Belépés
A szeretetnek és békességnek Istene lesz velünk
...
2021-04-08 18:40:18
Pünkösdvárás
Pünkösdvárás

Jöjj, békességnek építő Szentlelke,
új-pünkösd-vágyó szívünk egyre vár!
Szállj romboló, békétlen emberekbe,
s erőtlen lesz a borzalmas halál;

mert kit betöltsz, annak örök az élte,
s szívéből, mely Lényednek temploma,
egy ősi vágy sugárzik szét: a Béke,
s lélektől lélekig lángol tova.

Lesz új pünkösd: megél...
2021-03-13 20:21:29
Kohut Katalin: Az emberi értékrendek
... véleménye marad egy olyan állapotban, amikor valaki nem tudja, mit is jelent embernek lenni minden viszontagság, meghurcolás, gyalázat közepette is.

1. Legfontosabb ismérve a békességnek az emberség. Emberként élni, embernek lenni a legmagasabbrendűbb létforma, ami Földön elképzelhető. Az emberi szív elleni merényleg életellenes bűncselekménynek számít.
2. A csalá...
2021-02-11 04:37:20
Kohut Katalin: Az emberi értékrendek
... véleménye marad egy olyan állapotban, amikor valaki nem tudja, mit is jelent embernek lenni minden viszontagság, meghurcolás, gyalázat közepette is.

1. Legfontosabb ismérve a békességnek az emberség. Emberként élni, embernek lenni a legmagasabbrendűbb létforma, ami Földön elképzelhető. Az emberi szív elleni merényleg életellenes bűncselekménynek számít.
2. A csalá...
2021-02-11 04:37:18
Shalom, azaz békesség
... megzavarója. Ha egyszer megsemmisül, a shalom létrejön.
Jézus Krisztus a maga munkájával döntő csapást mért a Sátánra. Ma ez a harc folyik tovább. Hamarosan véget ér.
,,A békességnek Istene pedig összezúzza a Sátánt lábatok alatt hamarosan." Isten végzi az összezúzást, de ehhez egyházának a csizmáit használja fel. Általunk az Úr harcol, hogy békét teremtsen ez...
2020-08-02 19:03:43
Dr. Gyökössy Endre
... ha magányosak is, ne legyenek egyedül, akkor se, ha csak egy szál gyertya lobog előttük. Az az egy szál gyertya jelentsen Téged, világ Világossága, Aki fénynek, vigasztalásnak, békességnek és erőnek jöttél közénk.

Most azokért imádkozunk, akiknek kétszeresen fáj a karácsony, mert valahol szétszóródva a világban még egy fenyőgallyat sem találnak, mert talá...
2020-06-29 22:00:40
Te vagy a hegycsúcs
Te vagy a hegycsúcs

Ott csendnek, békességnek
kell lenni ahol Te vagy.
Különben a Lélek eleped.
Az egymás bántása okozta zajokban
hiába kiáltjuk a Te neved.
Taníts alázatra, Uram!
Mint Ninivében:
porba hullani.
És ott a mélységes
bűnbánat nagy útján
valamit nekünk
meg kell érteni!
- Hogy bűnös ez a föld:
bű...
2020-06-21 22:18:08
húsvét 5. hét kedd 05.12
... gondolják, hogy a békesség az egy nyugalmi állapot, amikor nem zavar, nem háborgat bennünket semmi, akkor van békesség a szívünkben, amikor félrevonulunk a világtól, az emberektől. Ez is a békességnek egy szintje, de Jézus ennél sokkal többet kínál. Az általa adott békesség az Istennel való kapcsolat.
Amikor rátalálunk Istenre, akkor megszűnik szívünk nyugtalansága. Amikor me...
2020-05-12 08:12:54
A békesség fejedelme
... Jézusról anélkül, hogy munkálkodnánk egy olyan társadalomért, amilyen illik a békesség fejedelméhez. Az Úr Jézus nem fog sajátjaként elismerni téged, ha nem voltál annak az igazságnak és békességnek az elkötelezettje, amelynek megalapításáért ő meghalt.
Mindannyiunknak úgy kell élnünk és dolgoznunk, mint akik Jézus Krisztus követői, a békesség fejedelmének alattvalói vagyunk....
2020-04-30 08:17:14
Béke és rend
... ,,béke", ahogy ezt a szót a Biblia használja, rend, tehát egy olyan helyzet, ahol minden rendben van, a helyén van. Ezért mondja a Biblia: ,,Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene" (1Kor 14,33). Ő gyűlöli az összevisszaságot és megköveteli a rendet.
A Messiás királysága a békesség királysága. De az ő királysága több, mint azok a békés p...
2020-04-12 20:44:03
1 2 3 ....19 20 ..28 29 ..37 38 39 
Címkék: Kohut Katalin, Gyökössy Endre, Jézus Krisztus, Mint Ninivében, Mert Isten, emberi értékrendek, békesség fejedelme, borzalmas halál, olyan állapotban, emberi szív, shalom létrejön, maga munkájával, harc folyik, békességnek Istene, csizmáit használja, szál gyertya, egymás bántása, általa adott, olyan társadalomért, békesség fejedelméhez, békesség fejedelmének, olyan helyzet, békességnek Istene&#8221, békesség királysága, bűncselekménynek, összevisszaságot, mindannyiunknak, megalapításáért, elkötelezettje, vigasztalásnak, társadalomért, munkálkodnánk, félrevonulunk, nyugtalansága, fejedelméhez, fejedelmének, pünkösdvárás, legfontosabb, szétszóródva, viszontagság, elképzelhető, kétszeresen, békességnek, meghurcolás, sajátjaként, megköveteli, értékrendek, zűrzavarnak, világossága, megzavarója, megsemmisül, életellenes, összezúzást, szeretetnek, szívünkben, királysága, állapotban, imádkozunk, magányosak, igazságnak, alattvalói, munkájával, rátalálunk, emberektől, szentlelke, összezúzza, egyházának, dolgoznunk, véleménye,
© 2013 TVN.HU Kft.