Belépés
Ukrajna olimpiát rendezne
... elnökeként már dolgozik a terv megvalósításán Szerhij Bubka, a rúdugrás olimpiai és világbajnoka.
A rendezést támogatja az ország vez...
2020-08-02 11:42:02
Amikor Péter sírt... - Bach nagyböjti zeneimája
... játszva, a végén, a kadencia előtt elmosolyodott. S mikor egy barátja megkérdezte, mit jelentett az a különös mosoly, így válaszolt: ,,Láttam a túlpartot, és nem volt félelmetes." Bachot hallgatva ugyanígy megtörténhet - ha odaadjuk magunkat.
Visszatérek Péterhez. Pilinszky írta: ,,...az öreg Mauriacban még ott fáj a kitépett és kiszakadt bűnök gyöke...
2020-03-22 08:15:41
Koronavírus - Bach eltökélt a tokiói olimpia július 24-i kezdésével kapcsolatban
... tekintetében. Nagyon büszke vagyok erre, hiszen rengeteg nemzeti olimpiai bizottság, ország és szövetség dolgozik együtt azért, hogy kezelje a vírus által támasztott kihívást" - idézte Thomas Bachot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja.
A 66 esztendős német sportvezető kifejtette, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), a Kínai Olimpiai Bizottsággal, a tokiói szervezőb...
2020-02-28 17:42:14
ooOoo
... számítógépes program számolta ki a viselkedési statisztikát. Az adatok első elemzése azt mutatta, hogy az egerek élénkebben viselkedtek Mozart zenéjét hallgatva, mint amikor az "altató" Bachot játszották nekik. A kutatók gondoltak arra is, hogy mi van, ha csak azért viselkednek nyugodtabban, mert megszokták a környezetüket. A megismételt kísérlet (amikor felcserélték a zenéket) ez...
2019-03-16 10:35:03
Táncpremierek és Bach-muzsika a Szentendrei Tavaszi Fesztivál fókuszában
... acapella együttes műsora lesz hallható, melyen Hegedűs D. Géza színművész Bach-hoz kapcsolódó írásokat, verseket olvas fel Pilinszky János tollából. A színművész, aki az indulástól része volt a Bachot népszerűsítő kezdeményezésnek, a zeneszerzőhöz fűződő viszonyáról úgy fogalmazott, hogy mindennapos kapcsolatban él vele, hiszen mindig hallgatja. Bach a befelé figyelésre inspirálja...
2019-01-30 19:22:24
Phjongcshang 2018 - Thomas Bach az olimpiai fegyverszünetért szólalt fel az ENSZ közgyűlésén
... ez az állásfoglalás különleges jelentőségű, mélyen személyes jellegű lesz" - idézi a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának szerdai beszámolója a februári téli olimpiára utaló Thomas Bachot.
"Az olimpiai fegyverszünetre vonatkozó határozatával az Egyesült Nemzetek közgyűlése megteremti a feltételeket, hogy minden sportoló békében versenyezhessen."
A kongresszuson az...
2017-11-15 17:23:19
Vizes vb - Átadták a felújított margitszigeti Casinót
... néző látta a sporteseményeket. Eddig sikeresen teljesítettük a vállalt házigazdai szerepet" - szögezte le. Kiemelte, vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden látta vendégül Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét, aki elismerését fejezte ki a vb rendezésének magas színvonaláért.
Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes ...
2017-07-24 11:52:02
Schumann
... jobb kezének középső ujja megbénult. Ezután már ,,csak" komponista lehetett. Depresszióba esett, ami ezután időről időre visszatért nála élete során. Zeneelmélet órákat vett, Bachot és más zeneszerzőket tanulmányozott.

Robert és Clara Schumann
A zeneszerzés mellett zeneírói munkálkodását is elkezdte: 1834-ben zenei újságot alapított (Neue Zeischrift für ...
2017-07-05 19:47:29
Kökény Éva: Bűvölet
... gondok
elől sokszor menekülök.
Csavargatom rádióm gombját,
s megállok ott legott, ahol
rémtettek és hírek helyett
hallgatok inkább Brahmsot,
Smetanát vagy épp Bachot,
szaxofon vagy pánsíp hangját -
olykor elcsábít a bűvös vadász -
kedvem ilyen zenék mellett lesz kellemes,
s ha épp nem írom, hát olvasom a verseket,|...
2016-11-30 15:13:53
Komolyzene
... Fűszálakat,
egy Radnótit, egy Whitmant.
Két inget, két könyvet.
Meg egy sálat, meg egy sapkát:
egy kéket, meg egy kéket.
Meg két könyvet.
Meg a Don Giovannit.
Meg egy Bachot, meg egy Vivaldit.
Két inget: két kéket,
egy nyárit, meg egy télit,
egy tavaszit, meg egy őszit.
...
2016-11-04 17:48:15
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Amikor Péter, Szentendrei Tavaszi Fesztivál, Thomas Bach, Kökény Éva, Szerhij Bubka, Visszatérek Péterhez, Thomas Bachot, Magyar Olimpiai Bizottság, Egészségügyi Világszervezettel, Kínai Olimpiai Bizottsággal, Hegedűs, Pilinszky János, Egyesült Nemzetek, Orbán Viktor, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Szeneczey Balázs, Clara Schumann, Neue Zeischrift, tokiói olimpia, olimpiai fegyverszünetért, felújított margitszigeti, terv megvalósításán, rúdugrás olimpiai, rendezést támogatja, kadencia előtt, barátja megkérdezte, öreg Mauriacban, vírus által, tokiói szervezőb, viselkedési statisztikát, adatok első, egerek élénkebben, kutatók gondoltak, megismételt kísérlet, indulástól része, zeneszerzőhöz fűződő, befelé figyelésre, állásfoglalás különleges, februári téli, olimpiai fegyverszünetre, vállalt házigazdai, zeneszerzés mellett, bűvös vadász, fegyverszünetért, sporteseményeket, kezdeményezésnek, fegyverszünetre, versenyezhessen, tanulmányozott, miniszterelnök, főpolgármester, megvalósításán, teljesítettük,
© 2013 TVN.HU Kft.