|
|
|
... jegyében van
Ezekben a napokban nagyobb szükségünk van A- és C-vitaminokra, valamint cinkre, mint általában. Rendszeresen fogyasszunk brokkolit és bimbós kelt, ánizzsal, bazsalikommal, köménnyel, édesköménynyel, és szerecsendió-virággal fűszerezve. Ügyeljünk a testtartásunkra, mert ha helytelenül ülünk vagy állunk, csökkentjük a belélegzett levegő mennyiségét.
... |
2007-02-26 00:33:14 |
|
|
|
|
|
|
... pihentetjük, aztán ujjnyi szeletekre vágjuk, előmelegített lapos tálra fektetjük, és köré szedjük az... |
|
2007-02-25 01:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... spagetti
Elkészítése:
Egész paradicsomot megfőzünk, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Vajas rántást kés... |
2007-02-23 00:40:18 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál vágott bazsalikom
Elkészítés: A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén lesózzuk. Teflonserpenyőben az olajat felhevítjük, beletesszük a hússzeleteket, megszórjuk a bazsalikommal. Kevés vízzel (vagy húslével) felöntve, fedő alatt, néhányszor megforgatva rövid ideig pároljuk. Végül fedő nélkül rózsaszínűre sütjük. Hagyományos köretekkel is tálalható. Ha salátákk... |
|
2007-02-19 10:51:30 |
|
|
|
|
|
|
... tálban összekeverjük, megsózva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítjük a páclevet: a citromlé, olaj és víz keverékét sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, bazsalikommal ízesítjük. (Ízlés szerint mesterséges édesítőszereket és további fűszereket is felhasználhatunk.) A zöldfélékre öntjük a páclevet, jól összekeverve, hűtve tálaljuk.
1 adag: 90 ... |
|
2007-02-19 10:49:55 |
|
|
|
|
|
|
... lesózzuk, kicsit állni hagyjuk. Hússütőben (nagyobb az alapfelülete) az olajat felmelegítjük, beletesszük a lesózott padlizsánt a cikkekre vágott többi zöldséggel együtt, megszórjuk a bazsalikommal meg őrölt borssal, és rózsaszínre pirítjuk. Ezután a zöldséglevessel (vagy vízzel) felöntve tovább pároljuk , majd újra lepirítva melegen tálaljuk.
Energia: 700 kJ/167 kcal ... |
2007-02-19 10:47:53 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hagymát, rádobom a darált sonkát, ráöntöm a húslevest és kis lángon főzve kissé besűrítem. Belekeverem a morzsát, de most már nem a tűzön és egy tojássárgáját. Sózom, borssal, bazsalikommal fűszerezem. A tésztát megtöltöm a töltelékkel, majd lobogó sós vízben kifőzöm és leszűröm.
A mártáshoz a paradicsompürét összefőzöm apróra vágott hagymával, sóval, cukorral, olasz f... |
2007-02-11 11:49:29 |
|
|
|
|
|
|
... keserű ízanyagok és illóolajok kimerültség esetén serkentőleg hatnak az idegrendszerre. A kesernyés íz háttérbe szorítható, ha besózás után lecsepegtetjük, és borssal, csomborral, bazsalikommal, oregánóval fűszerezzük.
Fogyasszon gyakran kombuchát!
Tele van B-vitaminnal, méregtelenít, fiatalít, erősíti az immunrendszert, regenerálja a bélflórát.
Mi... |
2007-01-29 00:34:27 |
|
|
|
|
|
|
... középkorban halálbüntetés járt az engedély nélküli szerecsendió-termesztésért? A szerecsendió lopáson ért tolvajnak a karját vágták le.
... hogy a középkorban egy csokor bazsalikommal szerelmeskedésre szólították fel egymást a párok?
... hogy egykoriban az is hozzájárult a fűszerek magas árához, hogy a rablóbandák "védelmi pénzt" követeltek a fűszerkereskedő... |
2007-01-21 00:35:58 |
|
|
|
|
|
|
... lehet.
9. A belőle készült tea segít idegesség, álmatlanság és félelem esetén. Erősebb a hatás, ha a vasfüvet más gyógynövényekkel, mint pl. az angyalfűvel, orbáncfűvel, bazsalikommal, levendulával, rozmaringgal és citromfűvel kombináljuk.
10. Fejfájás esetén a szárított, megáztatott vasfűből, vagy a nyers és egy kicsit szétzúzott vasfűből borogatást tegyünk ... |
2007-01-09 00:39:54 |
|
|
|
|
| 1 2 3 .........................80 .............120 .............159 160 | |
|
|
|
|