Belépés
Mozzarellás vega pizza recept
...
0,5 dl olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan bedagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik el a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt, meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
A mozzarella golyó...
2011-10-19 14:15:38
Kalácsok
... 1 teáskanál só, 2 tojás, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 4 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja, liszt a kidolgozáshoz, 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat kenyérsütő gépben bedagasztjuk, megkelesztjük. Kettévágjuk: egy kisebb és egy nagyobb darabra. A nagyobb darabból 2 rudat sodrunk, és összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük felvert tojással össze...
2011-09-10 13:54:55
Paraszttorta
... meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral kikent tepsi alját be...
2011-08-28 20:54:51
Diós kalács recept
...

Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megszórjuk darált dióval. Szor...
2011-07-20 21:56:16
Croissan recept
... natúr joghurt
2 dl tej
1 kávéskanál só
4 ek cukor
5 dkg élesztő
1 tubus pizzakrém
10 dkg sajt
1 db tojás

Elkészítés:

Bedagasztjuk a tésztát a margarin és a pizzakrém kivételével. Hagyjuk 1 órát kelni hűtőben. Majd 8 egyforma részre osztjuk és egyesével kör alakúra nyújtjuk ki. Mindegyikre reszelünk a fagyott margari...
2011-07-18 12:29:49
Tejfölös, barackos, meggyes
... lisztet / fele finom és fele rétesliszt /, hozzáadunk csipet sót, 10 dkg porcukrot és a maradék tejet, majd 4 tojássárgáját és 15 dkg olvasztott margarint és 1 citrom reszelt héját és bedagasztjuk, gépi mixerrel vagy kézzel, míg egy nemű hólyagos tésztát nem kapunk.
Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
4 cipóra osztjuk, majd még 15 percig letakarva kel...
2011-06-28 20:44:31
Csülök cipóban sütve recept
... majd leszedjük a csontról. Fél kg lisztet, élesztőt, 1dl langyos vízzel összekeverünk és kelni hagyjuk. Ezután maradék lisztet...
2011-06-28 11:33:13
cseh túrós bukta !
... tej.

Cseh túró bukta elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe t...
2011-05-29 12:40:08
Mákos bobajka
... elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt...
2011-05-22 08:12:23
Hamburger
... hús
5 szárított zsömle, vagy szikkadtabb kenyér
2 tojás
2 vörös hagyma
ízlés szerint fűszer: só, bors, piros paprika

Elkészítés:

Bedagasztjuk a tésztát. Lehet kézzel is, és kenyérsütő géppel is. Ha kész a gépben a dagasztás rögtön szedjük ki és tegyük át egy kelesztő tálba. 40 perc/ 1 óra kelesztés elég. Aztán 9 felé vágju...
2011-05-21 07:41:56
1 2 3 ..13 14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: élesztőt felfuttatjuk, langyos tejben, liszthez adjuk, felfuttatott élesztőt, edény faláról, mozzarella golyó, hozzávalókat kenyérsütő, nagyobb darabra, nagyobb darabból, lisztbe kevés, evőkanál zsírt, tojást teszünk, felfutott élesztős, tésztát Alaposan, zsírral kikent, megkelt kovászt, többi liszttel, többi hozzávalóval, tésztát téglalap, pizzakrém kivételével, fagyott margari, maradék tejet, nemű hólyagos, duplájára kelesztjük, élesztőt langyos, olvasztott vajjal, kerek lapok, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztővel, kevés langyos, tésztát letakarjuk, dagasztás rögtön, kelesztő tálba, fánkszaggatóval, meglangyosítjuk, tojássárgájával, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, szétmorzsoljuk, megkelesztjük, összekeverünk, kidolgozáshoz, konyharuhával, tojássárgáját, bedagasztjuk, felfuttatott, felfuttatjuk, sütőpapírral, hozzávalóval, lelisztezzük, kétszeresére, paraszttorta, gyúródeszkán, hozzávalókat, megfuttatjuk, elkészítjük, átdolgozzuk, elkészítése, kettévágjuk, kidolgozzuk, mozzarellás, átszitáljuk, robotgéppel,
© 2013 TVN.HU Kft.