Belépés
A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban áprilisban
...
A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma 263 ezerrel emelkedett, miközben elemzők 185 ezres bővülésre számítottak.
A foglalkoztatottak számának márciusi növekedését a minisztérium a felülvizsgálat után 196 ezerről 189 ezerre mérsékelte.
A munkanélküliségi ráta 3,6 száza...
2019-05-03 15:31:22
Ukrán elnökválasztás - Elemző: az új elnöknek tárgyalnia kell Oroszországgal
...
Az elemző a magas választási részvételi arányt is azzal magyarázta, hogy a választók elutasítják a leköszönő elnök politikáját. Petro Porosenko a szeparatizmus vádjával és titkosszolgálati segítséggel egymás után szorította ki versenytársait a politikai életből, ellenségnek nyilvánította a nemzeti kisebbségeket és az ország keleti megyéit, az ellenzék ezért szinte teljesen me...
2019-04-22 09:30:54
Aranyágon, aranyvessző
ESZENYI MATULA ISTVÁN·2015. DECEMBER 12.,

Aranyágon, aranyvessző,
aranyvesszőn, aranyeső,
aranyt érő csendes eső,
cseppjén fénylik
aranyerdő,
s ibolyaszín, bólogat.
Aranyfényű fenn a nap is.
Olyan forma, a ...
2019-04-07 08:02:32
Rekordévet zárt tavaly a mezőgazdasági géppiac
...
Az agrártárca közleménye szerint a bővülést a beruházási támogatások, a kedvező finanszírozási lehetőségek, a mezőgazdasági termelés növekvő jövedelmezősége és a jövedelempótló támogatások segítették.
Közölték: a mezőgazdasági gépberuházások értékének 55 százalékát adták az erőgépek, 45 százalékát a munka- ésegyéb gépek. A teljes érékesítésen belül a traktorok 34 százalé...
2019-03-22 18:02:15
Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
... vereség hatására a császár újra békekötéssel próbálkozott, egyenlőre nem sok sikerrel, mindenesetre a tárgyalások elkezdődtek.

Eközben a spanyol monarchia egykor oly büszke és aranytól csillogó gályája is tovább süllyedt. Az öregedő Fülöp, Don Juant, egyik bastardját jelölte ki utódjának, akinek színésznő anyja éppen kedvenc szeretője volt, a "kardinál infáns" helyére p...
2019-03-21 09:20:44
PwC: idén is bevételnövekedést vár a cégvezetők túlnyomó része
...
A visszajelzések szerint Magyarországon a vállalatvezetők 90 százaléka számít arra, hogy cégük bevétele idén is bővül. A Pwc globális felmérése ennél némileg csekélyebb arányt mutat, világszerte a megkérdezett cégvezetők körében 82 százalék várja ezt 2019-ben.
Jóval visszafogottabb a bizalom a gazdasági környezet iránt, hiszen a belföldi cégeknek mindössze 30 százaléka, ...
2019-03-06 13:42:16
Magyar vállalatok a Foodex élelmiszeripari szakkiállításon Japánban
...
Az AMC keddi, MTI-nek küldött közleménye kiemeli: a március 5. és 8. között zajló, kizárólag szakmai látogatóknak szóló eseményen a magyar kiállítók az ázsiai piacon népszerű és jól eladható termékekkel - liba- és kacsahús, likőrök, mézek, borkülönlegességek, fagyasztott élelmiszerek - vannak jelen.
Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője a közleményben elmon...
2019-03-05 12:15:53
A Mol csoport tehetséggondozó programja 140 álláshelyre várja a jelentkezőket
...
A programba legfeljebb egyéves munkatapasztalattal rendelkezők jelentkezhetnek, akár a budapesti központba, akár a Mol-csoport tíz országban - Ausztria, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia - működő leányvállalataihoz.
A tájékoztatás szerint az egyéves program során a résztvevőknek lehetőségük n...
2019-03-05 10:53:06
A KSH felfelé javította a tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatot
...
Az előző negyedévhez mérve 1,0 százalékos volt a GDP növekedése a tavalyi utolsó három hónapban. Ezzel tizenegyedik negyedéve töretlen volt a gazdasági növekedés Magyarországon.
A múlt év egészét tekintve 4,9 százalékosra gyorsult a gazdasági növekedés üteme Magyarországon az előző évi 4,1 százalékosról. A naptárhatással és más egyedi rendkívüli tényezőktől megszűrt adat...
2019-03-01 10:41:06
Európai Bizottság: növekedési ciklus csúcsához érkezett Magyarország
...
Az unió gazdasági és szociális prioritásainak a tagállamok által elért haladásáról közzétett éves áttekintésében az Európai Bizottság megállapította: az erőteljes magyar gazdasági növekedés kedvező feltételeket teremtett a termelékenység javítását, a gazdaság ellenálló képességének fokozását és konvergencia-kapacitás növelését célzó reformok bevezetéséhez.
A magyar gazd...
2019-02-27 17:21:41
1 2 3 ....................133 ..........199 200 ..........265 266 
Címkék: Egyesült Államokban, Európai Bizottság, Petro Porosenko, ESZENYI MATULA ISTVÁN&#183, Ondré Péter, Agrármarketing Centrum, Cseh Köztársaság, vártnál nagyobb, mezőgazdasági géppiac, harmincéves háború, cégvezetők túlnyomó, tavalyi negyedik, washingtoni munkaügyi, foglalkoztatottak számának, felülvizsgálat után, munkanélküliségi ráta, magas választási, választók elutasítják, leköszönő elnök, szeparatizmus vádjával, politikai életből, nemzeti kisebbségeket, ország keleti, ellenzék ezért, agrártárca közleménye, beruházási támogatások, kedvező finanszírozási, mezőgazdasági termelés, jövedelempótló támogatások, mezőgazdasági gépberuházások, munka- ésegyéb, teljes érékesítésen, császár újra, tárgyalások elkezdődtek, spanyol monarchia, öregedő Fülöp, visszajelzések szerint, megkérdezett cégvezetők, gazdasági környezet, belföldi cégeknek, magyar kiállítók, ázsiai piacon, közleményben elmon, programba legfeljebb, budapesti központba, tájékoztatás szerint, egyéves program, résztvevőknek lehetőségük,
© 2013 TVN.HU Kft.