|
|
|
Mennyi kamu van a joghurtos pohárban?
Több ezer éve ismerik - az örmények mayzoomnak hívták, Perzsiában kast volt a neve, Egyiptom benraib, Indiában dadhi. A törökök yogurut, más kelet-európai nyelvek a joghurt szót az élet szinonimájaként használták. Mostanában nincs nap - és reklámblokk - nélküle...
A bőség zavarában
Naponta több p... |
2011-02-20 19:59:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3 csomag pudingpor
11 dl tej
6 ek cukor
2 tk porcukor
1 ízlés szerint rum aroma
1 zacskó háztartási keksz
1 ízlés szerint tejszínhab
1 ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
1,5dl tejet összekeverjük a porcukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljába sorba kekszet rakunk, majd meglocsoljuk a rum... |
|
2011-02-20 19:44:41 |
|
|
|
|
|
|
...
150 g Étcsokoládé
4 db tojás
200 g kristálycukor
50 g cukor (barna)
110 g búzaliszt
5 g kakaópor
120 g tökmag (apróra vágott)
Vanília és mandula aroma
elkészitése:
a sűtőt előmelegitem 180 fokra.
A csokit a vajjal felolvasztom gőz felett és bele teszem a cukrot is.Ha kicsit kihült akkor keverem hozzá a tojást é... |
2011-02-20 12:46:54 |
|
|
|
|
|
|
Ildikó szelet
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
12 dkg zsír
15 dkg cukor
1 vérnarancs aroma
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 tojás
Krém:
6 dl tej
8 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor... |
|
2011-02-20 07:10:21 |
|
|
|
|
|
|
... legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.
Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portu... |
|
2011-02-19 15:57:36 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe, 7 órára, kihűlni. Amikor kihűlt, mixerrel, a legnagyobb fokozaton, kemény habbá verjük és közben, hozzáadjuk a maradék 2 dl tejszínt. Szirup: 1 dl víz 3 kanál cukor ízlés szerint rum aroma vagy rum A vízből és a cukorból szirupot főzzünk és utána, ízlés szerint, annyi rum aromát adunk hozzá, amennyit szeretnénk. A sziruppal fogjuk majd, a piskótát beáztatni. Tejszínhab kré... |
2011-02-18 14:32:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 ek liszt
4 ek porcukor
1 kávéskanál sütőpor
1 egész tojás
3 ek tej
3 ek étolaj
2 ek keserű kakaópor
1 ízlés szerint rum aroma
Elkészítés:
A hozzávalókat egy bögrében (én müzlis tálban szoktam) összekeverjük. A tésztát ízesíthetjük aromákkal, vaníliás cukorral vagy lekvárral is. Az elkészült ... |
2011-02-18 12:24:21 |
|
|
|
|
|
|
... lágy vaj vagy margarin
Töltelékhez:
100 g lágy vaj
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 g darált dió
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Díszítéshez:
Kevés krém a töltelékből
40 felezett dióbél
Kevés porcukor
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt el... |
2011-02-18 12:20:14 |
|
|
|
|
|
|
... előfordulhat, hogy nem csak az életünket, hanem a pénztárcánkat rövidíti meg. Láttam már olyan barna cukornak nevezett valamit, aminek az összetételében ez állt: finomított kristálycukor, karamell aroma és színezék. Mindezt fél kilós kiszerelésben 800 forintért kínálták.
Egyébként az a baj, hogy túl sok cukor van mindenben, amit fogyaszt az ember. Felesleges lenne még külön ... |
2011-02-18 08:53:36 |
|
|
|
|
|
|
... ami 3,785411784 liter)
Citromlé 2 pint 1 qrt (2 pint = 1 quart, az amerikai pint = 0,473176473 liter)
Vanília 1 oz
Karamell 1,5 oz vagy több színezéknek
7X aroma (2 oz használata 5 gallon szirup ízesítéséhez):
Alkohol 8 oz
Narancs olaj 20 csepp
Citrom olaj 30 csepp
Szerecsendió olaj 10 csepp
|... |
2011-02-16 22:32:28 |
|
|
|
|