|
|
|
...
Hozzávalók:
1.2 kg őszibarack, 25 dkg cukor 2 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg liszt, 4 dl tej.
Elkészítés:
A meghámozott barackokat cikkekre vágjuk, és 150 g cukorral meghintve 20 percig pároljuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vajat. Közben felverjük a tojásokat 100 g cukorral, majd elkeverjük a liszttel és a tejjel. A lecsöpögtetett barackokat, kivajazott... |
2010-12-02 21:01:10 |
|
|
|
|
|
|
... őszibarackot meghámozunk, félbevágunk és kimagozzuk. Kevés vízzel és cukorral puhára pároljuk, jó, ha a főzővizet egy darabka citromhéjjal meg egy fél citrom levével ízesítjük. Ezután a barackokat alaposan lecsepegtetjük, és magházukkal lefelé a tésztára borítjuk. Az egészet bevonjuk vaníliaízű pudinggal, amelyet pudingporból készítünk el, de az ízét még 1 csomag vaníliás cukorral... |
|
2010-12-02 20:57:26 |
|
|
|
|
|
|
... beleteszem a tojássárgákat. A búzadarát, a lisztet és a maradék túrót hozzáadom. A tojások felvert habját óvatosan belekeverem. A tésztára ráöntök egy kevés túrós masszát és rárakom a f... |
2010-12-02 20:56:15 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjök a tojásokat, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, az élesztőporral elkevert tejet és egy csipet sót. Összekeverjük, megdagsztjuk, letakarjuk, langyos helyen 45 percig kelni hagyjuk. A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nem túl apró kockákra vágjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megkelt tészát akkorára kiny... |
|
2010-12-02 20:50:19 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjök a tojásokat, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, az élesztőporral elkevert tejet és egy csipet sót. Összekeverjük, megdagsztjuk, letakarjuk, langyos helyen 45 percig kelni hagyjuk. A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nem túl apró kockákra vágjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megkelt tészát akkorára kiny... |
|
2010-11-27 16:27:10 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 30-45 cm-es ... |
2010-11-26 08:38:19 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját szétválasztjuk, a sárgájához 8 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot, citromhéjat reszelünk, a joghurtokat hozzáadjuk, és szép habosra verjük. Amikor kész van, beledaraboljuk a barackokat. A fehérjét is külön habosra verjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, de lassan, hogy ne törjön a hab össze. 8 evőkanál lisztet elkeverünk egy pici sütőporral, és lassan, evőkanalanként hozzák... |
2010-11-26 08:37:53 |
|
|
|
|
|
|
... amelyből peremet is formálunk.
A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és az étkezési keményítővel, majd a masszát a tortaalapra símítjuk. A félbevágott barackokat üreges részükkel lefelé kirakjuk a túrótöltelékre. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A morzsalékhoz a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a folyékony vajat, a cukrot, a fahéjat és kézzel ... |
2010-11-26 06:23:46 |
|
|
|
|
|
|
... Ezzel megtöltjük a kifúrt tésztát, két fél tésztát összeborítunk s így olyan lesz, mint a barack.
Sárgabarack: A két tojásfehérjéhez egy vérnarancsaromát öntünk, a kenőtollal a kész barackokat bekenjük, s utána kristálycukorba hempergetjük. Díszítésképpen egy-egy levelet teszünk. Őszibarack: A barack egyik felére vérnarancsaromával egy foltot, a másik felére pedig mandulaarom... |
2010-11-26 06:21:36 |
|
|
|
|
|
|
... egy pohár segítségével kiszaggatjuk, hogy minden tésztának legyen egy-egy párja. Miután készek a linzerpárok, az egyik tésztára elhelyezzük a citrommal átitatott fahéjjal megtöltött barackokat, s miután ez készen van, a másikat a tetejére helyezzük úgy, hogy a tetejét bevagdossuk, és egy villa segítségével egymásra igazítjuk őket. Ha készen vagyunk tojással megkenjük a tojások tet... |
2010-11-25 20:08:05 |
|
|
|
|