|
|
|
... serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint. A hússzeletekről ,,letakarítjuk" a pácot, és mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Hozzáadjuk a pácot, 1 dl befőttlét, végül a félretett barackokat, és éppen csak összeforrósítjuk. A rizst előmelegített tálra púpozzuk, elrendezzük rajta a hússzeleteket, bevonjuk a mártással, és a fél barackokkal, valamint petrezselyemlevélkék... |
2007-05-29 00:50:46 |
|
|
|
|
|
|
... keverünk bele. Közepes méretű tepsit vajazzunk ki, majd szórjuk meg liszttel! Öntsük bele a pitetésztát, kanállal egyengessük el! Az őszibarack-kompótot csöpögtessük le! Tegyük a felezett barackokat sorjában magházával lefelé a pitetésztára, tetejét fahéjas barnacukorral szórjuk meg, majd előmelegített sütőben 140 fokon süssük körülbelül 35-40 percig! Mielőtt kivesszük a süt... |
|
2007-04-20 00:57:44 |
|
|
|
|
|
|
... béta-karotint, E-vitamint, rostot, vasat és jelentős mennyiségű káliumot. Mérsékli a magas vérnyomást, hasznos a szív- és a daganatos betegségek megelőzésében. Az egészséges, hámozatlan barackokat félbevágjuk, rácsra fektetve 80 fokon aszaljuk.
Datolya
Aszalva nagyon értékes káliumforrás és C-vitamin-forrásnak is jó ez a szinte ősidők óta termesztett tápláló ... |
2007-02-20 00:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat kettévágjuk. 5 dl vizet, 15 dkg cukrot, a citromlét, a vaníliarúd-darabokat serpenyőbe tesszük, felforraljuk, és 10 percig kislángon főzzük. A barackokat megmossuk, szárazra töröljük, és a szirupba tesszük, szorosan egymás mellé. Amikor a szirup újra forrni kezd, az edényt levesszük a tűzről, és a szirupban hagyj... |
|
2007-02-04 11:02:18 |
|
|
|
|
|
|
... sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát dinnyevájóval kikanalazzuk. Az epret és a málnát megtisztítjuk. A ribizlit a szárról leszedjük (vigyázzunk, hogy a leve ne folyjon el!). A barackokat negyedekre vágjuk. A banánokat felkarikázzuk. Salátástálban a citromlevet, a narancsvirág-vizet és a cukrot összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöket. Folpackkal lefedjük,... |
|
2007-02-04 11:01:24 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
12 fél (konzerv) sárgabarack
12 dkg kész tejberizs
4 evőkanál őrölt mogyoró
2 dkg vaj
2,5 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A barackokat lecsöpögtetjük. A tejberizst elosztjuk a barackokon, mogyoróval megszórjuk, a tetejükre kevés vajat morzsolunk. Tűzálló tálba tesszük, és kevés tejszínnel körülöntjük. 2 percig gril... |
2007-02-04 10:48:44 |
|
|
|
|
|
|
... dl barnacukor
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 dl joghurt
3 evőkanál narancs koncentrátum
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal.
A tojásokat a cukorral, margarinnal es a joghurttal összeverjük elektromos habverővel.
Belekeverjük a többi hozzavalót, a for... |
2006-11-24 22:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... jelszó,
füttyöm csibészes: én is feljutok!
Nincs tömött zsákom s hegymászó botom,
segítő kezet tán egy társ sem ad,
de vihart-oldó déli szél kölyök-
fejemre borzol lágy barackokat!
s a hegytetőn majd minden mezt lehántva,
én is kacagva szélnek öltözök,
karjukra fűznek mind a fénynyalábok
s eltáncolunk a fejetek fölött!
... |
2006-11-05 20:38:54 |
|
|
|
|
|
|
... érett sárgabarack
3 evőkanál hársfaméz
2 evőkanál körtepálinka
ELKÉSZÍTÉS
Teflonedényben, zsiradék nélkül, kislángon megpirítjuk a mandulát. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd még kétfelé vágjuk. A mézet mély lábosban, kislángon meglangyosítjuk, belekeverjük a barackdarabokat, és még 3-4 percig sütjük, míg aranyszínűek... |
2006-10-05 14:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... a cukorszirupot, a citromlét és 4 dl sört. A habot szitán áttörjük, kihűtjük, majd belekeverjük a tojásos szirupot, és a maradék sört. A sima krémet fagyasz... |
2006-10-05 07:21:28 |
|
|
|
|