Belépés
Étlapszótár 1
... gyengén átsütve, azaz kívül éppen csak színt kapott, de belül még nyers
bordói = vörösborral vagy bordói mártással (azaz: vörösborral, gyöngyhagymával, csontvelővel, kakukkfűvel, babérlevéllel felerősített spanyolmártással) készült
böllér módra = valamilyen belsőséggel készült
breton módon = (gyakran) babbal és paradicsommal
brunoise (brünoáz) = nagyon apró koc...
2007-02-19 08:39:34
Rizseshús álá Én
... paradicsom
-1-2 paprika (vagy egy lecsókonzerv, de én nem szeretem, mert cukros)
-35-40 dkg rizs (szárazon mérve)
-fűszerek(majoranna, frissen őrölt bors, vegeta, pirospaprika, babérlevél)
A hagymát felaprítom, megfuttatom kevés olajon, rá a paprika, és a hús.
Összekeverem, és ráhintem a vegetát és a borsot, hogy jól kieressze az ízét.
Lefedem, ...
2007-02-18 12:24:28
Receptek
... retek· 50 g pasztinák (elhagyható)· 2 evőkanál napraforgóolaj· 1 liter zöldséglé· 1 zöldségleves kocka· 2 kiskanál friss zsálya· 2 kiskanál friss rozmaring· 1 babérlevél· só· bors
Elkészítése:
Az olajban puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zsályát, rozmaringot, babérlevelet és további 1-2 percig pá...
2007-02-15 16:27:56
Asztali örömök
... sárgarépa, zeller, karalábé, hagyma
-egy zöldpaprika, megtöltve zellerzölddel és petrezselyemzölddel
-a teatojásban koriander, fekete-, zöld- és rózsabors, kevéske szegfűszeg, babérlevél és 4 g fokhagyma, hogy ne a levesben főjön szét
-vegeta, só helyett
-víz
Egyszerre feltettem, most is ott gyöngyözik a gázon. Az illata már versenyképes.

Vaddis...
2007-02-11 11:58:10
Csülkös felesborsóleves
... nagy sertés-hátsócsülök (nem füstölt!), jó darab nem túl sokáig füstölt húsos szalonna (nem jó, ha a levesnek túlságosan füstöltíze lesz), só, 1-2 kiskanál egész fekete bors, 2-3 babérlevél, 4 póréhagyma, 1 zellergumó, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 burgonya, 30 dkg füstölt nyers kolbász, egy kis csokor zellerzöld vagy petrezselyemlevél.

1. A borsót 4 liter ...
2007-02-10 00:47:12
Párolt csirkemell ...
Párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell, babérlevél, bors, fűszerek (zsálya, rozmaring, petrezselyemzöld, bazsalikom, kapor, póréhagyma), 1 db hagyma, 1 db savanyú uborka, 10 dkg tejföl, 10 dkg joghurt, 2 evőkanál majonéz, só, bors, 40 dkg burgonya.

1. A csirkét először babéros, borsos, sós vízben megpároljuk.
2...
2007-02-10 00:39:19
Borjúpaprikás
...

1 kg borjúcomb

4 fej vöröshagyma

5 nagyobb gerezd fokhagyma

5 dl tejföl

1 dl étolaj

1 dl vörösbor

2 db babérlevél

10-12 szem borókabogyó

2 teáskanál kakukkfű

1 teáskanál őrölt pirospaprika

só, bors ízlés szerint



A hagymákat megtisztítju...
2007-02-06 13:05:51
párolt szarvascomb
... szarvascomb
Hozzávalók:

80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor

A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstölt szal...
2007-02-05 07:34:50
Párolt szarvascomb
Hozzávalók:

80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor

Elkészítése:

A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstöl...
2007-02-02 00:30:05
Vadászleves
Hozzávalók:

50 dkg őznyak, 3 sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, feketebors, só, paradicsompüré, 10 dkg zöldborsó, 3 db hagyma, 1 g karibors, 10 dkg simaliszt

Elkészítése:

A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, amelyhez paradicsompürét öntünk. Hozzáadjuk a húst, é...
2007-02-02 00:28:42
1 2 3 ............309 310 .......464 465 ......615 616 617 618 619 620 
Címkék: hagymát felaprítom, olajban puhára, finomra vágott, levesben főjön, levesnek túlságosan, csirkét először, hagymákat megtisztítju, combot lehártyázzuk, apróra vágott, petrezselyemzöld, spanyolmártással, felesborsóleves, paradicsompürét, gyöngyhagymával, paradicsompüré, napraforgóolaj, babérlevéllel, borjúpaprikás, paradicsommal, zellerzölddel, babérlevelet, megtűzdeljük, kicsontozott, lehártyázzuk, felerősített, összekeverem, csontvelővel, pirospaprika, lecsókonzerv, zöldségleves, versenyképes, zöldszósszal, petrezselyem, megtisztítju, étlapszótár, teatojásban, megpároljuk, vadászleves, hátsócsülök, szarvascomb, szalonnával, borókabogyó, megpirítjuk, megfuttatom, vöröshagyma, belsőséggel, elkészítése, vörösborral, rozmaringot, zöldpaprika, kakukkfűvel, babérlevél, felaprítom, hozzávalók, hozzáadjuk, szegfűszeg, feketebors, elhagyható, gyöngyözik, frankfurti, csirkemell, paradicsom, túlságosan, póréhagyma, valamilyen, bazsalikom, zellergumó, zellerzöld, füstöltíze, fehérrépa, sárgarépa,
© 2013 TVN.HU Kft.