|
|
|
Az gyomor által termelt sósav és emésztő enzim (pepszin) ha bekerül a nyelőcsőbe, akkor "gyomorégést" hasfájást, puffadást, hányingert, rossz leheletet és más tüneteket okozhat. Ez egy igen gyakori probléma, amely minden korosztályt érinthet. Aki gyakran szenved refluxban és savtúltengésben, arra azt mondjuk, "savas" gyomra van. Persze a gyomra mindenkinek savas, hiszen éhezéskor ... |
2021-01-13 22:22:56 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
rozmaring
15 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és egy jó marék barnacukrot. Az egészet szép aranybarnára karamellizáljuk.Rászórjuk a legyalultlilakáposztát. Meghintjük sóval és csipet őrölt köménnyel. Puhára pároljuk, ha szükséges ízlés szerint utófűszerezzük... |
|
2019-11-03 12:46:21 |
|
|
|
|
|
|
... (sütéshez)
Elkészítés
A meghámozott és összekockázott burgonyát sós, hideg vízben feltesszük főni. A birsalmákat megmossuk, ledörzsöljük és kicsumázzuk, majd cikkekre vágjuk. A vajat, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és vaníliát összedolgozzuk. Ezzel a fűszervajjal megkenjük a birsalmákat, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük ő... |
2018-10-22 14:29:29 |
|
|
|
|
|
|
... Emellett tartalmaz egy piperin nevű vegyületet, amely segíti a tápanyagok, többek között a szelén, a béta-karotin és a B-vitamin felszívódását.
Keverjünk össze egy evőkanál barnacukrot és fél teáskanál őrölt feketeborsot, és fogyasszuk rendszeresen pár napig!
Ne használjunk azonban feketeborsot gyomorfekély esetén vagy hasi műtétek után!
4, Kardamo... |
|
2018-10-17 12:26:49 |
|
|
|
|
|
|
... percig főzzük. Ezután leszűrjük a főzetet majd az így kapott kivonatot kis lángon tovább főzzük még 20 percig. A kivonatot továbbra is melegen tartjuk kis lángon és hozzáadunk 100g barnacukrot, amit folyamatos kevergetés mellett feloldunk benne - ettől lesz szirupos az állaga. Ezek után hagyjuk a kivonatot testmelegre kihűlni (kb. 30-37°C) mikor aztán feloldunk benne 250g lehetőle... |
|
2018-01-03 14:33:19 |
|
|
|
|
|
|
... cm-es tepsit előkészítünk. Az aljára kerül a kekszes alap: a kekszet por állagúra törjük, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal, a felével pedig kibéleljük a tepsi alját.
A barnacukrot, vajat és tejszínt egy edénybe tesszük. Alacsony lángon elkezdjük főzni, és forrástól számított kb. 15-20 percig főzzük, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik.
A karamelles krémet ... |
2017-11-21 11:39:19 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál élesztő, 8 teáskanál vaj, 480 ml tej, 720 ml víz.
Elkészítése:
Egy keverőtálban futtassuk meg a meleg tejben az élesztőt, majd ha késznek látjuk, keverjük bele a barnacukrot, a kissé megolvasztott vajat, a liszt egy részét, a sót, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a maradék lisztet (lehet, hogy nem kell az összes, csak annyit keverjünk bele, amennyit felvesz a m... |
2017-08-01 18:29:01 |
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna
1 cs. sütőpor
2 ek meggypálinka
1/2 ek fahéj
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj
só
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban. A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat és a meggypálinkát. Egy kör alakú sütő... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... előkészítjük - nem árt, ha a hozzávalók szobahőmérsékletűek.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy tálban pedig elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat.
A barnacukrot a kristálycukorra, kompóttal és almalével villával eldolgozzuk, az almát villával szétnyomjuk, akkor jó, ha a massza kása állagú.
A lisztes keveréket beledolgozzuk az almá... |
2017-05-07 21:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben körülbelül 2 óra alatt puhára pároljuk a húst.
Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben összekeverjük a barnacukrot, a ketchupot, a szójaszószt, a Worchester szószt, a Piros Aranyat és a csiliszószt, és állandó keverés mellett felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon még néhány percig főzzük. Ezután ... |
2017-01-18 21:35:56 |
|
|
|
|