|
|
|
... Közben elkészítjük a szószt. Olivaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, vagy lereszelt fokhagymát, hozzákeverjük a paradicsompürét és a szárított bazsalikomot, ha friss bazsalikommal dolgozunk akkor a paradicsompüré előtt tesszük bele és kicsit összepároljuk a fokhagymával. Az egészet pár perc alatt összeforraljuk gyakori kevergetés mellett és kész is. Hűtőben jól lezár... |
2011-03-18 14:00:28 |
|
|
|
|
|
|
... levét, belereszelem a héját, majd hozzáadom a tonhalat. Az egészet jól összekeverem, és hozzáöntöm az időközb... |
|
2011-03-14 07:07:02 |
|
|
|
|
|
|
... Pároljuk pár percig, majd szórjuk meg egy fél maréknyi liszttel. Zöldség alaplével és tejjel engedjük fel, majd dobjunk bele összekockázott újburgonyát. Fűszerezzük feh... |
2011-03-14 05:26:17 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát gyúrok belőle, majd egy fél órát kelesztem. Addig a feltéteket felvágom, előkészítem. Ha a tészta megkelt, átgyúrom, majd kinyújtom. A paradicsompürét elkeverem oreganoval és bazsalikommal, rákenem a tésztára, majd erre jöhet a többi feltét. A sajtot a tetejére szórom, majd mehet a sütőbe. Mikor a tészta már átsült és a sajt is pirulni kezd, kiveszem és kész is. Jó étvágya... |
|
2011-03-10 19:52:15 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomokat félbe vagy négybe vágjuk, és kevés olívaolajon az egész gerezd fokhagymával együtt megpirítjuk. Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk és me... |
|
2011-03-09 23:48:52 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, kettévágjuk és a közepét kivájjuk. A túrót és a kivájt burgonya darabkákat áttörjük és kikeverjük a sovány kefirrel. Ízesítjük a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal és sóval.
A masszát visszatöltjük a burgonyákba. Tetejére reszelt sajtot halmozunk és vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé téve kb. 10-15 percig előmelegített sütőben sü... |
2011-03-09 06:47:21 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, kettévágjuk és a közepét kivájjuk. A túrót és a kivájt burgonyadarabkákat áttörjük és kikeverjük a sovány tejföllel. Ízesítjük a finomra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, bazsalikommal és sóval.
A masszát visszatöltjük a burgonyákba. Tetejére reszelt sajtot halmozunk és vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé téve kb. 10-15 percig előmelegített sütőben s... |
2011-03-08 16:09:17 |
|
|
|
|
|
|
... majonéz, 4 puha körte
Elkészítés:
A füstölt sajtot kis darabokra, a lila hagymát, a főtt tojást apróra, a petrezselyemzöldét finomra vágjuk, majd a hozzávalókat a bazsalikommal és 120 ml majonézzel összekeverjük. A négy körtét (ha nincs, jó az őszibarack is) félbevágunk és kicsumázzuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, és minimum 2 órára hűtőszekrénybe tesszük!
... |
2011-03-07 19:20:16 |
|
|
|
|
|
|
... összepirítjuk. Amikor roppanós a paprika, rátesszük a lestyánt és a tejszínt, összeforraljuk.
3. A körethez a paradicsomot megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk és összeforgatjuk a bazsalikommal, majd az egészet összekeverjük a rizzsel. Tányérra tesszük a paradicsomos rizst, jó nagy gyűrűre megformázzuk, és a közepébe öntjük a ragut. A köretet bazsalikom helyett 1 tk. pestóval ... |
2011-03-06 21:07:53 |
|
|
|
|
|
|
... szerecsendió,
petrezselyemzöld, bazsalikom
Elkészítés: A pulykamell csíkokat olívaolajon fokhagymával, mézzel, petrezselyemzöld... |
2011-03-06 18:02:26 |
|
|
|
|