Belépés
Dekrétum november hónapra az egyházban
... kérvényezve, hogy ebben az évben, a Covid-19 okozta járvány miatt igazítsák a helyzethez azokat a kegyes cselekedeteket, amelyek a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára elnyerhető teljes búcsúhoz szükségesek (lásd Búcsúk Kézikönyve, 29, 1 §). Éppen ezért az Apostoli Penitenciária a Ferenc pápa által adott rendkívüli felhatalmazás birtokában az alábbi rendelkezéseket hozza erre az ...
2020-11-04 16:29:56
Apostoli Penitenciária dekrétuma a halottakért
... Penitenciáriára, kérvényezve, hogy idén a Covid-19 okozta járvány miatt igazítsák a helyzethez azokat a kegyes cselekedeteket, amelyek a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára elnyerhető teljes búcsúhoz szükségesek (lásd Búcsúk kézikönyve, 29, 1 §). Éppen ezért az Apostoli Penitenciária a Ferenc pápa által adott rendkívüli felhatalmazás birtokában az alábbi rendelkezéseket hozza er...
2020-10-28 09:38:00
Férfi kézilabda Eb - Önkritikusan értékeltek a búcsúzó franciák
... hatalmas csapásként élték meg a kudarcot, de a pályán megmutatkozik a valóság, tehát minden bizonnyal nem érdemeltek jobbat.
Luc Abalo kijelentette, nincsenek hozzászokva a korai búcsúhoz, hiszen nagyon régen fordult elő, hogy még a középdöntőig sem sikerült eljutniuk.
"Nagyon fáj, ami történt, de ettől talán alázatosabbak leszünk. Lehet, hogy éppen ez hiányzott az Európ...
2020-01-13 12:31:43
Pécs - Havi hegyi kegytemplom első rész
... 2019.10.19
Havi hegy - Pécs egyik városrésze a Mecsek déli oldalán.
Innen nyílik az egyik legszebb kilátás a Pécs városra.
A terület kiemelkedő eseménye a havi hegyi búcsú. A búcsúhoz szervesen hozzátartoznak az árusok sátrai, a kirakodók vására. Tengerszint feletti magassága 170-246 m.
A hegy a földtörténeti újkor miocén időszakában keletkezett szarma...
2019-10-20 23:44:50
Krisna-völgyi búcsú lesz Somogyvámoson
... egészségükre, családjukra, testi védelmükre, megfelelő szükségleteikre - írták.
Jelezték, Magyarország legnagyobb füstmentes, egészséges családbarát fesztiváljára érkezők a tavalyi búcsúhoz hasonlóan lakóház-látogatás keretében bepillanthatnak a Krisna-völgyi családok életébe, az ötezer éves múltra visszatekintő holin, azaz a színek ünnepén pedig festékporral, festékes vízzel...
2019-07-07 09:11:08
Vívó Eb - A legjobb 32 között vannak a magyar férfi kardozók
... Csanád pedig 3/2-vel fejezte be az első szakaszt.
A 64 között Szatmári nagyon könnyedén verte spanyol ellenfelét, akárcsak Decsi horvát riválisát, Gémesi viszont közel állt a korai búcsúhoz, végül 12-14-ről fordított a brit William Dearyvel szemben.
Eredmények:
a 64 között:Szatmári András-Andrés Hernandez Caballero (spanyol) 15-4Decsi Tamás-Francesco de Robbio (horv...
2019-06-19 19:13:18
Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton
...
Jakus Julianna művelődésszervező elmondta: a Szent Anna tiszteletére rendezett Palóc Búcsún 23 éve közösen imádkoznak a családokért és Magyarország jövőjéért. A búcsúhoz kapcsolódva harmadik alkalommal szervezik meg a hagyományéltető napokat.
A búcsú a palócok szeretett patrónájának kultuszát ápolja, emellett nagyon fontos szerepet tölt be az összetartozás érzésében, ill...
2018-07-24 12:32:02
Vívó Eb - Szász-Kovács elődöntős, ezzel biztosan érmes
...
Szász-Kovács két könnyű győzelem után a nyolcaddöntőben közel állt a búcsúhoz, mivel sokáig nem talált fogást Giulia Rizzin. Az olasz 5-2-re, 9-5-re, majd 11-7-re is vezetett ellene.
A végéhez közeledve azonban a magyar olimpiai bajnok ráérzett a tempóra, pontosan fejezte be akcióit, így fokozatosan felzárkózott, és 12-12-nél egyenlített. A vívóidő lejárta előtt még egy...
2017-06-15 15:44:36
Asztalitenisz olimpiai selejtező - Pattantyús nyert, Lakatos és Kosiba kiesett
... szettlabdát is hárítva megnyerte, igaz, a folytatásban már a rutinosabb rivális uralta a mérkőzést. A vége 4-1 lett oda, s bár Lakatos a végén hárított jó néhány meccslabdát, ez csak a szép búcsúhoz volt elég, ezzel a vereséggel ugyanis befejezte szereplését a svédországi tornán.
Kosiba (120.) a vajdasági Pető Zsolttal (146.) csapott össze a Vörös csoport első körében, s Laka...
2016-04-15 14:02:20
Vasárnap tartják a katolikus cigány közösségek 72. búcsúját Máriapócson
...
A búcsún az ünnepi szent liturgiát Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyés püspök végzi cigány és magyar nyelven, a prédikációt Somos László kaposfői plébános mondja.
A búcsúhoz kapcsolódva rendezik a regionális cigány-nem cigány találkozót, amelyen rövid műsorral mutatkoznak be az egyházközségek. A nap zárásaként fellép a Karaván Família együttes.
Az eseményen részt vesz L...
2014-09-13 07:41:27
1 2 3 
Címkék: Apostoli Penitenciária, Vívó Eb, Palóc Hagyományéltető Napokat, Búcsúk Kézikönyve, William Dearyvel, Szatmári András-Andrés Hernandez Caballero, Jakus Julianna, Szent Anna, Palóc Búcsún, Giulia Rizzin, Pető Zsolttal, Kocsis Fülöp, Somos László, Karaván Família, búcsúzó franciák, magyar férfi, katolikus cigány, helyzethez azokat, kegyes cselekedeteket, tisztítótűzben szenvedő, alábbi rendelkezéseket, pályán megmutatkozik, korai búcsúhoz, egyik legszebb, terület kiemelkedő, havi hegyi, búcsúhoz szervesen, árusok sátrai, kirakodók vására, földtörténeti újkor, tavalyi búcsúhoz, ötezer éves, színek ünnepén, első szakaszt, brit William, búcsúhoz kapcsolódva, hagyományéltető napokat, palócok szeretett, összetartozás érzésében, nyolcaddöntőben közel, olasz 5-2-re, végéhez közeledve, magyar olimpiai, vívóidő lejárta, rutinosabb rivális, végén hárított, szép búcsúhoz, vereséggel ugyanis, svédországi tornán, vajdasági Pető, ünnepi szent, prédikációt Somos, regionális cigány-nem, eseményen részt, balassagyarmaton,
© 2013 TVN.HU Kft.