|
|
|
... olajos ringli, 10 dkg fekete olívabogyó, 5-6 ek. olaj,
1 ek. vaj vagy margarin, a nyújtáshoz liszt, 1 mk. oreganó (szurokfû).
Előkészítése: A pizzatésztát bedagasztjuk, kelni hagyjuk. A hagymát
és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát
áttörjük. A ringlit és az olívabogyót lecsepegtetjük. A sütőtepsit
kikenjük ... |
2010-11-04 05:28:26 |
|
|
|
|
|
|
... hámozott
paradicsom, 20 dkg mozzarella vagy Sport-sajt, 20 dkg főtt gépsonka,
20-25 szem olívabogyó, 5-6 ek. olaj, 1 mk. szárított oregánó.
Előkészítése: Bedagasztjuk a pizzatésztát, kelni hagyjuk. A
paradicsomot szétnyomkodjuk. A sajtot felszeleteljük. A gépsonkát
vékony csíkokra vágjuk. Az olívabogyókat lecsepegtetjük. A sütőtepsit... |
|
2010-11-04 05:28:06 |
|
|
|
|
|
|
... kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye és az egész
kissé domború. (Ha a kovász lapos, akkor már túlkelt, ha pedig még
rugalmas, akkor keletlen.) A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi
liszttel és a hozzávalókkal. Nagy, mély tálban kell dagasztani.
A lisztet beleszórjuk a tálba, a közepébe mélyedést vájunk, ebbe
öntjük a már megkelt kovászt és a... |
2010-10-25 20:32:16 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal vagy margarinnal, a tojásokkal és egy csipet sóval bedagasztjuk. Beletesszük a mazsolát, és a tésztát összedolgozzuk. Akkor jó, ha sima, hólyagos. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és megkelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára ... |
|
2010-10-05 12:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... (vagy kis konyhai robotgéppel) jól kikeverjük, majd a tetejét belisztezzük, letakarjuk, és megkelesztjük. A megmaradt lisztet és az összes többi nyersanyagot a megkelt kovásszal együtt bedagasztjuk, majd rövid pihentetés után vajjal vastagon bekent és kevés liszttel meghintett formába töltjük. Ügyelünk arra, hogy a betöltött tészta magassága ne érjen tovább a forma felénél, mert "... |
|
2010-09-25 11:25:26 |
|
|
|
|
|
|
... vagyis az ujjunkat belenyomva, megmarad a helye. Ha a kovász lapos, már túlérett, ha még rugalmas, éretlen. A keletlen, éretlen kovásszal sütött tészta sűrű, nehéz. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval együtt - a tej kivételével.
Dagasztani mély, nagy tálban célszerű. A lisztet beleszórjuk a tálba, a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe öntjük a ... |
2010-09-25 11:24:38 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot.
2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenj... |
2010-09-23 09:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot.
2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenj... |
2010-09-23 06:22:55 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk.
2. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a sóval.
3. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a felfuttatott élesztőt, valamint az olajat.
4. A tejjel bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát kapunk, amely az edény falától elválik.
5. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
6. A megkelt tésztát kettévágjuk, kerek lapot nyú... |
2010-09-21 20:53:18 |
|
|
|
|