|
|
|
...
0,5 dl olaj
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan bedagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik el a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt, meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
A mozzarella golyó... |
2011-10-19 14:15:38 |
|
|
|
|
|
|
... 1 teáskanál só, 2 tojás, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 4 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja, liszt a kidolgozáshoz, 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés: A hozzávalókat kenyérsütő gépben bedagasztjuk, megkelesztjük. Kettévágjuk: egy kisebb és egy nagyobb darabra. A nagyobb darabból 2 rudat sodrunk, és összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük felvert tojással össze... |
|
2011-09-10 13:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, lelisztezzük, majd kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán átdolgozzuk, és akkorára sodorjuk, hogy a zsírral kikent tepsi alját be... |
2011-08-28 20:54:51 |
|
|
|
|
|
|
...
Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megszórjuk darált dióval. Szor... |
|
2011-07-20 21:56:16 |
|
|
|
|
|
|
... natúr joghurt
2 dl tej
1 kávéskanál só
4 ek cukor
5 dkg élesztő
1 tubus pizzakrém
10 dkg sajt
1 db tojás
Elkészítés:
Bedagasztjuk a tésztát a margarin és a pizzakrém kivételével. Hagyjuk 1 órát kelni hűtőben. Majd 8 egyforma részre osztjuk és egyesével kör alakúra nyújtjuk ki. Mindegyikre reszelünk a fagyott margari... |
|
2011-07-18 12:29:49 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet / fele finom és fele rétesliszt /, hozzáadunk csipet sót, 10 dkg porcukrot és a maradék tejet, majd 4 tojássárgáját és 15 dkg olvasztott margarint és 1 citrom reszelt héját és bedagasztjuk, gépi mixerrel vagy kézzel, míg egy nemű hólyagos tésztát nem kapunk.
Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
4 cipóra osztjuk, majd még 15 percig letakarva kel... |
2011-06-28 20:44:31 |
|
|
|
|
|
|
... majd leszedjük a csontról. Fél kg lisztet, élesztőt, 1dl langyos vízzel összekeverünk és kelni hagyjuk. Ezután maradék lisztet... |
2011-06-28 11:33:13 |
|
|
|
|
|
|
... tej.
Cseh túró bukta elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe t... |
2011-05-29 12:40:08 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt... |
2011-05-22 08:12:23 |
|
|
|
|
|
|
... hús
5 szárított zsömle, vagy szikkadtabb kenyér
2 tojás
2 vörös hagyma
ízlés szerint fűszer: só, bors, piros paprika
Elkészítés:
Bedagasztjuk a tésztát. Lehet kézzel is, és kenyérsütő géppel is. Ha kész a gépben a dagasztás rögtön szedjük ki és tegyük át egy kelesztő tálba. 40 perc/ 1 óra kelesztés elég. Aztán 9 felé vágju... |
2011-05-21 07:41:56 |
|
|
|
|