Belépés
Fűszeres csicseriborsó
... teáskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 csokor friss korianderlevél, 2 db paradicsom, 2 szál zellerszár, chili paprika, 1 teáskanál citromlé, 3-4 db babérlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Mossuk meg alaposan a csicseriborsót, majd tegyük egy tálba és öntsünk rá annyi langyos vizet, hogy bőven ellepje, és hagyjuk ázni...
2007-01-04 00:47:37
Sárgaborsós főzelék
Hozzávalók:

50 dkg sárgaborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor.

Elkészítése:

A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A sárgaborsót (amit kiválogattunk, megmostunk) a hagyma másik felével felengedjük egy liter vízzel, beletes...
2007-01-03 00:50:20
Füstölt kacsamell
Hozzávalók:

20 dkg füstölt kacsamell, 1 kisebb fej kínai kel, 10 szem bébikukorica, 10 dkg erdei gomba, 1 színes paprika, 1 szál újhagyma, fél dl szezámolaj, babérlevél, mustármag, őrölt bors, só. Az öntethez: fél dl szezámolaj, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál almaecet, rlt bors, só.

Elkészítése:

A babért és a mustármagot futtassuk meg a szezámolajban, e...
2006-12-29 00:38:34
Receptek
Húsok

Afrikai harcsa tepsiben

-Hozzávalók:

1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa
1,5 dl olívaolaj
1 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 teáskanál mustármag
1 ek Maggi sülthús esszencia
vegeta hal fűszerkeverék
5 dkg füstölt szalonna


-Elkészítés:

A ...
2006-12-22 08:45:23
Gesztenyével töltött pulyka
... Hozzávalók:

2 kg-os pulyka, 700 g gesztenye, 300 g sertéslapocka, 300 g libaháj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors

Elkészítése:

A megtisztított és előkészített pulyka melléből kés segítségével eltávolítjuk a mell-, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük.
Töltel...
2006-12-16 00:44:59
Karácsonyi ételek
... karácsonyi liba

Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és lefedve 1 órát főzzük. A levet leszűrjük...
2006-12-10 19:03:21
Karácsonyi ételreceptek
... karácsonyi liba

Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és lefedve 1 órát főzzük. A levet leszűrjük...
2006-12-10 14:36:50
Savanyú tojásleves
Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1 mokkásk. cukor, 1 ek. finomliszt, 1 kk. csemege pirospaprika, 1 kk. só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kk. 10%-os csemege ételecet.

1. A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat a fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát és a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 perci...
2006-11-23 18:14:22
Egészséges főzelék
...

A magyar konyha nem híres arról, hogy egészséges. Még a főzelékekbe is cukrot, lisztet, tejfölt teszünk - amelyekre valójában semmi szükség sincs. A főzelék sűrítéséhez nem habarásra vagy rántásra van szükség, hanem egy egyszerű kézi turmixgépre.
Ha kihagyjuk belőle a lisztet, nem csupán könnyebb, hanem gyorsabban emészthető is lesz. Szinte minden főzelék ...
2006-11-19 11:34:45
Vadhús epres mártással
Hozzávalók:

1 kg vadhús, 10 dkg bacon szalonna, 3 evőkanálnyi olaj, só, bors, fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, rozmaring, 2,5 dl bor, 3 fej hagyma, 1 narancs, 1 citrom 1 evőkanálnyi áfonyadzsem, 1 teáskanálnyi bors, 25 dkg eper, 1 teáskanálnyi mustár, szerecsendió.

Elkészítése:

A húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymá...
2006-11-09 21:10:22
1 2 3 ............309 310 .......464 465 ......617 618 619 620 
Címkék: hagyma felét, fokhagymával együtt, hagyma másik, liter vízzel, mustármagot futtassuk, nyak bőrét, konyhakész libát, levet leszűrjük, hagymát megtisztítjuk, fazékban kissé, cukrot hozzáadjuk, magyar konyha, főzelék sűrítéséhez, egyszerű kézi, húst forró, megforrósítjuk, csicseriborsót, korianderlevél, kiválogattunk, csicseriborsó, sertéslapocka, megtisztított, szezámolajban, megtisztítjuk, szerecsendió, eltávolítjuk, villacsontot, bébikukorica, ételreceptek, pirospaprika, teáskanálnyi, előkészített, segítségével, gesztenyével, fokhagymával, félretesszük, sárgaborsós, szerkeverék, elkészítése, mustármagot, evőkanálnyi, vöröshagyma, lereszeljük, desszertbor, sárgaborsót, turmixgépre, sűrítéséhez, áfonyadzsem, felengedjük, főzelékekbe, karácsonyi, megmostunk, babérlevél, egészséges, szezámolaj, hozzávalók, kevergetve, rétesliszt, szegfűszeg, hozzáadjuk, fokhagymát, konyhakész, szegfűbors, tojásleves, finomliszt, elkészítés, fűszereket, áthúzatjuk, sárgaborsó, paradicsom, emészthető,
© 2013 TVN.HU Kft.