Belépés
Sárgabarackos csirkemell
... serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint. A hússzeletekről ,,letakarítjuk" a pácot, és mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Hozzáadjuk a pácot, 1 dl befőttlét, végül a félretett barackokat, és éppen csak összeforrósítjuk. A rizst előmelegített tálra púpozzuk, elrendezzük rajta a hússzeleteket, bevonjuk a mártással, és a fél barackokkal, valamint petrezselyemlevélkék...
2007-05-29 00:50:46
Barackos-fahéjas pite
... keverünk bele. Közepes méretű tepsit vajazzunk ki, majd szórjuk meg liszttel! Öntsük bele a pitetésztát, kanállal egyengessük el! Az őszibarack-kompótot csöpögtessük le! Tegyük a felezett barackokat sorjában magházával lefelé a pitetésztára, tetejét fahéjas barnacukorral szórjuk meg, majd előmelegített sütőben 140 fokon süssük körülbelül 35-40 percig! Mielőtt kivesszük a süt...
2007-04-20 00:57:44
Aszalt csemegék nassolóknak
... béta-karotint, E-vitamint, rostot, vasat és jelentős mennyiségű káliumot. Mérsékli a magas vérnyomást, hasznos a szív- és a daganatos betegségek megelőzésében. Az egészséges, hámozatlan barackokat félbevágjuk, rácsra fektetve 80 fokon aszaljuk.

Datolya

Aszalva nagyon értékes káliumforrás és C-vitamin-forrásnak is jó ez a szinte ősidők óta termesztett tápláló ...
2007-02-20 00:36:19
Töltött őszibarack
... margarin



ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat kettévágjuk. 5 dl vizet, 15 dkg cukrot, a citromlét, a vaníliarúd-darabokat serpenyőbe tesszük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A barackokat megmossuk, szárazra töröljük, és a szirupba tesszük, szorosan egymás mellé. Amikor a szirup újra forrni kezd, az edényt levesszük a tűzről, és a szirupban hagyj...
2007-02-04 11:02:18
Töltött görögdinnye
... sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát dinnyevájóval kikanalazzuk. Az epret és a málnát megtisztítjuk. A ribizlit a szárról leszedjük (vigyázzunk, hogy a leve ne folyjon el!). A barackokat negyedekre vágjuk. A banánokat felkarikázzuk. Salátástálban a citromlevet, a narancsvirág-vizet és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket. Folpackkal lefedjük,...
2007-02-04 11:01:24
Tejberizs sárgabarackkosárban
HOZZÁVALÓK:

12 fél (konzerv) sárgabarack
12 dkg kész tejberizs
4 evőkanál őrölt mogyoró
2 dkg vaj
2,5 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A barackokat lecsöpögtetjük. A tejberizst elosztjuk a barackokon, mogyoróval megszórjuk, a tetejükre kevés vajat morzsolunk. Tűzálló tálba tesszük, és kevés tejszínnel körülöntjük. 2 percig gril...
2007-02-04 10:48:44
Hi
... dl barnacukor
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 dl joghurt
3 evőkanál narancs koncentrátum

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal.
A tojásokat a cukorral, margarinnal es a joghurttal összeverjük elektromos habverővel.
Belekeverjük a többi hozzavalót, a for...
2006-11-24 22:13:40
Így bocskorosan
... jelszó,
füttyöm csibészes: én is feljutok!

Nincs tömött zsákom s hegymászó botom,
segítő kezet tán egy társ sem ad,
de vihart-oldó déli szél kölyök-
fejemre borzol lágy barackokat!

s a hegytetőn majd minden mezt lehántva,
én is kacagva szélnek öltözök,
karjukra fűznek mind a fénynyalábok
s eltáncolunk a fejetek fölött!
...
2006-11-05 20:38:54
Sült mézes sárgabarack
... érett sárgabarack
3 evőkanál hársfaméz
2 evőkanál körtepálinka



ELKÉSZÍTÉS

Teflonedényben, zsiradék nélkül, kislángon megpirítjuk a mandulát. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd még kétfelé vágjuk. A mézet mély lábosban, kislángon meglangyosítjuk, belekeverjük a barackdarabokat, és még 3-4 percig sütjük, míg aranyszínűek...
2006-10-05 14:50:22
Sárgabarackos szorbet
... a cukorszirupot, a citromlét és 4 dl sört. A habot szitán áttörjük, kihűtjük, majd belekeverjük a tojásos szirupot, és a maradék sört. A sima krémet fagyasz...
2006-10-05 07:21:28
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....60 61 62 
Címkék: hússzeletekről &#8222, félretett barackokat, rizst előmelegített, felezett barackokat, magas vérnyomást, daganatos betegségek, szinte ősidők, vaníliarudat kettévágjuk, barackokat megmossuk, szirupba tesszük, szirup újra, edényt levesszük, szirupban hagyj, húsát dinnyevájóval, málnát megtisztítjuk, szárról leszedjük, barackokat negyedekre, banánokat felkarikázzuk, cukrot összekeverjük, barackokat lecsöpögtetjük, tejberizst elosztjuk, tetejükre kevés, sütőt előmelegítjük, barackokat apróra, joghurttal összeverjük, többi hozzavalót, hegytetőn majd, fejetek fölött, mézet mély, habot szitán, tojásos szirupot, maradék sört, sima krémet, szárazanyagokkal, összeforrósítjuk, meglangyosítjuk, barackdarabokat, felforrósítjuk, lecsöpögtetjük, hússzeletekről, teflonedényben, összekeverjük, sárgabarackos, előmelegített, megelőzésében, dinnyevájóval, hússzeleteket, megtisztítjuk, előmelegítjük, cukorszirupot, salátástálban, beleforgatjuk, felkarikázzuk, barnacukorral, narancsvirág, csöpögtessük, körtepálinka,
© 2013 TVN.HU Kft.