Belépés
ITM: fontos a fenntartható közlekedés
... csökkentéséhez a közösségi közlekedés mindenhol preferencia kell legyen.
A jövő az elektromos járműveké, ezért a kormány nemrégiben hozott döntést arról, hogy 2022-ben már csak elektromos autóbuszokat lehet újként üzembe helyezni, és a jelenlegi beruházások révén csökkeni fog az autóbuszok átlagéletkora is - emlékeztetett Mosóczi László.
A műsorban elhangzott, hogy 2017 ...
2019-10-16 18:11:58
Palkovics: 15,5 milliárd forintból újul meg a bicskei vasútállomás és környezete
... a megyei jogú városok közlekedési rendszerét a vasúttal is összekössék, hogy csökkenjen az utazási idő, miközben a nagy vasútállomások és a kisebb települések közötti közlekedést az autóbuszok biztosítják.
Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette, hogy a közúti közlekedésbe korábban soha be nem vont felüljárót is felújítják és átadják a forgalomn...
2019-10-10 15:44:01
Önkormányzat 2019 - Palkovics: Pécs lehet a közösségi közlekedését elektromos buszokkal megoldó első város
... Attilával folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány döntése értelmében 2022-től a 25 ezer főnél népesebb településeken "már csak elektromos meghajtású autóbuszokat szeretnénk látni, azok beszerzését támogatjuk".
"Úgy gondolom, Pécs lesz az első olyan város, ahol ez meg fog történni, ehhez minden feltétel adott, ebben mindenképpen támogatást ...
2019-10-02 13:11:51
ITM: folytatja a tematikus ellenőrzéseket a közúti közlekedési hatóság
... tömörítő Euro Control Route (ECR) együttműködés ellenőrzéseiben, a kedden kezdődő háromnapos akció során a veszélyes árut szállító gépjárművek és a személyszállító járművek, elsősorban az autóbuszok műszaki biztonsági ellenőrzését végzik a szakemberek - ismertette az államtitkár.
A közlekedési hatóság az ITM felkérése alapján is végez hazai tematikus-szezonális ellenőrzéseket...
2019-09-16 13:12:02
Tanévkezdés - Indul a 2019/20-as tanév
... rendbe: a szerelvények a két hónapon keresztül zajló pályafelújítás után teljes vonalukon járnak.
Szeptember 2-től ismét az iskolai napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok, és az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek - közölte a Volánbusz az MTI-vel.
A jogszab...
2019-09-02 07:05:02
Tovább nőtt a cseh államvasutak nyeresége
... azután kezdett el növekedni, hogy tavaly szeptemberben érvénybe lépett az a kormányhatározat, miszerint a fiatalok és a nyugdíjasok 75 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a vasúton és az autóbuszokon. A menetjegyek ára közti különbséget az állam a közlekedési társaságoknak megtéríti.
A vasúti teherszállítás nyeresége az első fél évben 270 millió koronát tett ki, ami éves össz...
2019-08-27 12:11:47
Vihar - Közlekedési fennakadásokat is okozott a nagy eső Debrecenben
... külső szakaszán, a Thomas Mann utcán megállt a víz a villamos pályán, ezért a villamosok csak a Szent László Görögkatolikus Gimnáziumig közlekednek. A gimnázium és a Doberdó utca között autóbuszok szállítják az utasokat.
Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy átszállás után is érvényes, de azt átszállás után is érvényesíteni kell - jelezte Magyarné Csohány Andrea....
2019-07-27 17:52:52
Világháborús bomba - Hatástalanítják a Városligetben talált robbanótestet
... utca között, illetve az Ajtósi Dürer soron a Dózsa György út és a Stefánia út között. Ezután, várhatóan 10 órától a művelet befejezéséig e főútszakaszokat is teljesen lezárják, oda az autóbuszok és trolibuszok sem hajthatnak be.
A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint 8 órától kezdődően kiürítik, majd ezután teljesen lezárják a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalo...
2019-07-26 07:04:14
E-taxik forgalomba állításával folytatódik a Protheus projekt Pakson
... a város az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból elnyert, 1,7 milliárd forintból vásárolja meg. Ezzel a településen teljesen kiváltják majd a dízel meghajtású autóbuszokat - jegyezte meg.
A projekt része egy 3 megawatt teljesítményű napelempark és egy 11 megawatt kapacitású energiatároló, amelyek tervezési szakaszban vannak.
A vezérigazgató arra is...
2019-07-17 07:06:05
ITM: 36 milliárd forint támogatást kapnak környezetbarát buszok beszerzésére a települések
... tudnak adni - fejtette ki.
Kaderják Péter felidézte, hogy a kormány a múlt héten fogadta el az új buszstratégiát, és ennek keretében döntött a közösségi közlekedésben részt vevő autóbuszok környezeti fenntarthatóságának növelése érdekében szükséges intézkedésekről is.
A klímapolitika szempontjából a közlekedés az egyik legkritikusabb szektor, amelyben folyamatosan nő az ...
2019-07-08 15:41:46
1 2 3 .........29 30 ....43 44 ....57 58 59 
Címkék: Mosóczi László, Tessely Zoltán, Euro Control Route, Thomas Mann, Szent László Görögkatolikus Gimnáziumig, Magyarné Csohány Andrea, Ajtósi Dürer, Dózsa György, Budapesti Közlekedési Központ, Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program, Kaderják Péter, fenntartható közlekedés, bicskei vasútállomás, közösségi közlekedését, tematikus ellenőrzéseket, közúti közlekedési, cseh államvasutak, közösségi közlekedés, elektromos járműveké, kormány nemrégiben, jelenlegi beruházások, autóbuszok átlagéletkora, műsorban elhangzott, megyei jogú, nagy vasútállomások, kisebb települések, autóbuszok biztosítják, térség fideszes, közúti közlekedésbe, kormány döntése, első olyan, kedden kezdődő, veszélyes árut, személyszállító járművek, autóbuszok műszaki, közlekedési hatóság, iskolai napokon, iskolakezdés zökkenőmentes, szeptember havi, közlekedési társaságoknak, vasúti teherszállítás, villamos pályán, villamosok csak, utazás megkezdésekor, művelet befejezéséig, közösségi közlekedési, településen teljesen,
© 2013 TVN.HU Kft.