Belépés
Moody's: stabil kilátással kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei
...
A nemzetközi hitelminősítő a 35 oldalas átfogó helyzetértékelésben közölte: a feltörekvő európai gazdaságokban 2,4-3,8 százalék közötti növekedési ütemeket vár 2018-ra, és arra számít, hogy az erős makrogazdasági háttér jövőre mérsékelten javítja a kinnlevőség-állomány minőségét a térségben.
A cég a magyar gazdaságban 3 százalék körüli növekedéssel számol 2018-ban.
...
2017-12-14 12:11:58
Fitch: jelentősen enyhült a nyomás a feltörekvő térség bankrendszerein
...
A nemzetközi hitelminősítő közölte, hogy az általa besorolásokkal ellátott feltörekvő térségi bankok 20 százalékának osztályzataira volt érvényben leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátás az idei első negyedév végén. A kimutatás szerint a Fitch a tavalyi harmadik negyedév végén a térségi bankok 33 százalékát tartotta nyilván negatív kilátással.
A 23 oldalas tanulmá...
2017-06-13 19:04:05
Orbán: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, nincs pardon
... segítségével Európába".
"Ne felejtsük el azt se, hogy egy pénzügyi spekulánsról beszélünk" - jegyezte meg, kifejtve, az üzletember abból csinálta a milliárdjait, hogy egyes országok bankrendszereit megtámadta, s pénzügyi spekulációkkal nagy vagyont gyűjtött össze.
"Itt a zavarosban halászás klasszikus esetéről is szó van" - vélekedett.
A konfliktus kiélesedésének id...
2017-04-16 07:51:02
Görögország csatlakozhat a BRICS csoporthoz
... Kína és Dél-Afrika határozott a 2014 júliusában tartott csúcstalálkozón. A tagállamok akkor megállapodtak egy 100 milliárd dolláros likviditási alap fenntartásáról, hogy biztosítsák bankrendszereik pénzügyi stabilitását. Az új fejlesztési bank egy alternatíva a nyugati országok által irányított pénzintézetekkel szemben, így Görögország az államcsőd szélén nem kell a nyugati hitele...
2015-06-30 17:15:03
S&P: javítja a kelet-európai banki környezetet a térségi gazdaságok erős növekedése, a magyar gazdaság 2,5 száz
...
Az S&P elemzői hangsúlyozták ugyanakkor azt is, hogy a térség bankrendszereit általánosságban változatlanul a gyenge eszközminőség jellemzi, és a régió pénzügyi szektorai zömmel továbbra is a Standard & Poor's által a bankszektorokra kidolgozott országkockázati skála (Banking Industry Country Risk Assessment - BICRA) gyengébb végéhez vannak közelebb.
A Standard & Poor's ...
2015-04-28 19:04:33
Görög adósság - Londoni elemzők: a kelet-európai bankok már jobban átvészelnék a "Grexitet"
... változatlanul a Grexit lehetősége a közép- és kelet-európai bankrendszerek egy fő kockázati forrása.
A ház szerint mindazonáltal "a jó hír az", hogy a felzárkózó európai térség bankrendszerei ma már kisebb mértékben függnek a külső finanszírozástól, mint 2011-2012-ben, amikor a görög eurótagság jövőjével kapcsolatos félelmek először felmerültek.
A közép- és kelet-európai...
2015-03-04 18:43:22
Krónika 8. rész (bankszanálási törvény)
...

Orbán Gábor: a javaslat a hitelintézetek, befektetési vállalkozások működési stabilitását célozza

A pénzügyekért felelős államtitkár arról beszélt: az Európai Unió azért alkotott egységes irányelvet a bankszanálásra, mert a nemzetközi pénzügyi rendszerben egy-egy pénzintézet nehézségei az "egészséges bankokat" is bajba sodorhatják, rendszerszintű stabilitási ...
2014-06-19 18:35:37
Fitch: továbbra is borús az európai bankkörkép
... összeomlása óta eltelt öt év folyamatait vizsgálta nemrégiben átfogó térségi tanulmányában, megállapítva:Ázsiával és Latin-Amerikával ellentétben Európa felzárkózó gazdaságainak bankrendszereit különösen keményen sújtotta a 2008-2009-es pénzügyi válság, és emiatt - eltérően a többi feltörekvő régiótól - a bankszektorok ebben az országcsoportban a növekedés visszahúzó tényezőivé vá...
2013-11-04 16:24:15
Fitch: Kelet-Európa egyes piacai terhelik az osztrák bankrendszert
... megfelelő szintű nyereségessége semlegesíteni tudja - áll a Fitch elemzésében.
Más nagy londoni házak megítélése szerint összességében javult a tágabb értelemben vett Közép-Európa bankrendszereinek állapota a pénzügyi válság óta, ugyanakkor a térség számos gazdaságában - köztük Magyarországon - változatlanul sérülékeny a bankszektor, és ez hátráltatja a növekedést is.
A ...
2013-09-27 18:15:18
Német választások - Londoni elemzők: marad az euróválság kezelésének eddigi iránya
... finanszírozott folyamatos átutalásokat, amelyekre az eurperiféria országainak szükségük van, és a szociáldemokraták ragaszkodnak ahhoz is, hogy az euróövezet perifériális gazdaságainak bankrendszereit ne más eurógazdaságok kormányainak "összedobott pénzéből" oldják meg.
Tekintettel arra, hogy a német közvélemény erőteljesen támogatja Merkel kancellár kemény politikáját az eur...
2013-09-23 07:04:10
1 2 3 
Címkék: Banking Industry Country Risk Assessment, Orbán Gábor, Európai Unió, feltörekvő térség, magyar emberek, kelet-európai banki, térségi gazdaságok, magyar gazdaság, kelet-európai bankok, európai bankkörkép, osztrák bankrendszert, euróválság kezelésének, nemzetközi hitelminősítő, feltörekvő európai, erős makrogazdasági, magyar gazdaságban, általa besorolásokkal, idei első, kimutatás szerint, tavalyi harmadik, térségi bankok, pénzügyi spekulánsról, üzletember abból, zavarosban halászás, konfliktus kiélesedésének, 2014 júliusában, tagállamok akkor, nyugati országok, államcsőd szélén, nyugati hitele, térség bankrendszereit, gyenge eszközminőség, régió pénzügyi, bankszektorokra kidolgozott, felzárkózó európai, külső finanszírozástól, görög eurótagság, pénzügyekért felelős, nemzetközi pénzügyi, 2008-2009-es pénzügyi, többi feltörekvő, bankszektorok ebben, növekedés visszahúzó, tágabb értelemben, pénzügyi válság, térség számos, eurperiféria országainak, szociáldemokraták ragaszkodnak, euróövezet perifériális,
© 2013 TVN.HU Kft.