|
|
|
Hozzávalók:
* 35 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
* 22 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 tojás
* 25 dkg baracklekvár
* A tetejére:
* 20 dkg cukor
* 3 tojás
* 15 dkg darált dió
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. ... |
2010-07-27 14:36:45 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál sütőpor
* A töltelékhez:
* 1,5 kg alma
* cukor
* fahéj
* A tojáshabhoz:
* 2 evőkanál porcukor
* 10 evőkanál baracklekvár
* 3-4 tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztához a margarint, a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, az 1 evőkanál p... |
|
2010-07-27 13:32:37 |
|
|
|
|
|
|
... 2 evőkanál langyos, édes tej
* 1 tojássárgája
* csipet só
* A töltelékhez:
* 1 kg alma
* 10 dkg cukor
* csipet fahéj
* baracklekvár
* A tejetére:
* 5 tojásfehérje
* 5 kiskanál cukor
* 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A tésztához valókat tálba tesszük, az élesztőt a c... |
2010-07-27 13:29:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* kis adaghoz:
* 3 tojás
* 1/2 liter tej
* 1 csomag vaníliás cukor
* 6 evőkanál porcukor
* 1 teáskanál baracklekvár
Elkészítés:
A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 3 kanál porcukrot, ezzel is jól felverjük, majd a végén a baracklekvárt adjuk hozzá. Kivajazott másfél lite... |
|
2010-07-27 13:19:02 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
* 16 dkg cukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 24 dkg liszt
* fél cs sütőpor
* 8 dkg olvasztott zsír / 16 dkg olvasztott vaj
* baracklekvár
elkészítés
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük (15 perc).
2. Keverés közben fokozatosa... |
|
2010-07-24 06:10:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt, egy mokkáskanál sütőporral elkeverve,
10 dkg vaj,
5 dkg cukor,
1 tojássárgája.
A töltelékhez:
3 evőkanál baracklekvár,
2 tojássárgája,
fél kiló túró,
5 dkg mazsola,
10 dkg porcukor,
fél csomag vaníliás pudingpor.
A sütemény tetejére:
a ... |
2010-07-23 19:43:39 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
1 csipet só
2 tojás (közepes méretű)
20 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő
30 g mandula (egész vagy szeletelt)
Ezenkívül:
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál víz
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk. A kapcsos
sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt
előmelegít... |
2010-07-23 12:05:51 |
|
|
|
|
|
|
... pohár rétesliszt
2,5 pohár darált dió
1,5 pohár cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
20 dkg margarin
1 cs. sütőpor
2 dl tejfől
Tetejére :
baracklekvár
durvára vágott dió
Elkészités:
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk , tepsibe tesszük vastagon megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval.... |
2010-07-23 05:30:00 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor
13 dkg cukor
2 tojássárgája
17 dkg rama
1 dl tej
Töltelék:
15 dkg darált dió
5-6 dkg porcukor
baracklekvár
fahéj
1 kg alma
2 tojásfehérja
Elkészités:
Az almát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük. Cukorral és a fahéjjal főzzük össz... |
2010-07-23 05:17:34 |
|
|
|
|
|
|
... csomag sütőpor
* 30 dkg rétesliszt
* 20 dkg dió
* 20 dkg mazsola
* 4 ek rum
* 3-4 ek magozott meggybefőtt
* 5 dkg kakaópor
* baracklekvár
* 10 dkg étcsokoládé
* 3 ek olaj
elkészítés
1. Alaposan kikeverünk 20 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, meg a tojásokkal, majd hozzákever... |
2010-07-22 12:23:05 |
|
|
|
|