Belépés
Köszvény ellen : podagrafű
... segít a lerakódott váladék felszakadozásában, tágítja a hörgőket és a légutakat.
- A podagrafű hozzájárul a szív egészségéhez is, ugyanis erősíti a szívizomzatot.

Aromaanyagai áztatott italban is kiáznak.
Feldolgozási tapasztalat: Ajánlott gyűjtés után rövid időn belül feldolgozni, vagy szárazon tárolni a hűtőben. Megmosva, vizesen képesek hamar megbarnulni...
2020-10-19 01:06:00
Rozmaring - tenger harmata - alkalmazása
... (május-július).
Környezeti igénye
A téli hideget nehezen viseli. Melegigényes. Bár közepesen fényigényes, szereti a tűző napot. Sok napsütés hatására nemcsak dinamikusan növekszik, hanem az illó- és aromaanyagai is ekkor alakulnak ki. Ennek ellenére félárnyékban, ablakokban, verandán is kiegyensúlyozottan növekszik. Nagyon jól tűri a szárazságot. Akár hetekig is ké...
2019-09-02 17:07:29
Az illatos turbolya gyógyhatásairól
... turbolyalevél is jár a tavaszi étkezésekhez , amelyet gazdagon szórnak a salátákra, levesekbe, pörköltekre.
A növény nem bírja a szárítást vagy a főzést. Jellegzetes illat és aromaanyagai elvesznek ezért általában frissen kerül az ételekbe. A fiatal levelek igen rövid ideig szedhetőek. A kiskertekben azonban sokáig friss növényhez lehet jutni ha nem egyszerre vetik el az össz...
2019-02-07 20:33:10
Hogyan válasszunk serpenyőt?
Nagyon szeretem a hirtelen sülteket, mert szinte percek alatt elkészíthetőek és nagyon jó az ízük, mivel a serpenyőben való sütés, pirítás illetve a párolás során aromaanyagaik rendkívül jól érvényesülnek.
Most jött el az ideje, hogy a régi serpenyőimet újakra cseréljem, de hogyan válasszak serpenyőt? Ez itt a kérdés.

Az ÖNTÖTTVAS serpenyők kiválóan alkalmasak pi...
2018-05-03 13:23:38
Mit kell tudni a póréhagymáról?
... a levelei, a szára egészen halványzöld, alsó része hosszú szakaszon fehér.
A póré sokoldalúan felhasználható. A tavaszi pórét felhasználhatjuk nyersen, párolva és salátának. Aromaanyagai kevésbé erősek, mint a vöröshagymáé.
A poré tisztításához hosszában fel kell vágni, a zöld résztől a fehér irányában. A rétegek közeit alaposan folyó vízzel öblítsük le, így kijön belő...
2018-04-10 12:08:33
A fokhagyma jótékony hatásai...
... Fogyasztása után a lehelet bűzössé válik, és bizony, ezen csak ideiglenesen segít a legalaposabb fogmosás is. Nem árt tudni azt sem, hogy a fokhagyma rossz szagú alkotórészei, vagyis az aromaanyagai nemcsak a gyomorba kerülnek, hanem továbbhaladva a belekből bejutnak a vérbe, eloszlanak az egész szervezetben. Egy részüket a vese a vizelettel kiválasztja, más részük azonban a verej...
2018-01-15 14:50:23
A fokhagyma gyógyhatásai
... Fogyasztása után a lehelet bűzössé válik, és bizony, ezen csak ideiglenesen segít a legalaposabb fogmosás is. Nem árt tudni azt sem, hogy a fokhagyma rossz szagú alkotórészei, vagyis az aromaanyagai nemcsak a gyomorba kerülnek, hanem továbbhaladva a belekből bejutnak a vérbe, eloszlanak az egész szervezetben. Egy részüket a vese a vizelettel kiválasztja, más részük azonban a verej...
2017-10-08 21:24:07
Citromot minden pácba! Azt is megmondjuk, miért
... lesz sütés közben, ezért csak közvetlenül sütés előtt vagy közben érdemes sózni. Az olaj egyrészt elzárja a levegőtől, vagyis az oxidációtól a húst, másrészt remekül oldja a fűszerek aromaanyagait, ezáltal a hús jobban átveszi az ízeket, illetve a sütés során védi a húst a kiszáradástól is. De az igazi kulcs a savas elem, ami lehet bármilyen ecet, esetleg egy kis bor, de még inkáb...
2017-07-26 12:16:55
Miért kell a kávét pörkölni?
... nem mindenkinek sikerül.

Világszerte folynak a kutatások olyan műszakilag és gazdaságilag kielégítő pörkölési eljárások kidolgozására, amelyek kevésbé károsítják a kávé aromaanyagait. Ilyen megoldásnak ígérkezik a nagyfrekvenciás, változó irányú elektromos térben történő pörkölés. Itt a meleg magában az anyagban keletkezik, és a pörkölés belülről kifelé folyik, éppen el...
2015-11-15 12:15:02
Akác, fehér
... erdőségeket alkot. Sík vidékek, homokos talajok jellegzetes fás szárú növényévé vált.



Hogyan gyűjtsük?

Az akácvirág nektárjából kiváló méz készül. Aromaanyagait az illatszeripar is előszeretettel hasznosítja. A növény virágzatát hasznosítják gyógyászati célokra. Az akác jellegzetes, édeskés illatú, fehéres vajszínű virágját friss nyílásában érdem...
2015-10-12 18:53:11
1 2 3 4 5 
Címkék: illatos turbolya, fokhagyma jótékony, fokhagyma gyógyhatásai, kávét pörkölni, lerakódott váladék, podagrafű hozzájárul, szív egészségéhez, téli hideget, tűző napot, tavaszi étkezésekhez, szárítást vagy, fiatal levelek, kiskertekben azonban, hirtelen sülteket, serpenyőben való, párolás során, régi serpenyőimet, szára egészen, póré sokoldalúan, tavaszi pórét, poré tisztításához, zöld résztől, fehér irányában, rétegek közeit, lehelet bűzössé, legalaposabb fogmosás, fokhagyma rossz, aromaanyagai nemcsak, gyomorba kerülnek, belekből bejutnak, egész szervezetben, vizelettel kiválasztja, olaj egyrészt, fűszerek aromaanyagait, sütés során, igazi kulcs, savas elem, kutatások olyan, kávé aromaanyagait, meleg magában, anyagban keletkezik, pörkölés belülről, akácvirág nektárjából, növény virágzatát, akác jellegzetes, felhasználhatjuk, gyógyhatásairól, nagyfrekvenciás, felhasználható, előszeretettel, elkészíthetőek, kiszáradástól, továbbhaladva, illatszeripar, kidolgozására, aromaanyagait, szívizomzatot, aromaanyagaik,
© 2013 TVN.HU Kft.