|
|
|
... kristálycukor
3 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1/3 csésze növényi olaj
1 evőkanál ecet
1 teáskanál vanília kivonat/aroma (vagy: 1 csomag vaníliás cukor)
1 csésze víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.
A... |
2006-11-19 07:40:14 |
|
|
|
|
|
|
Marcipános muffin
Hozzávalók:
15 dkg vaj
2 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1,5 dl tejszín
kb. 1 kiskanál mandula aroma
20 dkg liszt
1 teáskanál szárított élesztő
1 rúd marcipánmassza (20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. ... |
|
2006-11-19 07:36:05 |
|
|
|
|
|
|
... muffin
Hozzávalók:
37,5 dkg liszt
25 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1,2 dl olaj
1,8 dl tej
2 tojás
1 teáskanál mandula aroma
2 evőkanál mák
12,5 dkg szeletelt (nem darált!!) mandula
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A ... |
2006-11-10 15:09:03 |
|
|
|
|
|
|
... (tűpróba!)
Almás-mogyorós muffin
Hozzávalók:
1 tojás
2/3 csésze tej
½ csésze növényi olaj
1 teáskanál vanília aroma
2 csésze liszt
¼ csésze kristálycukor
¼ csésze barnacukor
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ csésze aprított mogyoró
1 csésze apríto... |
|
2006-11-10 15:07:26 |
|
|
|
|
|
|
... só
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál koriander
1 teáskanál szerecsendió
3 tojás (felverve)
1/3 csésze olaj
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral.
Egy nagy tálban összekeverjük a cukkinit és a forró vizet.
Egy másik tálban össz... |
|
2006-11-01 17:52:31 |
|
|
|
|
|
|
... Irwin szerint mielőtt a tejhez adja, egy tálba téve, megsózva forró vizet is önthet rá. Ezt leszűrve aztán hozzáteheti a hagymadarabokat a tejhez. Lassú tűzön forralja kb. 5 percig, hogy az aroma átjárja a tejet. Ezután a fenti módon folytatjuk.
Snidling. Apróra vágva, egy negyed csészével. A hagyomány szerint ezt is nyersen dolgozzák bele a masszába, de az enyhébb íz k... |
2006-10-22 23:43:28 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
8 nektarin
2-2 evőkanál akácméz és citromlé
20 dkg ribizli
A krémhez:
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
6 csepp keserűmandula-aroma
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a tejszínt a cukor háromnegyedével és az aromával kemény habbá verjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A nektarinokat meghámozzuk, ... |
2006-10-02 07:33:14 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál pisztácia
1 citrom
3 dl édes muskotályos bor
4 evőkanál akácméz
1 kávéskanál keserűmandula-aroma
4 körte
4 gombóc vaníliaízű fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A pisztáciákat mélyhűtőtasakba tesszük, sodrófával összezúzzuk. A citrom levét kinyomjuk. A bort, a mézet, a mandulaaromát, a citromlét f... |
2006-10-02 07:05:35 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 liter tej
20 dkg búzadara
4 dkg vaj
6 tojássárgája
1 kávéskanál keserűmandula-aroma
10 dkg cukor
5 dkg méz
16 mandula (hámozott)
só
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a sóval felforraljuk, beleszórjuk a darát, megkeverjük, és 8 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve hoz... |
2006-10-02 06:56:42 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
4 kávéskanál agar-agar por
1 tubus cukrozott sűrített tej
2 kávéskanál keserűmandula-aroma
40 dkg gyümölcssaláta-konzerv
A díszítéshez:
mandula és bazsalikomlevelek
ELKÉSZÍTÉS
Négyzet alakú tortaformát vízzel kiöblítünk, és törülközőre tesszük. 1 liter vizet felforralunk, majd apránként bele... |
2006-10-02 06:52:22 |
|
|
|
|