|
|
|
... belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és beleöntjük a
kefireket. A felfuttatott élesztőt is hozzákeverjük és bedagasztjuk.
Egy tálba tesszük, folpackkal letakarjuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Étolajjal kikent zacskóba is tehetjük.
Sütés előtt lisztezett deszkára borítj... |
2023-07-02 08:07:44 |
|
|
|
|
|
|
... vízben simára keverjük a cukrot és a belemorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt, bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk ra... |
|
2023-02-21 21:12:14 |
|
|
|
|
|
|
... vaj.
Elkészítés
Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukros tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, bedagasztjuk és 45 percig kelni hagyjuk.
Töltelék:
1/2 kg alma,
1 EK cukor, fahéj,
1 EK rum.
Hagyjuk kihűlni és aztán töltjük a ... |
2023-01-21 15:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... tojás, 1,5 dl tej kb 6 dl tej, 5 dkg élesztő felfuttatva 1,5 dl langyos tejben pici cukorral. 4 drb főtt krumpli és 25 dkg margarin. A krumpli és a margarinon kívül az alapanyagokat bedagasztjuk és nagyon jól kidolgozzuk a tésztát.. Gyurodeszkan kinyujtjuk amekkorara csak lehet, és ra reszeljük a krumplit és a margarint.. Feltekerjuk, mint a beiglit és még félbe hajtjuk. Pihentetj... |
|
2019-09-04 10:32:11 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá ny... |
|
2018-12-29 23:50:34 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt... |
2018-12-25 09:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük a cukrot, 2 ek lisztet, valamint az elmorzsolt élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk, azután összedolgozzuk a burgonyával, a megmaradt liszttel és tejjel és egy kevés sóval. Bedagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha könnyen elválik az edény falától. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A tésztát liszttel meghintett deszkára borítjuk, ... |
2018-03-03 00:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egye... |
2018-01-15 23:04:35 |
|
|
|
|
|
|
... a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egye... |
2018-01-12 01:13:35 |
|
|
|
|
|
|
... fél deci cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A langyos liszthez keverjük, és kiskanálnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rétestészta keménységű legyen, bedagasztjuk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd négy cipóra osztjuk. Mindegyikből vékony, kerek lapokat nyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és nyolc cikkre vágjuk. Ezeket kívülről befele ... |
2017-12-31 13:28:26 |
|
|
|
|