Belépés
Túlzott alkohol fogyasztás mellék hatása
... elkövetett, közfeladatot ellátó személy és támogatója ellen...
2019-07-31 14:13:08
Szent Joakim és Szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei
... ajándékot akart felajánlani, de egy Iszakár nevű pap visszautasította az ajándékot azzal a megokolással, hogy bűnös kézből nem fogadja el. Joachim házasságának terméketlenségét ugyanis bűnössége nyilvánvaló jelének látta.
Képen: Murillo: Szent Anna tanítja Máriát (17. század)
.........................
2019-07-26 08:21:27
Az ember bűnössége
...,,Mert azt jól tudjátok, hogy egy paráznának is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában." (Ef 5,5)


A fösvénység, paráznaság, feslettség nagy és rettenetes bűnök, a mi Urunk Istenünk pedig pestissel és ínséggel bünteti ezeket. Mindamellett az [Isten] ország[a] és a népe megmarad. A bűn ne...
2019-07-13 08:56:54
Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a záhonyi határrendészek ügyében
... próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki; 38 vádlottnál megállapította, hogy a korrupciós bűncselekményeiket bűnszövetségben követték el.
Az elsőfokú bíróság tíz vádlottat bűnösségük megállapítása és a büntetések kiszabása mellett az ellenük emelt vádak egy része alól felmentett, egy vádlottat pedig valamennyi vád alól felmentett.
Az elsőfokú eljárásban ho...
2019-07-11 15:10:44
13. évközi hét hétfő 07-01
OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten igazságos: nem bünteti az igazat a bűnössel együtt.
Amikor a férfiak, akiket Ábrahám vendégül látott, fölkeltek, és elindultak Szodoma felé, Ábrahám is velük tartott, hogy elkísérje őket. Ekkor az Úr így szólt: ,,Eltitkoljam-e Ábrahám elől, amit tenni akarok? Hiszen ő nagy és hatalmas néppé lesz, és benne nyer áldást a föld mind...
2019-07-01 09:28:11
Szeretet és harag
..."Isten ugyanis haragját nyilatkoztatja ki a mennyből az emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen." Róma 1,18

Isten ítélete és megtorló büntetése a nem bűnbánó bűnössel szemben az Ő haragja itt és az örökkévalóságban. A. W. Pink rámutatott arra, hogy a harag éppúgy isteni megnyilatkozás, mint az Ő hűsége, hatalma és irgalmassága.

Ha Isten haragja felől g...
2019-06-14 13:51:52
A büntetőeljárás folytatását indítványozta az ügyészség Czeglédy Csaba ellen
... gyanúsítottak ellen februárban emelt vádat az ügyészség. A Szegedi Törvényszéken előkészítő ülésekkel június 24-én kezdődik el az ügy tárgyalása. Az ügyészség kilenc vádlottal egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről és a büntetésükről.
A Szegedi Törvényszék május 16-án - egy eljárásjogi okok miatt elkülönítve tárgyalt ügyben - már jogerős ítéletet hozott egy közvetve a Hum...
2019-06-13 09:31:04
Trianon üzenete a mának
Vissza kell utasítani a - "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"- elve alapján - a TRIANONBAN hozott "BÉKE"-DIKTÁTUMOT!!!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=102 2833&aid=278217

A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM ÜZENETE A MÁNAK:
Történelmi tény, hogy a szocialistának sulykolt államot valójában a saját magyar vezetői vitték csődbe, ami törvényszerűen következett be. De nem (csak) azért, mert ...
2019-06-06 05:05:16
Tescós rablás - Súlyosításért fellebbezett az ügyészség
... kihirdetett ítéletével hat vádlottból négynél minősített - életfogytig tartószabadságvesztéssel is büntethető - emberölésben és más kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményekben állapított meg bűnösséget, míg a kalocsai házaspár sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatti vád alól valamennyi vádlottat felmentette.
A bíróság a hat vádlott közül egyet minden ellene emelt vád alól ...
2019-05-31 12:11:34
Tescós rablás - Súlyos büntetések első fokon
...
A bíróság a 2005-ben a budaörsi Tescónál egy pénzszállító ellen elkövetett támadás ügyében megállapította a vádlottak bűnösségét, és cselekményüket nyereségvágyból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének minősítette, továbbá rablás és lőfegyverrel, illetve robbanóanyaggal visszaélés bűntettében is kimondta több vádlott bűnösségét.
A t...
2019-05-29 19:35:41
1 2 3 .........................77 78 .............116 117 ............154 155 156 
Címkék: Szent Joakim, Szent Anna, Boldogságos Szűz Mária, Czeglédy Csaba, Urunk Istenünk, OLVASMÁNY Mózes, Eltitkoljam-e Ábrahám, Szegedi Törvényszéken, Szegedi Törvényszék, KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG, TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM ÜZENETE MÁNAK, ember bűnössége, záhonyi határrendészek, büntetőeljárás folytatását, ügyészség Czeglédy, ajándékot azzal, népe megmarad, elsőfokú bíróság, büntetések kiszabása, ellenük emelt, része alól, vádlottat pedig, elsőfokú eljárásban, bűnössel együtt, föld mind, emberek minden, harag éppúgy, ügyészség kilenc, bűnösség beismeréséről, eljárásjogi okok, szocialistának sulykolt, saját magyar, kalocsai házaspár, budaörsi Tescónál, pénzszállító ellen, vádlottak bűnösségét, örökkévalóságban, visszautasította, terméketlenségét, robbanóanyaggal, bűnszövetségben, nyereségvágyból, cselekményüket, határrendészek, büntetőeljárás, szocialistának, megnyilatkozás, megállapította, nyilatkoztatja, törvényszerűen, tisztátalannak, felfüggesztett, büntetésükről, súlyosításért, beismeréséről, megállapítása,
© 2013 TVN.HU Kft.