Belépés
Hagymás pizza
... olajos ringli, 10 dkg fekete olívabogyó, 5-6 ek. olaj,
1 ek. vaj vagy margarin, a nyújtáshoz liszt, 1 mk. oreganó (szurokfû).

Előkészítése: A pizzatésztát bedagasztjuk, kelni hagyjuk. A hagymát
és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát
áttörjük. A ringlit és az olívabogyót lecsepegtetjük. A sütőtepsit
kikenjük ...
2010-11-04 05:28:26
Sonkás-olívás PIZZA
... hámozott
paradicsom, 20 dkg mozzarella vagy Sport-sajt, 20 dkg főtt gépsonka,
20-25 szem olívabogyó, 5-6 ek. olaj, 1 mk. szárított oregánó.

Előkészítése: Bedagasztjuk a pizzatésztát, kelni hagyjuk. A
paradicsomot szétnyomkodjuk. A sajtot felszeleteljük. A gépsonkát
vékony csíkokra vágjuk. Az olívabogyókat lecsepegtetjük. A sütőtepsit...
2010-11-04 05:28:06
Kalácstészta
... kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye és az egész
kissé domború. (Ha a kovász lapos, akkor már túlkelt, ha pedig még
rugalmas, akkor keletlen.) A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi
liszttel és a hozzávalókkal. Nagy, mély tálban kell dagasztani.
A lisztet beleszórjuk a tálba, a közepébe mélyedést vájunk, ebbe
öntjük a már megkelt kovászt és a...
2010-10-25 20:32:16
Fonott kalács
... cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal vagy margarinnal, a tojásokkal és egy csipet sóval bedagasztjuk. Beletesszük a mazsolát, és a tésztát összedolgozzuk. Akkor jó, ha sima, hólyagos. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és megkelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára ...
2010-10-05 12:11:36
Kevert élesztős tészta
... (vagy kis konyhai robotgéppel) jól kikeverjük, majd a tetejét belisztezzük, letakarjuk, és megkelesztjük. A megmaradt lisztet és az összes többi nyersanyagot a megkelt kovásszal együtt bedagasztjuk, majd rövid pihentetés után vajjal vastagon bekent és kevés liszttel meghintett formába töltjük. Ügyelünk arra, hogy a betöltött tészta magassága ne érjen tovább a forma felénél, mert "...
2010-09-25 11:25:26
Gyúrt élesztős tészta
... vagyis az ujjunkat belenyomva, megmarad a helye. Ha a kovász lapos, már túlérett, ha még rugalmas, éretlen. A keletlen, éretlen kovásszal sütött tészta sűrű, nehéz. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval együtt - a tej kivételével.
Dagasztani mély, nagy tálban célszerű. A lisztet beleszórjuk a tálba, a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe öntjük a ...
2010-09-25 11:24:38
Kakaós csiga 9.
... cukrot.
2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenj...
2010-09-23 09:05:40
Kakaós csiga
... cukrot.
2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenj...
2010-09-23 06:22:55
Fűszeres kiflik
... felfuttatjuk.
2. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a sóval.
3. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a felfuttatott élesztőt, valamint az olajat.
4. A tejjel bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát kapunk, amely az edény falától elválik.
5. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
6. A megkelt tésztát kettévágjuk, kerek lapot nyú...
2010-09-21 20:53:18
Reform pogácsa lenmaggal
... lisztet, a sót, cukrot összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejes krumplit, a lereszelt sajtot,a lenmagot, az olajat és a maradék tejet.
3. Jó alaposan bedagasztjuk és 1 órán át langyos helyen pihentetjük.
4. Ha megkelt, elnyújtjuk, hajtogatjuk, majd pihenni hagyjuk 20 percig. Ezt még kétszer megismételjük.
5. Az utolsó hajtogatás után k...
2010-09-20 19:45:15
1 2 3 ...14 15 ..21 22 23 .27 28 29 
Címkék: Sonkás-olívás PIZZA, nyújtáshoz liszt, pizzatésztát bedagasztjuk, fokhagymát meghámozzuk, hagymát felkarikázzuk, olívabogyót lecsepegtetjük, sajtot felszeleteljük, olívabogyókat lecsepegtetjük, ujjunkkal benyomva, kovász lapos, megkelt kovászt, lisztet beleszórjuk, közepébe mélyedést, langyos tejjel, vajjal vagy, csipet sóval, tésztát összedolgozzuk, tetejét liszttel, tetejét belisztezzük, megmaradt lisztet, összes többi, megkelt kovásszal, betöltött tészta, forma felénél, ujjunkat belenyomva, többi liszttel, többi hozzávalóval, tejbe morzsoljuk, liszthez öntjük, hidegen kelt, lisztet elkeverjük, felfuttatott élesztőt, tejjel bedagasztjuk, edény falától, megkelt tésztát, tejes krumplit, lereszelt sajtot, maradék tejet, utolsó hajtogatás, lecsepegtetjük, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, felszeleteljük, szétnyomkodjuk, felkarikázzuk, melegíthetjük, gyúródeszkára, megkelesztjük, konyharuhával, megismételjük, olívabogyókat, összekeverjük, hozzávalókkal, hozzávalóval, belisztezzük, pizzatésztát, bedagasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.