|
|
|
... vöröshagyma legyen. Meghintjük az őrölt mustármaggal, ismét sózzuk, majd a halat a hasi oldalával ráállítjuk a rakott burgonyára, és a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnával teljesen beburkoljuk. A zsírt rámorzsoljuk, 2 dl vizet öntünk alá, és középmeleg sütőben kb. egy órán át, sütjük. Ha a szalonna nagyon pirulna a tetején, akkor alufóliával takarjuk le. Amikor a hal gerin... |
2010-12-09 16:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... vodka vagy víz
A magokhoz kevés tortabevonó
Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefel... |
|
2010-12-08 10:13:12 |
|
|
|
|
|
|
... vodka vagy víz
A magokhoz kevés tortabevonó
Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefe... |
2010-12-01 18:41:34 |
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor1 zöld ételfesték2-3 cl víz Tortadara
Összegyúrjuk a hozzávalókat és a pirosból 6 golyót formálunk. A zöldet is 6 fele osztjuk, nagyjából kerekre nyújtjuk és beburkoljuk vele a piros golyókat.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap félbe, majd lefelé fordítva negyedeljük, tortadarával megszórjuk.
... |
|
2010-11-07 14:23:16 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, de ez a lépés akár el is hagyható, ha valaki nem szereti.
4. A marcipánmasszát átgyúrjuk, majd kis darabokat csípünk belőle, és egyenként beburkoljuk az aszalt szilvákat.
5. Ha a tejszínes csokoládé kellően lehűlt, akkor egy teáskanálnyi darabot a tenyerünkbe teszünk, és szépen becsomagoljuk vele a marcipángolyókat. (Ha túl lágy, ... |
|
2010-11-06 16:17:33 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a megfőtt és kihűlt gesztenyét. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a pulyka hasüregét, házicérnával bevarrjuk a nyílásokat, a mellét pedig vékony, széles szalonnaszeletekkel beburkoljuk, és zsineggel körülkötözzük, hogy sütés közben a szalonna le ne csúszhasson a pulykáról. Tálalás előtt három órával a pulykát meleg sütőbe toljuk és befödve, mérsékelt tűz mellett két, két é... |
2010-10-26 05:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... csirkét,meg tisztítunk,bőrét ujjunkkal fellazítjuk,és a
tölteléket,a bőr meg a hús közé nyomkodjuk.Ha megtöltjük,az egész szárnyast,10 dkg füstölt vékony
szalonna szeletekkel,beburkoljuk,fogvájóval hústűvel, meg tűzzük. Sütőbe fedő alatt először,puhára pároljuk.
Majd a fedőt levesszük, és ropogós pirosra sütjük.Tálalás előtt ,feldaraboljuk,mindegyik részre,1-1 rop... |
2010-10-15 09:09:40 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszeléket.
24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.
Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (Tűpróbával... |
2010-09-20 15:48:39 |
|
|
|
|
|
|
... a reszelt almát citromhéjreszelékkel, szegfűszegkivonattal, fahéjjal, rummal finoman elkeverjük. Az így kapott töltelékkel az őzgerincformát megtöltjük, a formából kihajló tésztával bebur... |
2010-09-09 19:58:52 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszeléket.
3. 24 cm-es levehető, kapcsos tortaforma alját körberajzoljuk a sütőpapíron, kivágjuk és a forma aljába fektetjük, majd beleöntjük a kókuszos masszát.
4. Alufóliával beburkoljuk a kapcsos tortaforma alját, így tesszük bele egy magas peremű tepsibe, amit jó félig felengedünk vízzel. Óvatosan betesszük a sütőbe és így gőzfürdőben 1 órán át sütjük. (... |
2010-08-23 23:38:05 |
|
|
|
|