|
|
|
Nulla kalóriás természetes édesítőszer, amely leginkább hasonlít ízében és állagában a cukorra.
Egy még kevésbé ismert természetes édesítőszer, amely leginkább hasonlít ízben és állagában a cukorra, számos kedvező egészségügyi hatással is rendelkezik.
A kutatások azt mutatják, hogy a monk fruit (magyarul szerzetesgyümölcs vagy szerzetesek körtéje), illetve a b... |
2024-02-17 22:25:20 |
|
|
|
|
|
|
A mesterséges édesítőszerek valóban károsak az agy működésére?
Amikor a piacra kerültek a mesterséges édesítőszerek, sokan váltottak ezekre a termékekre cukor helyett. Mára azonban kezd megdőlni a tény, hogy ezek az édesítőszerek olyannyira egészségesek lennének. A cukor sem az nagyobb mennyiségben fogyasztva, de ha valaki tud megálljt parancsolni, azaz csak mértékkel fo... |
|
2024-01-24 22:28:28 |
|
|
|
|
|
|
Mit kérsz enni, kisfiam?
- Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de karragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!
- Egyszóval te Tesco párizsit kérsz.
- Úgy van, anyukám.
És kérlek, kenj meg hozzá... |
2024-01-05 11:24:28 |
|
|
|
|
|
|
Mit kérsz enni, kisfiam?
- Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort - de karragén, guargumi és xantángy... |
|
2023-12-16 11:41:13 |
|
|
|
|
|
|
A cikk hosszú de érdemes elolvasni és megfontolni ( CzI )
Dr.Linda J. Dobberstein: A nátrium glutamát rejtett veszélyei
Hivatalosan veszélytelen, valójában alattomos hatású adalékanyag.
A nátrium glutamát az élelmiszeripar által leggyakrabban használt élelmiszeradalékok egyike. Az 1908-ban Japánban kifejlesztett anyag hamar megjelent az amerikaiak ... |
|
2023-04-05 18:19:55 |
|
|
|
|
|
|
Több kutatás is beszámolt már az aszpartám agyunkra gyakorolt egészségromboló hatásairól. Lássuk mik ezek és miért ajánlott elkerülnünk ezt a mesterséges édesítőszert!
Mi az az aszpartám?
Az aszpartám egy mesterségesen előállított édesítőszer, mely összetételét tekintve fenilalaninból, aszparaginsavból és metanolból áll. A fenilalanin fontos szerepet játszik ... |
2023-01-08 16:15:03 |
|
|
|
|
|
|
ÉL-ÉLEM vagy KAJA?
Összejöveteleink során sok szó esik arról, hogy nincs testi következménye olykor-olykor egy zacskó chipsnek, gyors éttermi kajának.
Szervezetünk az alkalmilag elfogyasztott kajákkal (ráadásul áldást kérve rá) megbirkózik, elemészti, ha nem csatolunk hozzá FÉLel(e) met.
De!!!
Napi rendszerességgel testünk-lelkünk meghálálja ha ÉLel(e)met fogya... |
2022-06-08 11:22:57 |
|
|
|
|
|
|
Adalékanyagok.
Kell ez nekünk? - interjú Dr Németh Alíz gasztroenterológussal
A mai kor emberének táplálkozására jellemző, hogy a boltokban kapható élelmiszerek sok cukrot, tartósítószert, adalékanyagot és színezéket tartalmaznak. Dr Németh Alíz gasztroenterológust, hepatológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük arról, hogy ezek a feldolgozott élelmi... |
2022-01-15 21:49:29 |
|
|
|
|
|
|
... lett alkotóeleme az ömlesztett illetve a lapsajtoknak.
6. Mesterséges édesítőszerek
A legtöbb ,,cukormentes" illetve ,,diétás" címkéjű termékek aszpartamot tartalmaznak cukor helyett, ami rendkívül mérgező édesítőszer. Okozhat tumort, szklerózis multiplexet, Parkinson-kórt, Alzheimer-kórt, krónikus fáradtságot, fejfájást, hányingert, migrént, ... |
2020-02-24 20:44:41 |
|
|
|
|
|
|
Mivel édesítsünk? Ha nincs szeretet, cukortól is édes az élet?
A rossz hír az, hogy a szervezet számára a cukor méreg, a jó hír az, hogy nem muszáj fogyasztani.
A cukorról
Étkezésekhez használt cukorként a cukorrépából előállított répacukrot vagy a cukornádból előállított nádcukrot ismerhetjük. Ezekből többféle termék is készül, ilyenek például a kristálycukor... |
2020-01-30 21:15:21 |
|
|
|
|