|
|
|
... alaposabban leöblítem és tepsire sorakoztatom, az ugyanúgy elmosott kupakokkal együtt. Betolom a 130 fokra előmelegített sütőbe és ott is hagyom, míg elkészül a lekvár.
A barackokat megmosom, max. 10 másodpercre gyöngyözve forró vízbe teszem, szűrőkanállal kiveszem, azon melegében (gumikesztyűben) lerántom a bőrét és cafatokra szedem, kidobom a magokat. Rozsdamentes, go... |
2017-11-20 12:57:21 |
|
|
|
|
|
|
... pudingpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja + leve
2 tojás
A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.A krémhez keverjük simára a hozzávalókat. A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, körülbelül 30 x 25-ös vajazott, lisztezett t... |
|
2017-08-30 12:11:32 |
|
|
|
|
|
|
... sóval. Ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük egyenként... |
2017-08-18 23:05:24 |
|
|
|
|
|
|
... 4 db érett, hámozott barack felkockázva, 1 narancs leve, 4 evőkanál méz, 2 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, étcsokoládé (dekoráláshoz)
A barackokat pürésítsük le a narancslével és 2 evőkanál cukorral. Egy mixer segítségével verjük habosra a túrót a vajjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel jó keményre... |
|
2017-08-15 18:41:22 |
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg cukor
A tésztához:
17,5 dkg liszt
10 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
10 dkg vaj
Elkészítés
A barackokat kereszt alakban bevágjuk, majd leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt feldaraboljuk, összekeverjük 10 dkg cukorral, és egyenletesen elosztjuk a vajjal vastagon kikent 2... |
|
2017-08-07 22:39:06 |
|
|
|
|
|
|
... őszibarack
4 evőkanál cukor
diónyi vaj
5 cl rum
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 citrom vagy lime leve
4 nagy vagy maréknyi omlós vajas keksz
Elkészítés: A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd cikkekre vágjuk.
A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot, óvatosan összeforgatjuk, majd ... |
2017-07-31 14:42:31 |
|
|
|
|
|
|
... Közben a marcipánkrémhez meglangyosítjuk a tejszínt. A marcipánmasszát sajtreszelőn egy másik tálba reszeljük, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel simára keverjük. A megmosott barackokat kimagozzuk, és tetszés szerint felezve hagyjuk vagy nagyobb cikkekre vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 20 cm-es kerek formát vékonyan kikenünk vajjal, majd k... |
2017-07-28 23:21:24 |
|
|
|
|
|
|
... 1 csipet só
6 dkg cukor
1/2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
Vajjal kikenünk 4 db kis vagy egy kb. 24 cm hosszú ovális felfújtformát. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és rétegesen a formákba rakjuk, és közben minden réteget megszórunk némi cukorral.
A sütőt alsó-felső sütéssel előmelegítjük 180 fokra. Közben a tálba ... |
2017-07-18 22:27:52 |
|
|
|
|
|
|
... hideg helyre tesszük.
A töltelékhez a gyömbért apróra kockázzuk. A megmosott friss gyümölcsöt leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk, a befőttet jól lecsepegtetjük. A fél barackokat összeforgatjuk a gyömbérrel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben kivajazunk egy 2 l-es (29 x 19 cm-es) tepsit vagy sütőtálat. Elrendezzük benne a barackot, megszórjuk a té... |
2017-07-10 23:14:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 2 evőkanál keményítő, 2 evőkanál cukor, 1 rúd vanília, pici só, kevés citromlé, 1 liter tej
A barackokat annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük (ez körülbelül 2 perc). Egy lábosban a cukrot meg karamellizáljuk, 2 dl tejjel fokozatosan felöntjük, majd a tej többi részével csomómentesre kevert keményítőt is hozzáadjuk. A barackokat pépesítjü... |
2017-06-28 11:54:36 |
|
|
|
|