|
|
|
A baromfimáj közkedvelt finomság. B vitaminban és ásványi anyagokban gazdag,
főként vas, cink, vas, cink, réz és króm.
A recept fogyasztható a proteines diéta második és harmadik fázisában.
A felforrósított serpenyőbe beleöntjük az olajat és rátesszük a megtisztított májat,
amelyet minden oldalán, addig dinsztelünk, míg a máj el nem nyeri a kívá... |
2015-11-30 14:34:14 |
|
|
|
|
|
|
... Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. március 7. 20:34
Válaszolj!
Szűcs Dezsőné [Vera]
Májpástétom
5o dkg baromfimáj
l5 dkg jófajta füstölt szalonna
5 db keménytojás
2 db vöröshagyma /nagyobb/, 1-2 gerezd fokhagyma
kevés zsír
bors, majoranna, só, kakukkfű, kevés törtpapr... |
|
2014-06-05 13:15:58 |
|
|
|
|
|
|
... csapvízzel készített 12%-almalé: 50 Ft/liter, ugyanez szénsavas ásványvízzel készítve: 145 Ft/liter
Szerintünk a termék helyes elnevezése: Víz almával és édesítőszerrel
A baromfimáj-pástétom és összetevői
Elnevezés: Szárnyas májpástétom - 1507 Ft/kg
Összetevők: ivóvíz, baromfibőr, baromfimáj 15%, gyártási szalonna, búzaliszt, sertésbőr, ... |
2013-10-22 08:28:07 |
|
|
|
|
|
|
Kolozsvári gombás máj
Hozzávalók:
50 dkg baromfimáj
50 dkg csiperkegomba
2 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg vaj
1 nagy tejföl
2 k liszt
só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A felmelegített olajba beletesszük a kis kockára vágott szalonnát. Ha kezd pirulni, rádobju... |
|
2012-03-23 16:09:42 |
|
|
|
|
|
|
... zsíros, füstölt és sóval tartósított termékek - szalonna, házisonka, disznósajt, töpörtyű, füstölt kolbász és füstölt hal fogyasztása nem ajánlott.
Belsőségek
A sertés-, marha-, baromfimáj, szív, tüdő, pirítás és erős, csípős fűszerek nélkül, zsírszegényen elkészítve fogyasztható (májgombócnak, krémnek, natúr- vagy rostonsültnek, lecsóval, gombával együtt párolva).
... |
|
2010-03-23 17:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt és sóval tartósított termékek - szalonna, házisonka, disznósajt, töpörtyű, füstölt kolbász és füstölt hal fogyasztása nem ajánlott.
Belsőségek
A sertés-, marha-, baromfimáj, szív, tüdő, pirítás és erős, csípős fűszerek nélkül, zsírszegényen elkészítve fogyasztható (májgombócnak, krémnek, natúr-vagy rostonsültnek, lecsóval, gombával együtt párolva).
... |
2010-03-16 15:56:38 |
|
|
|
|