Belépés
Orosz-szerb megállapodás az atomenergia békés célú felhasználására vonatkozó együttműködésről
... nukleáris gyógyászat fejlesztése, az alap- és alkalmazott kutatások az atomenergetikai felhasználás terén, az innovációs fejlesztések, az új technológiák és modern digitális technológiák az atomenergia-felhasználás terén, a nukleáris ipar és egyéb területek szakembereinek képzése és átképzése".
Az orosz vállalatvezető szerint "a nukleáris tudomány, technológia és innováció kö...
2019-01-18 17:21:58
Varga Mihály: erősödik a turisztikai, az energetikai és az oktatási együttműködés Kazahsztánnal
...
A pénzügyminiszter elmondta, hogy az atomenergiai munkacsoport az atomenergetika békés célú felhasználására, az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködések kialakítására fókuszál. A turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázásárajött létre a turisztikai munkacsoport, amely az információk megosztását, a szakképzést, valamint a befektetések ösztönzését célozza.
Közölte...
2018-11-23 18:03:20
Krónika 8. rész (bizottsági jelentések vitái)
...
Folytatódó vita a honvédség létszámkeretének növeléséről
A korábban megtartott általános vitához hasonló álláspontokat ütköztettek kormánypárti és ellenzéki képviselők a honvédség létszámkeretének növeléséről szóló előterjesztés bizottsági jelentésének vitájában.
Ellenzéki oldalról elsőként Demeter Márta (LMP) kért szót, újra hangsúlyozva, hogy a honvédség jelenle...
2018-10-29 21:33:00
ITM: az atomenergia is segít mérsékelni az éghajlatváltozás hatásait
...
A közlemény szerint Kádár Andrea Beatrix, a tárca helyettes államtitkára többek között erről beszélt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) 62. közgyűlésén Bécsben.
Az energetikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: a NAÜ nélkülözhetetlen erőfeszítései hatékony segítséget jelentenek az országoknak az atomenergia éghajlatváltozás-hatásainak mérséklését szolgál...
2018-09-18 22:24:57
Szankciókat helyezett kilátásba Moszkvában az amerikai energiaügyi miniszter az Északi Áramlat 2-vel szemben
...
Perry a Novakkal közösen tartott sajtótájékoztatón igennel felelt arra a kérdésre is, hogy az Egyesült Államok tervez-e újabb energiaügyi szankciókat. Hozzátette ugyanakkor, hogy Washington nem kíván azonnal gazdasági büntetőintézkedéseket bevezetni.
"Novak miniszter és én egyetértünk abban, hogy nem akarunk eljutni addig a pontig, amikor szankciók lépnek életbe" - mond...
2018-09-13 20:52:35
Iráni atomprogram - Moszkva megerősítette elkötelezettségét a megállapodás mellett
... szabta.
"Abból indulunk ki, hogy ez a munka az egész nemzetközi közösség érdekében áll" - áll a dokumentumban.
A moszkvai külügyi állásfoglalás rámutatott: a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) teljeskörűen ellenőrzi a megállapodást, ami önmagában is megbízható bizonyítéka az iráni atomprogram békés jellegének.
Az orosz diplomáciai tárca "mély csalódottságának"...
2018-08-07 23:01:49
Oroszország és Kína atomenergetikai együttműködési megállapodásokat írt alá
...
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a megállapodáscsomagot az orosz és a kínai kormányfő a 2016. november 7-i, az atomenergia békés célú felhasználásával kapcsolatos stratégiai együttműködési nyilatkozatával összhangban dolgozták ki.
A közlemény szerint a megállapodáscsomag a legjelentősebb az orosz-kínai atome...
2018-06-08 15:56:52
Iráni atomprogram - A német kormány megvizsgálja az iráni atomprogramról szóló izraeli információkat
... ezért kellett nemzetközi megállapodást kötni a programról. A 2015-ös egyezménnyel egy "példátlanul mélyreható és erőteljes" ellenőrzési rendszert hoztak létre, amelyet a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) működtet.
Ez a független ellenőrző rendszer továbbra is elengedhetetlen az egyezmény végrehajtásához, az Iránra kivetett korlátozások betartatásához és annak biztosításá...
2018-05-01 14:01:45
A zseniális magyar, aki mégsem kapta meg a Nobel-díjat
... le.


Megérezte a lopakodva közeledő véres kataklizmát

Londonba érkezve hallott először a világhírű Nobel-díjas magfizikus, Ernest Rutherford következő szavairól: "Aki az atomenergia ipari méretű felszabadításáról beszél, az holdkóros."

Ez felkeltette Szilárd érdeklődését, és azonnal a téma tanulmányozásába fogott.

Vi...
2018-02-11 23:00:44
Csapó Endre: Európa elrablása
... akkor meg Németországban.

Templomrombolás Németországban

Hat évvel ezelőtt Angela Merkel kancellár bejelentette, hogy Németország 2022-ig teljesen lemond az atomenergia alkalmazásáról, és minden atomerőművét bezárja.
Lehet, hogy furcsán hangzik, de e döntés miatt most kezdték meg Immerath város neoromán, székesegyház méretű templomának, egy csodálat...
2018-02-03 19:40:07
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: Varga Mihály, Északi Áramlat, Csapó Endre, Demeter Márta, Kádár Andrea Beatrix, Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, Egyesült Államok, Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, Ernest Rutherford, Templomrombolás Németországban, Angela Merkel, atomenergia békés, oktatási együttműködés, éghajlatváltozás hatásait, amerikai energiaügyi, megállapodás mellett, német kormány, iráni atomprogramról, zseniális magyar, atomenergetikai felhasználás, innovációs fejlesztések, nukleáris ipar, orosz vállalatvezető, nukleáris tudomány, pénzügyminiszter elmondta, atomenergiai munkacsoport, atomenergetika békés, turizmusban rejlő, turisztikai munkacsoport, információk megosztását, befektetések ösztönzését, honvédség létszámkeretének, korábban megtartott, honvédség jelenle, közlemény szerint, tárca helyettes, energetikáért felelős, egész nemzetközi, moszkvai külügyi, iráni atomprogram, orosz diplomáciai, kínai kormányfő, orosz-kínai atome, 2015-ös egyezménnyel, független ellenőrző, egyezmény végrehajtásához,
© 2013 TVN.HU Kft.