Belépés
15 db sütés nélküli desszert...
... vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:

A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csoki...
2018-11-03 15:36:13
Szőlős finomságok
EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 12 dkg és 1 evőkanál cukor, 2 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt cit...
2018-10-19 16:34:30
Vadas csirkéből zsemlegombóccal
... kivesszük belőle a babérleveleket, és botmixerrel durvára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, megsózzuk és elkeverjük.
A zsemlegombóchoz 2 zsemlét apróra vágunk, beáztatjuk a tejbe, hozzáadjuk a tojás t, megsózzuk, és hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a vöröshagymát kevés zs...
2018-09-24 21:34:22
Aratóleves
... árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük....
2018-08-09 11:39:52
Provence-i kertészleves
... bazsalikom
4 gerezd foghagyma
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj


Elkészítés

Elkészítés: A fejtett babot beáztatjuk. A cukkinit hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsom ot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a póréhagymát is felkockázzuk.
...
2018-07-23 23:47:17
Pad thai szuper egészségesen
... A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk, spirálisan felvágjuk vagy vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk. A paprikákat kimagozzuk, vékonyra szeleteljük. A hínártésztát 15 percre beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A csonthéjas öntet elkészítéséhez egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat, és hozzáadunk 0,8 dl vizet, hogy sűrű szószt kapjunk.
A zöldsége...
2018-06-30 23:58:25
Hamis túrógombóc (kölesgombóc)
... db citrom
nyírfacukor
5 ek kukoricadara
2 ek kókuszzsír vagy olaj
15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A kölest egy órára beáztatjuk, majd vízbe feltesszük főzni.
Amikor kezd puhulni és elfövi a levét, akkor 3 deci kókusztejet öntünk hozzá. Belefacsarjuk a citromok levét, a héját pedig belereszeljük és hozzáa...
2018-06-28 23:36:25
Arató menü
... 30 dkg füstölt hús, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé vagy borecet, 4 dkg rizs, 1 tojás sárgája, bors, só

A húst előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, apró kockákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és f...
2018-06-26 12:51:09
Tartalmas bableves
... paradicsom
40 dkg füstölt hús
20 dkg árpagyöngy (gersli)
2 ek vörösborecet

bors

Elkészítés

A szárazbabot beáztatjuk egy éjszakára.
Másnap a megtisztított sárgarépát és hagymát felkockázzuk, a halványító zellert feldaraboljuk. A megtisztított édesköményt a torzsa kimetszése után kockákra vágj...
2018-06-25 23:48:49
abaúj tavaszi kaszásleves
... hagyma,
3 cikk fokhagyma, 2 db babérlevél, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
só, szemes bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatjuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni és hozzáadjuk a vörös
hagymát, fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, lereszeljü...
2018-06-03 09:07:10
1 2 3 .........................80 .............120 .............159 160 
Címkék: EGYSZERŰ SZŐLŐS SÜTEMÉNY, barackot apróra, tálba összekeverjük, összes hozzávalót, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, frissen aprított, fokhagymát megpucoljuk, vöröshagymát kevés, babot előző, másik edényben, füstölt tarjára, tűzre tesszük, fejtett babot, cukkinit hámozatlanul, burgonyát meghámozzuk, megtisztított vöröshagymát, cukkinit megtisztítjuk, paprikákat kimagozzuk, csonthéjas öntet, órára beáztatjuk, citromok levét, héját pedig, húst előző, fokhagyma gerezdeket, szárazbabot beáztatjuk, megtisztított sárgarépát, halványító zellert, megtisztított édesköményt, torzsa kimetszése, füstölt húst, szemes borsot, zsemlegombóccal, zsemlegombóchoz, elkészítéséhez, lecsepegtetjük, összedolgozzuk, babérleveleket, mandulaforgács, összekeverjük, feldaraboljuk, fűszerpaprika, megtisztított, belefacsarjuk, petrezselymet, megtisztítjuk, alapanyagokat, belereszeljük, babérlevéllel, felkockázzuk, vöröshagymát, vörösborecet, hínártésztát, zsemlemorzsa, hámozatlanul, kukoricadara, egészségesen,
© 2013 TVN.HU Kft.