Belépés
Volánbusz: szombattól az új állomásról indulnak az Árpád hidat érintő járatok
... található.
Az utasok még gyorsabb kiszolgálására a bejárat mellé két jegy- és bérletkiadó automata kerül, és a Visegrádi utca elejéről is hamarosan áthelyeznek a "B" épület mellé további két berendezést.
Az eredeti Árpád híd autóbusz-állomás 2015-ben a területre tervezett irodafejlesztések miatt költözött át ideiglenes helyére. Az építkezés alatt a Volánbusz pénztárai é...
2020-07-30 10:21:35
Koronavírus - ITM: jól vizsgázott a betegeken is tesztelt magyar lélegeztetőgép
... bevonták a lélegeztetőgépet. Az eszközt eszméletlen és tudatánál lévő beteg kezelésénél is alkalmazták, az automata lélegeztetés mellett a spontán légvételeket is megfelelően támogatta a berendezés. A lélegeztetés során előforduló eseményekre, például a váladék eltávolítására vagy a köhögésre hibátlanul reagált a lélegeztetőgép.
A rendszeresen dokumentált eredmények alapján a...
2020-07-10 14:32:10
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az aktív fertőzöttek száma napról napra csökken
... látogassák, és nekik is be kell tartaniuk a higiéniára, a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.
Müller Cecília az ital-, étel- és jegykiadó automaták működtetőinek figyelmét felhívta a berendezések fertőtlenítésére, a használóknak pedig azt javasolta, hogy kesztyű vagy papír zsebkendő használatával kerüljék a kezük és az automaták közti közvetlen kontaktust, illetve használ...
2020-06-11 13:31:57
Több mint egymilliárd forintos energetikai korszerűsítés a hatvani kórházban
... benne a hatvani kórház megújuljon.
Elindult 2010-ben egy három pillérre épülő fejlesztés, Amelynek része a bérek felzárkóztatása, a munkakörülmények javítása, a kórházi eszközök és berendezések korszerűsítése és az épületek megújítása, a hatékonyabb működés feltételeinek megteremtése - emlékeztetett.
A műszaki tartalom egyik meghatározó elemeként említette, hogy a kompl...
2020-06-03 14:32:40
Koronavírus - Önjáró robot segíti a vírus elleni védekezést a Semmelweis Egyetemen
... kerülő fertőtlenítő robot a napokban állt munkába. A legkorszerűbb fejlesztések eredményeként létrehozott műszer jelenleg a fertőtlenítés egyik leghatékonyabb eszköze és az első ilyen berendezés Közép-Európában.
A robot által használt UVC-fény bármilyen eddig beazonosított mikroorganizmust, az összes ismert baktériumot és vírust - köztük a COVID-19 kórokozóját, a SARS-CoV-2 v...
2020-05-20 09:56:42
A MÁV-Start Zrt. 375 új jegykiadó automatát üzemel be 2020-ban
... vásárolják az utasok a jegypénztárakban, a fennmaradó negyven százalékot az internetes felületen, a jegykiadó automatákon és a MÁV-applikáción keresztül - tette hozzá.
Közölte: az új berendezésekkel a budapesti elővárosi közlekedésben szeretnék teljessé tenni a jegyautomaták rendszerét. A próbaüzem márciusban kezdődik, és év végéig folyamatosan helyezik üzembe az új automaták...
2020-01-27 15:21:45
Kisebb tűz volt az Árkádban, kiürítik az épületet
...
Kolozsi Péter tájékoztatása szerint a bevásárlóközpont automata oltóberendezése már a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta tüzet, amely egy utcaszint alatti irodában keletkezett. A helyiségben számítástechnikai berendezések gyulladtak meg. Az irodában tartózkodó öt embert vizsgálják az orvosok.
A bevásárlóközpont eladóterébe nem jutott füst, de a biztonság kedvéért kiürít...
2019-09-29 13:21:22
Mávinform: az automata berendezés akadályozta meg, hogy egymásba rohanjon két vonat Pécelen
...
Közölték: péntek reggel 7.45-kor Pécel állomás előtt egy G80-as vonat nem állt meg a továbbhaladást tiltó jelzőnél, de az automata berendezés megállította.
A Pécel állomásról a főváros felé induló S80-as vonatot még a peron végénél megállították. A két motorvonat így egymástól biztonságos távolságra, 700 méterre megállt, az utasok nem voltak veszélyben.
A péceli v...
2019-09-13 10:21:14
Bíró László József emlékkiállítás nyílik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban
... tudják továbbá, hogy a ma már széles körben elterjedt automata sebességváltó feltalálója is Bíró László volt.
1936-ban Bíró László feltalálta továbbá az elektromágneses továbbító berendezést, amelyet a nagysebességű japán szupervasútnál vezettek be 50 évvel később.
A polihisztor 1938 végén, az első zsidótörvények megalkotását követően felesége, Elza, az akkor négyéves k...
2019-06-05 07:04:42
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Semmelweis Egyetemen, MÁV-Start Zrt, Bíró László József, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, Müller Cecília, Kolozsi Péter, Bíró László, aktív fertőzöttek, hatvani kórházban, vírus elleni, automata berendezés, regisztrációs számot, bejárat mellé, eredeti Árpád, területre tervezett, építkezés alatt, eszközt eszméletlen, automata lélegeztetés, spontán légvételeket, lélegeztetés során, váladék eltávolítására, köhögésre hibátlanul, rendszeresen dokumentált, távolságtartásra vonatkozó, berendezések fertőtlenítésére, használóknak pedig, automaták közti, hatvani kórház, három pillérre, bérek felzárkóztatása, munkakörülmények javítása, kórházi eszközök, épületek megújítása, hatékonyabb működés, műszaki tartalom, napokban állt, legkorszerűbb fejlesztések, fertőtlenítés egyik, első ilyen, robot által, összes ismert, fennmaradó negyven, internetes felületen, jegykiadó automatákon, budapesti elővárosi, jegyautomaták rendszerét, próbaüzem márciusban, bevásárlóközpont automata, tűzoltók kiérkezése,
© 2013 TVN.HU Kft.