Belépés
Az ukrán főügyész nyomozást indíttatott Timosenko ellen törvénytelen vagyonosodás gyanújával
... részt venni.
A forrás hozzáfűzte, hogy a főügyésznek joga van arra, hogy saját hatáskörében indítson eljárást, ha akar.
A hírportál emlékeztetett arra, hogy egy január 31-i bírósági döntéssel már elutasították egy társadalmi szervezet keresetét, amely szintén a NABU-t és a SZAP-ot kötelezte volna arra, hogy indítsanak nyomozást Timosenko ellen korrupció gyanúja miatt....
2019-02-15 14:51:26
Katalán válság - Katalónia egykori elnökhelyettese szerint nem követtek el bűncselekményt függetlenségi törekvé
... részese, amelyben elvei miatt áll bíróság előtt, nem pedig tettei miatt. Saját magát pedig "politikai fogolynak" nevezte, több mint 15 hónapja tartó előzetes letartóztatása miatt.
A bírósági eljárás a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása...
2019-02-14 17:52:26
Közjegyzői kamara: tévhitek miatt húzódik el sok hagyatéki ügy
... félreértés: a megkérdezettek egyharmada úgy gondolja, hogy ha az örökösöknek nem sikerül egyezségre jutniuk az eljárás során, akkor a közjegyző határoz a hagyaték sorsáról, holott ilyenkor csak bírósági eljárásban születhet döntés. A hagyatéki eljárás során ugyanakkor lehetőség van arra, hogy az örököstársak - akár a végakarat tartalmától függetlenül vagy a törvényi rendelkezésekt...
2019-02-14 12:21:25
Katalán válság - Az ügyészek szerint nem politikai elveik, hanem tetteik miatt indult per a katalán vezetők ell
...
Javier Zaragoza ügyész kiemelte: nem a katalán függetlenségi törekvés képezi a bírósági eljárás tárgyát, hanem azok a "súlyos tettek", amelyek 2017 szeptemberében és októberében történtek, amikor a katalán kormány illegális referendumot rendezett, majd kinyilvánította a függetlenséget.
"Senkit sem üldöztek vagy üldöznek az elveiért" - fogalmazott, és "nevetségesnek", "al...
2019-02-13 19:22:34
Katalán válság - Ügyvédeik szerint a függetlenségi vezetők alapvetői jogait sérti a bírósági eljárás
... olyan alapvető jogok ellen mint az ideológiai szabadság, a szólásszabadság, illetve a tiltakozáshoz való jog, amelyeket "kriminalizálnak" ebben a "politikai perben".
Mint mondta, a bírósági eljárás célja, hogy a volt kormánytagokat eltávolítsa a "politikai arénából". Egy politikai problémát nem a büntetőjoggal kell megoldani - hangsúlyozta.
A védő kifogásolta, hogy a bí...
2019-02-12 18:32:44
Katalán válság - Rendkívüli érdeklődés és kiemelt biztonsági intézkedések között megkezdődött a függetlenségi v
... rabszállító autóval Madridhoz közeli börtönökből, ahol előzetes letartóztatásban vannak.
A rendőrség rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetett be a belváros szívében található bírósági épület közelében, korlátozta a forgalmat a környéken, és nem engedélyez semmilyen tüntetést a bíróságnál.
Így a demonstrálók az egyik, a bírósághoz közeli utcában gyűltek össze a Katal...
2019-02-12 12:11:30
Dózsa György úti baleset - Megszüntették M. Richárd letartóztatását szívbetegsége miatt
...
Közleményükhöz csatolták a bírósági végzést, amely szerint M. Richárd csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el Budapest és Pest megye közigazgatási területét.
A letartóztatás felfüggesztését M. Richárd egészségügyi állapotára hivatkozva a vádlott vezető védője kérte. Beadványában orvosi iratokra hivatkozva kifejtette, M. Richárd szívbetegsége miatt aorta-műbillentyű beü...
2019-02-11 18:22:35
Börtönbüntetésre ítéltek két belga cégvezetőt vegyi anyagok tiltott szíriai exportja miatt
... nagy tisztaságú izopropanol kivitele miatt. Két cégvezetőt pedig egy év, illetve négy hónap szabadságvesztésre ítéltek - írta a Le Soir című napilap.
Az ítéletet nagyjából egyéves bírósági eljárás előzte meg, amely a Knack című flamand újság és egy német civil szervezet tényfeltáró jelentése után indult meg.
"A verdikt erős üzenetet küld a világnak, hogy az esetlegesen v...
2019-02-11 10:51:37
Kellyanne Conwayt, a Fehér Ház tanácsadóját is megtámadták egy étteremben
...
Az inzultus még tavaly októberben, a marylandi Bethesda egyik mexikói éttermében történt, de Conway csak tegnap hozta nyilvánosságra, közölve, hogy az ügyben már folyik a bírósági eljárás.
A tanácsadó elmondása szerint egy 63 éves nő hátulról megragadta és rángatni kezdte őt. Közben "leordította a fejemet" - fogalmazott Conway. Hozzáfűzte, hogy támadója képtelen volt ura...
2019-02-08 21:42:04
Trócsányi: a jogállamiságról szakmai érvek alapján kell vitázni
... bírálják Magyarországot. A miniszter ezért részletesen tájékoztatta az igazságügyi uniós biztost, mely országok tapasztalatait figyelembe véve dolgozták ki Magyarországon a közigazgatási bírósági törvényt. Azt is felidézte: a tervezet szakértői előkészítésébe bírákat, egyetemi oktatókat, külföldi szakembereket is bevontak, és maga kérte ki a Velencei Bizottság véleményét.
A m...
2019-02-08 17:31:41
1 2 3 .................214 215 .........322 323 .........428 429 430 
Címkék: Dózsa György, Megszüntették, Kellyanne Conwayt, Fehér Ház, Javier Zaragoza, Velencei Bizottság, ukrán főügyész, ügyészek szerint, katalán vezetők, függetlenségi vezetők, bírósági eljárás, jogállamiságról szakmai, forrás hozzáfűzte, főügyésznek joga, hírportál emlékeztetett, január 31-i, társadalmi szervezet, katalán függetlenségi, megkérdezettek egyharmada, eljárás során, közjegyző határoz, hagyaték sorsáról, hagyatéki eljárás, végakarat tartalmától, törvényi rendelkezésekt, katalán kormány, ideológiai szabadság, tiltakozáshoz való, volt kormánytagokat, politikai problémát, büntetőjoggal kell, védő kifogásolta, rendőrség rendkívüli, belváros szívében, bírósághoz közeli, bírósági végzést, letartóztatás felfüggesztését, vádlott vezető, ítéletet nagyjából, német civil, verdikt erős, marylandi Bethesda, tanácsadó elmondása, miniszter ezért, igazságügyi uniós, közigazgatási bírósági, tervezet szakértői, börtönbüntetésre, letartóztatásban, szólásszabadság, jogállamiságról, elnökhelyettese, letartóztatását,
© 2013 TVN.HU Kft.