Belépés
Majonézes almás káposztasaláta
... Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig...
2018-11-05 17:46:21
Szőlős finomságok
EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 12 dkg és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt cit...
2018-10-19 16:34:30
10 gyógynövény, amelyet otthon is termeszthet
... rendellenességek. Serkenti az immunrendszer működését is és enyhíti az...
2018-10-17 12:25:41
Lasagne-tekercsek sütőtök-lencse töltelékkel paradicsom ágyo
... ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert hozzákeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőmérsékleten 5-20 percig főzzük, míg a lencse puha lesz.
A babérleveleket eltávolítjuk és a lencsét sóval, cayenne-borssal, sz...
2018-10-13 22:06:21
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
... Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fekete borssal, beletesszük a babérlevelet, kicsumázott paprikát, paradicsomot, belenyomjuk a gulyáskrémet, a felvágott fokhagymákat, megkeverjük, majd fedő alatt időnkénti kevergetés mellett a húst puhára puhítjuk.

Hoz...
2018-09-27 14:57:28
Vadas zsemlegombóccal
... kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A közben e...
2018-09-24 21:36:20
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... megpucoljuk, közepesre aprítjuk. Az egészet egyben feltesszük főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés kurkumával ízesítjük, hozzáadjuk a leveskockát és 4-5 babérlevelet. Felforraljuk, majd lassú tűzön legalább fél óra alatt teljesen puhára főzzük. Időnként megkeverjük, és 2 dl főzővizet kiszedünk belőle, és félretesszük.
Közben elkészítjü...
2018-09-24 21:34:22
Sült karaj tokajiaszú mártással
... keletkezik, belül viszont szaftos marad. Ezután a húst egy akkora lábasba tesszük, amekkorába pont belefér. Mellétesszük a fűszereket: 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 szem babérlevelet, pár fej gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt(!!!), lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül pároljuk.

Amíg a hús megpuhul, elkés...
2018-09-09 16:39:06
Tallóztam
... Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.


A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hi...
2018-09-05 08:04:17
Darálthúsos rakott tészta
...
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük
.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
K...
2018-09-01 20:16:18
1 2 3 .....................131 132 ...........197 198 ...........261 262 263 
Címkék: Kohut Katalin, EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY, kinyomkodott káposztát, borókabogyókkal együtt, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, immunrendszer működését, fokhagymával megdinszteljük, lencse puha, babérleveleket eltávolítjuk, lencsét sóval, felvágott fokhagymákat, húst puhára, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, apróra vágott, húsra tesszük, egészet egyben, akkora lábasba, egészet felöntjük, húsokra tehetünk, húsok átveszik, aromás illatokat, füstölt kolbászról, legkönnyebben eltávolítani, darált húst, kockára vágott, babérlevelet &#232, maradék vízzel, egészet készre, felesleges vizet, rendellenességek, zsemlegombóccal, borókabogyókkal, papírszalvétára, faszénparázsra, felforrósítjuk, káposztasaláta, főzőtejszínnel, lecsepegtetjük, babérleveleket, mandulaforgács, megdinszteljük, felforrósítunk, pirospaprikát, megtisztított, legkönnyebben, hőmérsékleten, hozzákeverjük, immunrendszer, megtisztítunk, összekeverjük, babérlevelet, kinyomkodott, sertéscombot,
© 2013 TVN.HU Kft.