Belépés
Koronavírus - Békés tüntetések váltották fel az erőszakos tiltakozásokat Szerbiában
...
Szerbiában egy nap alatt 17 076-ról 17 342-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Csütörtökön 11 újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 352-re emelkedett.
Koszovóban csütörtökről péntekre 4100-ról 4307-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Nyolc halálos áldozata volt a Covid-19-nek az utóbbi 24 órában, ezzel 94-re nőtt a halottak száma....
2020-07-10 09:41:26
Az egyesült államokbeli Georgia kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett az elharapódzott erőszak miatt
... mozgósítására is, és így megnövelték a járőrök létszámát. Az országutakat, utcákat, lakóközösségeket fokozatosan ellenőrzik, minden nagyvárosban, de elsősorban Atlantában.
"A békés tüntetéseket veszélyes, kártékony bűnözők kerítették hatalmukba. Ártatlan georgiaiakat vesznek célba, lőnek agyon, hagynak meghalni az utcán" - szögezte le közleményében a kormányzó. Majd hangsúlyo...
2020-07-07 18:42:22
Amerika-szakértő: a tüntetőkre rátelepedett egy erőszakos, politikai indíttatású mozgalom
... baloldal, az úgynevezett progresszívak, eléggé jelentősen át akarjak alakítani az amerikai társadalmat, és elképzelhető, hogy hosszabb távon ez áll a történések hátterében.
A mostani tüntetések és az 1968-ban Martin Luther King meggyilkolását követő történések több szempontból is párhuzamba állíthatók - mutatott rá.
A King féle békés tüntetők mellett vonultak a Fekete P...
2020-06-25 09:41:09
Amerikai tüntetések - Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba, "autonóm zónát" hirdettek
...
A hetek óta tartó tüntetések után fegyveresek emeltek barikádokat a rendőrség épülete köré, és arra kényszerítették a rendőrséget, hogy kiürítsék a rendőrőrsöt és a elhagyják az épületet. Csupán néhány rendőrtiszt maradt az épületben.
"Capitol Hill Autonóm Övezet (CHAZ)" írták ki a tüntetők az általuk körülvett területre. A rendőrség épületére sprayjel ráírták: "A nép t...
2020-06-12 19:32:58
A hongkongi kormányzó szerint a város nem tűrhet további káoszt
... kijelentette: Hongkong lakóinak zöme stabil és békés környezetre vágyik, amelyben nyugodtan élhetnek és dolgozhatnak, különösen egy globális recesszió közepette. A kormányzó szerint a tüntetések jelentős gazdasági kárt okoztak a városnak, a kormányzat emiatt különböző intézkedések bevezetésére kényszerült a munkahelyek védelme, valamint a gazdaság felélénkítése érdekében.
A ...
2020-06-09 14:43:13
Amerikai tüntetések - Donald Trump: a Nemzeti Gárda kivonul a szövetségi fővárosból
...
A Nemzeti Gárda tagjai csaknem egy hétig voltak jelen az amerikai fővárosban, miután a tüntetések erőszakba torkollottak.
"Épp most adtam utasítást a mi Nemzeti Gárdánknak, hogy kezdjék meg a kivonulást Washingtonból most, hogy a helyzet már tökéletesen ellenőrzés alatt van" - írta az elnök a Twitteren, hozzátéve, hogy a Nemzeti Gárda tagjai most ugyan hazamennek, de ha...
2020-06-07 23:43:02
Amerikai tüntetések - Demonstrációk Nagy-Britanniában,. Bristolban ledöntötték egy rabszolgakereskedő szobrát
...
Vasárnap demonstrációk voltak Manchesterben, Wolverhamptonban, Nottinghamben, Glasgowban és Edinburghban is.
Londonban több tízezres tömeg vonult a Temze déli oldalán nemrégiben felépült új amerikai nagykövetség elé, ahol David Floyd halála ellen tiltakoztak.
A 46 éves, fekete bőrű Floydot május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás közben a földre teperte és...
2020-06-07 21:53:02
Amerikai tüntetések - Washington polgármestere a szövetségi erők kivonását kéri a városból
...
A szövetségi erőket az erőszakos tüntetők és a rendőri brutalitás megfékezésére rendelték ki a szövetségi főváros utcáira. A tüntetések a május végén Minneapolisban rendőri kegyetlenkedés áldozatává vált afroamerikai George Floyd halála miatt kezdődtek.
A szövetségi erők között az igazságügyi minisztérium különböző ügynökségeinek rendfenntartói voltak. Így például a bünt...
2020-06-05 20:52:57
Amerikai tüntetések - Barr: "szélsőséges agitátorok" próbálják megosztani a társadalmat
... rendszerében". Hangsúlyozta, hogy ezen változtatni kell.
A sajtókonferencián részt vett...
2020-06-04 21:53:11
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
... tükörbe nézzen. A szóvivő ezzel arra utalt, hogy az Egyesült Államok rendszeresen bírálja Oroszországot az emberi jogok megsértése címén, egyebek között amiatt, hogy az orosz hatóságok a tüntetések szervezésére vonatkozó szabályozás megsértése miatt rendszeresen fellépnek az ellenzéki aktivisták ellen.
Az orosz média az elmúlt napokban gyakran adott helyet olyan nyilatkozatok...
2020-06-04 21:03:11
1 2 3 ...........35 .....52 53 .....69 70 
Címkék: Donald Trump, Nemzeti Gárda, Demonstrációk Nagy-Britanniában, Martin Luther King, Fekete, Capitol Hill Autonóm Övezet, Nemzeti Gárdánknak, David Floyd, George Floyd, Egyesült Államok, erőszakos tiltakozásokat, egyesült államokbeli, elharapódzott erőszak, tüntetőkre rátelepedett, hongkongi kormányzó, szövetségi fővárosból, szövetségi erők, hatóságoknak tiszteletben, békés tüntetés, igazolt fertőzöttek, halottak száma, azonosított fertőzöttek, járőrök létszámát, békés tüntetéseket, úgynevezett progresszívak, amerikai társadalmat, történések hátterében, mostani tüntetések, 1968-ban Martin, rendőrség épülete, általuk körülvett, rendőrség épületére, globális recesszió, kormányzó szerint, tüntetések jelentős, kormányzat emiatt, munkahelyek védelme, gazdaság felélénkítése, hétig voltak, amerikai fővárosban, tüntetések erőszakba, kivonulást Washingtonból, földre teperte, szövetségi erőket, erőszakos tüntetők, rendőri brutalitás, szövetségi főváros, május végén, igazságügyi minisztérium,
© 2013 TVN.HU Kft.