|
|
|
... szalonna
5 dkg hagyma
1 csokor petrezselyem
vaj
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és
mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután kevés víz hozzáadásával - gyakori locsolgatás mellett - pirosra sütjük.
Ha megsült, csontjával... |
2018-09-09 16:13:29 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez
a töltésre való báránycombon a hártya egész kell legyen, mert másképpen nem lehet megtölteni
a megtöltés előtt 2- 3 órával a báránycomb minden oldalát besózzuk és beborsozzuk
megfőzzük a belsőségeket és a tojásokat
a töltelék hozzávalóit leőrölhetjük vagy jó apróra felvágjuk, sokkal gusztább, szebb, ha vágjuk
miután megfőttek apróra vágjuk, ... |
|
2016-10-19 11:05:42 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna
5 dkg hagyma
1 csokor petrezselyem
vaj
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük és gyengén besózzuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd beborsozzuk. Nagy tepsibe tesszük, és
mindkét oldalát hirtelen megsütjük, ezután kevés víz hozzáadásával - gyakori locsolgatás mellett - pirosra sütjük.
Ha megsült, csontjával... |
2015-09-13 16:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt bors, só, pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 3 dl fehér bor, de nem édes, egy kevés víz
Elkészítése: A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, beborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk még hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. 1 napra hűtőbe tesszük.
Majd másnap, a vöröshagymát zsíron ü... |
|
2014-05-19 11:11:40 |
|
|
|
|
|
|
... kg burgonya
10 dkg vaj
2,5 dl tejszín
szerecsendió
Elkészítés:
A sertésdiót előző este felszeleteljük, s a szeletek mindkét oldalát beborsozzuk, sózzuk, mustárral bekenjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és lefedve éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a hússzeleteket tepsibe rakjuk, rálocsoljuk az olívaolajat. Félbevágjuk a meg... |
|
2014-03-17 23:34:04 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma
só, bors, olaj
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, (én picit átklopfoltam mert így hamarabb megsül és omlósabb lesz a hús.) Megsózzuk és jól beborsozzuk őket.
Felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket,a mikor kész kiszedjük és félre rakjuk őket. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és ... |
2012-05-07 11:29:52 |
|
|
|
|
|
|
... bors
2 tojás
fél csomag sütőpor
12 evőkanál liszt
só
víz
ketchup
erős pista
méz
szezámmag
A húsokat felkockázzuk, besózzuk és beborsozzuk, és 1 órán át hagyjuk pihenni. addig összekeverjük a lisztet a tojással, adunk hozzá egy kevés sót, fél csomag sütőport, és kevés vizet, jó sűrű tésztát kapunk. A húst belemártogatjuk hogy ... |
2011-11-22 08:19:01 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
12 evőkanál liszt
só
víz
ketchup
erős pista
méz
szezámmag
A húsokat felkockázzuk, besózzuk és beborsozzuk, és 1 órán át hagyjuk pihenni. addig összekeverjük a lisztet a tojással, adunk hozzá egy kevés sót, fél csomag sütőport, és kevés vizet, jó sűrű tésztát kapunk. A húst belemártogatj... |
2011-10-29 21:23:50 |
|
|
|
|
|
|
... leve,1kávéskanál cukor,3-4 kanál olaj,2 gerezd fokhagyma.
A paradicsom pürébe,bele tesszük a csirkén kívül,a többi hozzávalókat.
Lassú tűzön 10 percig főzzük.A fel darabolt csirkét,beborsozzuk,ételízesítővel bedörzsöljük.
Bőrös részével felfele,tűz álló edénybe tesszük.2 fej karikára ,vágott,vöröshagymával,meg szórjuk.
Le öntjük,a paradicsomos keverékkel.Tehetü... |
2011-10-13 12:12:43 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
ételízesítő
|... |
2011-06-19 17:55:53 |
|
|
|
|