Belépés
Kohut Katalin: Tejfölös, gombás csirkemell bulgurral
... bulgurral

Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé
½ kg gomba
kevés olaj
1 fej hagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
ízlés szerint babérlevél
2 dl tejföl
½ cs. bulgur

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágom, odateszem kevés olajon a tűzre. Hozzáteszem a csíko...
2018-10-13 11:40:17
Ízekről -fűszerekről
... használják:cékla, káposzta, burgonyasaláta.Jó ízt ad a párolt káposztának. Húslevesbe, gulyáslevesbe,tojáslevesbe, mindig tegyünk egy-egy mokkáskanálnyit ebből a fűszerből.

Babérlevél: Ez a fűszer is alkalmas a tojásleves, gulyásleves, savanyú halleves, paradicsomleves, ízesítésére. De nem hiányozhat a burgonyafőzelékből és a különböző savanyú káposztából készült ételek...
2018-09-30 16:58:40
Tallóztam
...
46 háztartási praktika! Sokat még a Nagymamám tanított nekem!

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyaszto...
2018-09-05 08:04:17
Az ókori Róma csodaszere: babérlevél
Az ókori Róma csodaszere: babérlevél





A Földközi-tenger partvidékén őshonos babérlevél meglehetősen gazdag tápanyagokban. A levelek évezredek óta részei a kulináris és gyógyító világnak, legalábbis a római korban nagy közkedveltségnek örvendett....
2018-08-30 18:20:42
Fogyókúrás recept
... korszerű, és ízletes étrendet alakíthatunk ki.

Fűszerek

Ánizs: Általában az édes ételek készítésénél használjuk, diétás ételeknél korlátozás nélkül adható.
Babérlevél: Csak egyéni érzékenység esetén kell korlátozni a használatát.
Fahéj: Darabos és porított formájában használható, diétás ételek fontos, kellemes illatú fűszere.
Fekete bors: Az em...
2018-08-11 06:57:17
Babérlevélről jó tudni...


A Földközi-tenger partvidékén őshonos babérlevél meglehetősen gazdag tápanyagokban. A levelek évezredek óta részei a kulináris és gyógyító világnak, legalábbis a római korban nagy közkedveltségnek örvendett. A babérlevelet manapság szinte csak ételek ízesítésére haszná...
2018-08-08 18:41:01
Konyhai turpisságok!
...
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki.

Ha sok petrezselyem gyűlik össze!
Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle...
2018-08-04 17:49:09
FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai 4.
... boldogságot.
Levesbe téve megelőzi a belekben a gázképződést és az emésztési zavarokat. Külsőleg vászonba takarva pakolásként a mellkasra téve enyhíti a hörghurutot és a köhögést.

BABÉRLEVÉL-OLAJ - alkalmazható reumás és izületi fájdalmakra, megdagadt izületekre, rándulásra. A babérlevélolajat úgy vonhatjuk ki, hogy kissé felmelegített olívaolajba tesszük a babérle...
2018-05-30 11:01:59
Itt az ellenállhatatlan cseresznye! Tuti tippek, mire...
... tálaljuk.

Sült hús cseresznyés vöröskáposztával

Hozzávalók: 4 szelet sertéshús, 35 dkg cseresznye, 1 fej vöröskáposzta, 1 dl száraz bor, 3 darab savanykás alma, 2 fej hagyma, citromlé, babérlevél, olívaolaj, borókabogyó, só, őrölt feketebors, ecet, cukor

Elkészítés: Az almát és a káposztát csíkokra vágjuk, összedolgozzuk, és meglocsoljuk citromléve...
2018-05-29 23:42:51
Mi az a Bulgur
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben ,,török rizsnek" is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főz...
2018-04-22 16:32:30
1 2 3 .......26 ....39 ....51 52 
Címkék: Kohut Katalin, FŰSZEREK GYÓGYÍTÓ Tulajdonságai, ókori Róma, ellenállhatatlan cseresznye, hagymát apró, párolt káposztának, különböző savanyú, csirkemájat sütés, levelek évezredek, római korban, édes ételek, babérlevelet manapság, emésztési zavarokat, mellkasra téve, káposztát csíkokra, bulgur tulajdonképpen, török éttermekben, török konyha, meghántolt érett, bulgurt előzetesen, magyarok által, közkedveltségnek, vöröskáposztával, babérlevélolajat, ellenállhatatlan, paradicsomleves, felhasználáskor, gyogyszernelkul, mokkáskanálnyit, tulajdonképpen, magyarországon, csirkemellfilé, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, burgonyasaláta, megszurkáljuk, tápanyagokban, összecsavarva, vöröskáposzta, tulajdonságai, gulyáslevesbe, felmelegített, babérlevélről, meglocsoljuk, összekeverve, pirospaprika, tojáslevesbe, babérlevelet, fagyasztóban, alkalmazható, alakíthatunk, meglehetősen, petrezselyem, készítésénél, gázképződést, búzaszemeket, kiszárítják, káposztának, legnemesebb, ízesítésére, borókabogyó, hörghurutot, fűszerekről,
© 2013 TVN.HU Kft.