|
|
|
... vajat. Ráreszelem a citromhéjat, meghintem a liszttel, ízesítem a fahéjjal. Másik tálban a cukrot a tojással habosra keverem, majd a zabpehellyel jól kikeverem, végül hozzáadom a barackdarabokat is.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tepsit sütőpapírral kibélelem, és kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatok rá a masszából, majd kb. 10 perc alatt világosbarnára sütöm. N... |
2018-05-08 14:51:06 |
|
|
|
|
|
|
... (én a szilikonos verziókat szeretem használni, mert nem kell külön kizsírozni, kipapírozni, és könnyen kifordítható belőle minden). A végén dobáld rá a citromlével összeforgatott barackdarabokat is.
5. 180 fokra előmelegített sütőben közepes állás mellett 25-30 perc alatt készül el. Kihűlés után szeteleld.
TIPPEK:
A barackot ne hámozd meg, így ... |
|
2017-10-26 19:47:37 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukorral ízesítjük. A megmosott, lecsepegtetett barackot kimagozzuk, és a nagyobb fél gyümölcsöket esetleg cikkekre vágjuk.
A joghurtot és a mézzel megcsepegtetett barackdarabokat üvegpoharakba vagy tálkákba rétegezzük, majd megszórjuk a dióval. Azonnal fogyasztjuk.
DÖMÖTÖR V... |
2017-08-21 21:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük egyenként a barackdarabokat, majd ráhajtjuk a tésztát, és a tenyerünkkel gombócot formázunk.
Egy nagy lábosban bő vizet forralunk. A gombócokat kisebb adagokban addig főzzük a vízben, amíg feljönnek a t... |
|
2017-08-18 23:05:24 |
|
|
|
|
|
|
... egymás után a lehűlt égetett tésztába dolgozzuk. A masszát a formába töltjük úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk. Az alját megkenjük a krémmel, körkörösen elrendezzük rajta a barackdarabokat, és a tetejüket ecsettel kissé bevizezzük. Az előmelegített sütőben sütjük 45-55 percig, amíg a tészta aranybarna lesz. Ezután kivesszük a sütőből.
A baracklekvárt megmel... |
|
2017-07-28 23:21:24 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítés:
A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd félretesszük pár percre, hogy a barackdarabok felpuhuljanak. Közben haladunk tovább az előkészületekkel: a csirkemellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, a chilipaprikát kimagozzuk... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... utasítások szerint. A krémeket a hűtőben hagyjuk addig, amíg be nem sűrűsödnek, de még nem sziládulnak meg. Ekkor ráöntjük a tésztára a barackos krémet, amire előzőleg felkockázott barackdarabokat szórunk, majd a sima joghurtos krém következik, ráöntjük a barackos részre, és villa vagy kés segítségével márványosra keverjük a felső réteget. Egy éjszakára hűtőben tartjuk. Másnap éle... |
2016-08-22 22:44:45 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőben tartom. Közvetlen tálalás előtt, célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet. A tetejét, a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítem, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük, a kész habba is.
Pulykahúsos egytálétel par... |
2014-07-24 21:38:42 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőben tartom. Közvetlen tálalás előtt, célszerű egy kicsit újból ... |
2014-07-22 17:13:09 |
|
|
|
|
|
|
... tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik)
Az elkészült barackdarabokat szedjük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.
Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a csokoládé kosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kana... |
2014-07-11 12:54:19 |
|
|
|
|