Belépés
szeretettel
... Legalább ezer ember volt ott húsz mérföld körzetből. Az erdő tele volt kocsikkal és szekerekkel, a lovak szénát rágtak, és a legyeket csapkodták a farkukkal.

Nagy gerendákból bódékat ácsoltak össze, és befödték gallyakkal. Ezekben limonádét és szentjánoskenyeret árultak meg görögdinnyét és tejes kukoricát és sok más egyéb ilyesmit.

A prédikálás is ilyen bódék...
2012-04-05 08:28:15
szeretettel
... visszatért. Szedetlenül szedődött az asztal, terítetlenül térítődött, mint a mese "terüljasztalkám"-ja. Rend volt, rend és csend.

Ismerte Viatoriszt, az üzleteket, a községi bódékat. A városban sem tévedt el. Mikor elküldte messzebbre, visszatalált a Vámház körútról, sőt a Boráros térről is. Nem volt az a falusi liba, akinek eleinte hitte. Az a három év, melyet Pesten t...
2012-04-03 14:18:49
Határtalanul
... Éjfél óta a körülöttünk lévő államhatárok jó része eltűnt. Nem "légiesedett", nem "átjárhatóvá vált" a határ, hanem egyszerűen eltűnt, felszívódott, megszűnt. A sorompókat leszerelték, a bódékat idővel eltüntetik, a vámosok, határőrök nem tartóztatnak fel többé senkit.

Ez az egyik legnagyszerűbb esemény, amely a Magyar Köztársasággal történt. Nehéz megállni, hogy ne a ...
2007-12-22 16:35:25
1 
Címkék: Ismerte Viatoriszt, Magyar Köztársasággal, erdő tele, lovak szénát, legyeket csapkodták, községi bódékat, körülöttünk lévő, sorompókat leszerelték, bódékat idővel, egyik legnagyszerűbb, terüljasztalkám, legnagyszerűbb, köztársasággal, államhatárok, visszatalált, terítetlenül, görögdinnyét, felszívódott, határtalanul, tartóztatnak, szeretettel, körülöttünk, gerendákból, légiesedett, szekerekkel, leszerelték, szedetlenül, átjárhatóvá, visszatért, viatoriszt, térítődött, gallyakkal, messzebbre, sorompókat, egyszerűen, eltüntetik, prédikálás, csapkodták, szedődött, körzetből, limonádét, kocsikkal, kukoricát, farkukkal, határőrök, üzleteket, ilyesmit, elküldte, megszűnt, körútról, megállni, városban, befödték, legyeket, ácsoltak, legalább, bódékat, községi, ismerte, mérföld, történt, esemény, vámosok, boráros, eleinte, árultak, ezekben, falusi, tévedt, magyar, térről,
© 2013 TVN.HU Kft.