Belépés
The Wall Street Journal: a békemegállapodás áttörés, s a korábbi amerikai stratégia hibás voltát bizonyítja
... takarékosan bánna Irán bírálatával, ostorozva Izraelt a vélt erkölcsi kudarcaiért? Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje ugyanis dicsérte a csütörtökön nyilvánosságra hozott békemegállapodást, de Ben Rhodes, az Obama-kormányzat külpolitikájának egyik kidolgozója elítélően szólt róla, mondván, hogy "teljesen kihagyták belőle a palesztinokat".
A békemegállapodásról egy...
2020-08-14 18:43:53
Európai Bizottság: elősegíti a közel-keleti stabilitás előmozdítását az Izrael-Egyesült Arab Emírségek békemegá
... segítse a két fél közötti tárgyalások újrakezdését.
Donald Trump amerikai elnök csütörtökön jelentette be, hogy az Egyesült Államok két "nagyszerű barátja" között "történelmi békemegállapodás" született, amelynek értelmében Izrael és az Egyesült Arab Emírségek diplomáciai kapcsolatot létesít egymással. Jordánia és Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek a harmadik arab állam...
2020-08-14 14:52:48
Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek
...
Az elnök megfogalmazása szerint az Egyesült Államok két "nagyszerű barátja" között "történelmi békemegállapodás" született, amelynek értelmében Izrael és az Egyesült Arab Emírségek diplomáciai kapcsolatot létesít egymással. Ezzel Jordánia és Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek a harmadik arab állam, amely diplomáciai kapcsolatot létesít Izraellel.
A közös nyilatkoz...
2020-08-13 18:42:39
EU: aggodalomra ad okot a békemegállapodás végrehajtásának elmaradása és a kiújult erőszak Dél-Szudánban
... szempontjából az egész dél-szudáni társadalom számára.
Borrell kiemelte, hogy a Dél-Szudánnak nyújtott uniós támogatás növelése érdekében is valódi előrelépésre van szükség a békemegállapodásban előirányzott reformok végrehajtását illetően, ideértve az átlátható állami gazdálkodást, valamint az emberi jogi visszaélések elszámoltathatóságát is a büntetlenség felszámolása érdek...
2020-06-11 12:22:37
A NATO üdvözli az afgán vezetők megállapodását a hatalom megosztásáról
... kompromisszumokat a béke eléréséhez.
Stoltenberg felhívta a figyelmet arra is, hogy a vezetőknek ki kell használniuk ezt a "példátlan" alkalmat a békekötésre, és olyan átfogó békemegállapodást kell kötniük, amely véget vet az országban dúló erőszaknak, védi a polgárok emberi jogait, fenntartja a jogállamiságot, és nem nyújt többé menedéket a terroristáknak.
Hozzátette, ...
2020-05-17 21:22:02
Washington egymilliárd dollárral csökkenti az Afganisztánnak nyújtott támogatás összegét
... nyilatkozatában a külügyminiszter leszögezte, hogy az Egyesült Államok "mélységesen sajnálja", hogy Gáni és Abdulla nem tudott egyetértésre jutni, és ezáltal veszélyeztetik az esetleges békemegállapodást a tálibokkal.
Asraf Gánit két héttel ezelőtt iktatták be újra a hivatalába, de vetélytársa, Abdulla Abdulla azóta sem hajlandó elfogadni a szeptemberi választás eredményeit, ...
2020-03-24 07:04:20
Mike Pompeo: Washington "határozottan ellenzi" a kettős kormányzást Afganisztánban
... vesztesen kikerült Abdulla Abdulla nyilatkozatait, amelyekben támogatták az ország politikai erőinek kiegyezését célzó békefolyamatot.
"Az Egyesült Államok a két fél közötti békemegállapodáson munkálkodik" - szögezte le az amerikai külügyminiszter közleménye. Pompeo az ország jövője szempontjából elsődleges fontosságúnak nevezte egy egységes Afganisztán megteremtését és egy o...
2020-03-10 07:04:22
Nemzetközi Büntetőbíróság: megkezdődhet az Afganisztánban elkövetett esetleges háborús bűncselekmények kivizsgá
... távol maradt ettől, és nem fogadja el a bírói testület legitimitását.
Az Egyesült Államok és az...
2020-03-05 15:12:20
Horvát államfő: Horvátország kivonja Afganisztánban állomásozó csapatait
... Stoltenberg, aki hivatalos látogatásra érkezett a horvát fővárosba, emlékeztetett: az Egyesült Államok és az afganisztáni tálib lázadók vezetői szombaton Dohában aláírták azt a békemegállapodást, amely remények szerint fontos lépés lesz a 18 éve tartó afganisztáni polgárháború lezárásában.
"Az út a békéhez hosszú, annak a legjobb módja pedig, hogy a békefolyamatot támogassuk,...
2020-03-04 19:42:47
Az Egyesült Államok kérte az ENSZ BT-t, hogy vegye le a terrorszervezetek listájáról a tálibokat
... igazgatója.
Kabulov keddi moszkvai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a kollégái már folytatják a konzultációkat a kérésről New Yorkban.
Február 29-én az Egyesült Államok és a tálibok békemegállapodást írtak alá, amelynek célja az Afganisztánban közel húsz éve tartó fegyveres konfliktus békés rendezése alapjainak lerakása.
Az egyezményben Egyesült Államok vállalta ...
2020-03-03 14:42:07
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Wall Street Journal, Európai Bizottság, Izrael-Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Arab Emírségek, Mike Pompeo, Nemzetközi Büntetőbíróság, Egyesült Államok, ENSZ BT-t, Donald Trump, Ezzel Jordánia, Asraf Gánit, Abdulla Abdulla, békemegállapodás áttörés, korábbi amerikai, közel-keleti stabilitás, békemegállapodás végrehajtásának, kiújult erőszak, afgán vezetők, hatalom megosztásáról, kettős kormányzást, terrorszervezetek listájáról, vélt erkölcsi, demokraták várható, csütörtökön nyilvánosságra, harmadik arab, elnök megfogalmazása, közös nyilatkoz, egész dél-szudáni, átlátható állami, emberi jogi, büntetlenség felszámolása, béke eléréséhez, figyelmet arra, országban dúló, polgárok emberi, külügyminiszter leszögezte, esetleges békemegállapodást, szeptemberi választás, ország politikai, amerikai külügyminiszter, ország jövője, egységes Afganisztán, bírói testület, horvát fővárosba, afganisztáni tálib, békéhez hosszú, legjobb módja, békefolyamatot támogassuk, tálibok békemegállapodást,
© 2013 TVN.HU Kft.