Belépés
Gebhardt Nóra versei
... találkozás

Az asztalnál ültem az irodában és vártam, hogy megérkezzen az autó, amivel a nyári munkához szükséges orvosi vizsgálatra megyünk a leendő kollégáimmal. Unalmamban a mobiltelefonomat babráltam. Talán sms-t írtam a barátnőmnek, már nem emlékszem. Hello! - szólalt meg egy férfiasan kellemes hang, szinte belefúródva a fülemen keresztül az agyamba, végigfutv...
2020-05-18 21:30:05
Fölrobbant a kert
... kert, minden virágzik, hatalmas rózsák, buja zöld minden. Nagyon jó itthon. Talán ez az első hétvége az idén, amikor semmi kötelezettségem nincsen.
Még a korábbi könyvek ügyeivel babráltam, megjártuk a piacot is, vettünk még palántákat, voltunk Irénkénél, a gyerekeknél.
A héten Hegyeshalomban is jártam, Szője Laci megbízott néhány munkával. A 96-os könyvet újra kiadjuk...
2017-05-28 21:35:47
Váltóláz
... országnak.
Üdvözlettel:
Péter

Deák Ernő küldözgeti át a "könyvünkre" érkezett reakciókat. Tudom, hogy sok olvasata van a dolognak, de továbbra is fontos könyvnek tartom, korrajz.

Verseken babráltam vagy fél óráig, egy kínrímekkel teli, kicsit romhányison csiszolgattam. Mert van vidám versem is. Persze inkább a kor és látlelet féléket adom közre. ...
2016-07-29 06:01:27
Brinkusz Gábor : Halovány nevetésed
... Gábor
Halovány nevetésed...

Két rozsdás szeggel, s egy fakó
képkerettel babráltam éppen, mikor
eszembe ötlött újra halovány nevetésed,
s részegen a kábulattól egy
gyerekszemű könnycsepp csordogált
végig arcom ráncain, hisz oly rég volt
már...
2015-07-19 20:14:24
61
Minden figyelmeztetés nélkül lett nyár. Nem szeretem a meleget. Ámbár lehet, hogy csak én nem figyeltem jól, s megint babráltam a dolgokon. Ide mentem, meg oda futottam.
Ezen a héten egy pillanatra meg kell álnom. 61 éves leszek, ami önmagában nevetséges. Bár annyira nem tudok rajta nevetni. Csontjaimban még nem érzem az időt, de attól az még van.
Az összegzések kora jön ...
2015-06-15 04:37:46
Itthon
Jó egy kicsit itthon. Igaz, minden nap bementem a hivatalba Óváron, telefonok, egyeztetések. De jó. Verseken is babráltam, talán tavasszal lesz egy kötete. Van miből válogatnom.
A jövő héten a Kortársnak küdök kettőt, s lehet, hogy hétfőn elmegyek az Irószövetség közgyűlésére. Kell a mozgás. S egy kicsit a begubózásból ki kell törnöm.
...
2014-11-14 19:49:11
Ha az értesítő nemre van állítva, akkor miért küld minden új válaszról levelet a gép?
Én, nem babráltam bele, az értesítőbe, így nem is küld semmilyen üzenet ! - pedig, ha jól emlékszem nekem az " IGEN " szón áll !...
2014-08-16 21:52:20
Hamvazószerda
... Lapjtapresszbe szánt anyagokat elküldtem, mert holnap már nem érek rá, holnapután pedig Németország.
A kerttel is foglalkoztam. Permeteztem, de az erős szél leállított. A fólián babráltam, a kacsákat idomítottam, tavasz van, nagyon látszik az utódnemzés vágya rajtuk. Vigyázni kell, nehogy suttyomban kikeltsenek néhány tucat kiskacsát.
Aztán vacsora, a Mosonvármegye két ú...
2014-03-05 20:31:58
Nyers hajnal
... negyven éve hajnaltájt, amikor a Soproni Szőnyeggyárba mentem dolgozn...
2014-02-09 07:07:16
Finum Ilka
A TIZEDIK AGGLEGÉNY ELBESZÉLÉSE
Finum Ilka

Az elbeszélő ötvenévesnek látszó, szikár ember. Valójában több. A haja még fekete - lehet, hogy festett -, de már a halántékon ritkul. Kacsafarkban művészkedi el a fürthiányokat.

Nappal mindig redengotban jár, és magas állógallért visel. Me...
2012-12-07 19:37:00
1 2 3 4 5 
Címkék: Gebhardt Nóra, Brinkusz Gábor, Finum Ilka, Szője Laci, Deák Ernő, Soproni Szőnyeggyárba, TIZEDIK AGGLEGÉNY ELBESZÉLÉSE, értesítő nemre, asztalnál ültem, nyári munkához, leendő kollégáimmal, mobiltelefonomat babráltam, férfiasan kellemes, fülemen keresztül, első hétvége, korábbi könyvek, héten Hegyeshalomban, 96-os könyvet, kínrímekkel teli, összegzések kora, kicsit itthon, hivatalba Óváron, jövő héten, erős szél, fólián babráltam, kacsákat idomítottam, utódnemzés vágya, elbeszélő ötvenévesnek, halántékon ritkul, mobiltelefonomat, kötelezettségem, figyelmeztetés, lapjtapresszbe, hegyeshalomban, hamvazószerda, fürthiányokat, szőnyeggyárba, mosonvármegye, csiszolgattam, ötvenévesnek, egyeztetések, begubózásból, foglalkoztam, kollégáimmal, közgyűlésére, kepfeltoltes, csontjaimban, kacsafarkban, irószövetség, belefúródva, kikeltsenek, üdvözlettel, kínrímekkel, összegzések, gyerekszemű, elbeszélése, redengotban, barátnőmnek, permeteztem, romhányison, gyerekeknél, vizsgálatra, idomítottam, németország, megérkezzen, képkerettel,
© 2013 TVN.HU Kft.