|
|
|
... cukkinit félbevágsz, és rácson sütőben megpirítasz. Megtöltöd a következő keverékkel: főtt barnarizs+gombapörkölt. A gombát olajon hagymával, fűszerekkel dinsztelted, ezt hozzákevered a barnarizshez, és cukkini kivájt belét is. Ezt belekanalazod a kis cukkini csónakokba, és lefeded vékony sajtszeletekkel, majd meglocsolod fokhagymás tejföllel. Zabtejszínnel helyettesíthetitek, veg... |
2016-08-04 12:51:20 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük. Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barnarizshez. Egy kicsit pihentetjük. Ez alatt egy nagy fazékban ghín pirítunk hinget, őrölt köményt, majoránnát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika fűvet, majd hozzáadjuk az aprított ká... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 pedig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló. Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
... |
2014-04-26 06:35:52 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem finomra vágva
1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
½ teáskanál római kömény
só
bors
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. (1 csésze barnarizshez 2 és 1/4 csésze vizet számoljunk). A karalábékat félbevágjuk, húsukat késsel óvatosan kivájjuk úgy, hogy maradjon egy kb. 1 cm-es ,,héj", amit megtölthetünk. A kivájt karaláb... |
|
2012-04-12 19:42:24 |
|
|
|
|
|
|
...
A gabonafélékhez leginkább ajánlott fűszerek:
Búzához: koriander, majoránna, bazsalikom,
Tönkölyhöz: koriander, kakukkfű, majoránna, bazsalikom
Barnarizshez: lestyán, curry, sáfrány, majoránna, kakukkfű
Árpához: zsálya, szegfűbors, babérlevél, kakukkfű
Köleshez: gyömbér, bazsalikom, majoránna, koriander
Rozshoz: köménymag, kaku... |
|
2010-09-17 06:42:15 |
|
|
|
|
|
|
... felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 pedig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló. Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
... |
2009-02-03 11:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... barnarizzsel
Hozzávalók:
A májhoz:
12 dkg csirkemáj
2 dkg vöröshagyma
5 ml olaj
0,2 g majoránna
0,1 g feketebors
A karibi barnarizshez:
4 dkg barnarizs
3 dkg fekete bab (konzerv)
1,5 dkg paradicsompaprika
1,5 dkg póréhagyma
3 g olívaolaj
0,5 g fokhagyma
0,08 g kömény... |
2008-07-30 19:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelt gombát a felhevített olívaolajon m... |
2008-05-07 18:24:20 |
|
|
|
|