Belépés
Mákos-mandulás baracklekvár
... alaposabban leöblítem és tepsire sorakoztatom, az ugyanúgy elmosott kupakokkal együtt. Betolom a 130 fokra előmelegített sütőbe és ott is hagyom, míg elkészül a lekvár.

A barackokat megmosom, max. 10 másodpercre gyöngyözve forró vízbe teszem, szűrőkanállal kiveszem, azon melegében (gumikesztyűben) lerántom a bőrét és cafatokra szedem, kidobom a magokat. Rozsdamentes, go...
2017-11-20 12:57:21
Tejfölös-barackos szelet (sárgabarackos)
... pudingpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja + leve
2 tojás

A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.A krémhez keverjük simára a hozzávalókat. A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, körülbelül 30 x 25-ös vajazott, lisztezett t...
2017-08-30 12:11:32
Nektarinos krumpligombóc
... sóval. Ruganyos, de nem túl ragacsos tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd pihentetjük, amíg előkészítjük a gyümölcsöt.
A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magjaikat eltávolítjuk és negyedeljük. A tésztát kb. 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd egy szélesebb szájú pohárral kiszaggatjuk. A közepükre tesszük egyenként...
2017-08-18 23:05:24
Túrós barackkrém
... 4 db érett, hámozott barack felkockázva, 1 narancs leve, 4 evőkanál méz, 2 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, étcsokoládé (dekoráláshoz)


A barackokat pürésítsük le a narancslével és 2 evőkanál cukorral. Egy mixer segítségével verjük habosra a túrót a vajjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel jó keményre...
2017-08-15 18:41:22
Őszibarackos cobbler vaníliafagyival
... 10 dkg cukor
A tésztához:
17,5 dkg liszt
10 dkg cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
10 dkg vaj


Elkészítés

A barackokat kereszt alakban bevágjuk, majd leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. A kimagozott gyümölcsöt feldaraboljuk, összekeverjük 10 dkg cukorral, és egyenletesen elosztjuk a vajjal vastagon kikent 2...
2017-08-07 22:39:06
Rumos karamellizált barack
... őszibarack
4 evőkanál cukor
diónyi vaj
5 cl rum
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 citrom vagy lime leve
4 nagy vagy maréknyi omlós vajas keksz
Elkészítés: A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd cikkekre vágjuk.
A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot, óvatosan összeforgatjuk, majd ...
2017-07-31 14:42:31
Marcipánkrémes sárgabaracktorta
... Közben a marcipánkrémhez meglangyosítjuk a tejszínt. A marcipánmasszát sajtreszelőn egy másik tálba reszeljük, apránként hozzáadjuk a tejszínt, és habverővel simára keverjük. A megmosott barackokat kimagozzuk, és tetszés szerint felezve hagyjuk vagy nagyobb cikkekre vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 20 cm-es kerek formát vékonyan kikenünk vajjal, majd k...
2017-07-28 23:21:24
Sárgabarackfelfújt
... 1 csipet só
6 dkg cukor
1/2 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

Vajjal kikenünk 4 db kis vagy egy kb. 24 cm hosszú ovális felfújtformát. A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, és rétegesen a formákba rakjuk, és közben minden réteget megszórunk némi cukorral.
A sütőt alsó-felső sütéssel előmelegítjük 180 fokra. Közben a tálba ...
2017-07-18 22:27:52
Sárgabarackos morzsasüti (crumble)
... hideg helyre tesszük.
A töltelékhez a gyömbért apróra kockázzuk. A megmosott friss gyümölcsöt leforrázzuk, meghámozzuk és kimagozzuk, a befőttet jól lecsepegtetjük. A fél barackokat összeforgatjuk a gyömbérrel.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben kivajazunk egy 2 l-es (29 x 19 cm-es) tepsit vagy sütőtálat. Elrendezzük benne a barackot, megszórjuk a té...
2017-07-10 23:14:16
Sárgabarack - leves
...
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack, 2 evőkanál keményítő, 2 evőkanál cukor, 1 rúd vanília, pici só, kevés citromlé, 1 liter tej
A barackokat annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük (ez körülbelül 2 perc). Egy lábosban a cukrot meg karamellizáljuk, 2 dl tejjel fokozatosan felöntjük, majd a tej többi részével csomómentesre kevert keményítőt is hozzáadjuk. A barackokat pépesítjü...
2017-06-28 11:54:36
1 2 3 4 5 .......30 31 ....45 46 ....60 61 62 
Címkék: ugyanúgy elmosott, barackokat megmosom, barackokat mártsuk, krémhez keverjük, tésztát nyújtsuk, nagy gombócot, barackokat megmossuk, magjaikat eltávolítjuk, szélesebb szájú, közepükre tesszük, barackokat pürésítsük, mixer segítségével, vaníliás cukorral, habtejszínt verjük, barackokat kereszt, kimagozott gyümölcsöt, vajjal vastagon, serpenyőben karamellizáljuk, cikkekre vágott, marcipánkrémhez meglangyosítjuk, marcipánmasszát sajtreszelőn, másik tálba, megmosott barackokat, sütőt előmelegítjük, barackokat kettévágjuk, formákba rakjuk, sütőt alsó-felső, gyömbért apróra, megmosott friss, barackokat annyi, barackokat pépesítjü, sárgabaracktorta, vaníliafagyival, marcipánkrémhez, meglangyosítjuk, karamellizáljuk, marcipánmasszát, marcipánkrémes, lecsepegtetjük, gumikesztyűben, összeforgatjuk, szűrőkanállal, összekeverjük, felfújtformát, feldaraboljuk, előmelegítjük, előmelegített, sárgabarackos, krumpligombóc, csomómentesre, karamellizált, narancslével, előkészítjük, eltávolítjuk, kiszaggatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.