Belépés
Mákos kalácskoszorú
... kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye, és az egész kissé domború. (ha a kovász lapos, akkor túlkelt, ha pedig még rugalmas, akkor még keletlen).
A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és hozzávalóval. A liszt és az összes nyersanyag legyen egyformán langyos. Ezért a sütemény összes hozzávalóját egyszerre készítsük az asztalra! A lisztet szitáljuk át, ak...
2009-12-18 15:43:08
vasvári kenyérlángos
... elkeverjük és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc) vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kem...
2009-12-12 18:36:06
Mákos bobajka
... elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha a tészta túl kemény lenne, egy kevés langyos tejet adhatunk hozzá.) A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha m...
2009-12-09 13:23:46
Csokis-Kakaóscsiga
... hozzávalóját, kivéve a bögre tejet és az olvasztott margarint.

Ha az élesztő felfutott, beleadjuk a tálba, összedolgozzuk, és lassanként a tejet és a margarint hozzáadogatva szépen bedagasztjuk. Kb. fél órát kell kelnie meleg helyen.

A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, m...
2009-12-08 20:52:03
Karácsonyi kalács
... dkg vaj, 4 dkg élesztő,
1 citrom reszelt héja, liszt a kidolgozáshoz
A kenéshez: 1 tojás

Elkészítés:

1.) A hozzávalókat ( ha van, kenyérsütő gépben ) bedagasztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.
2.) Kettévágjuk: egy kisebb és egy nagyobb darabra. A nagyobb darabból 2 rudat sodrunk, és összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tep...
2009-12-07 18:15:33
Pizzás tekergők kicsit másképp
...
só, cukor
oregáno
bazsalikom


Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe és hozzáadjuk a sót, a cukrot és az olajat. Jól bedagasztjuk, majd letakarjuk és meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk kb 30 percet.


Amíg a tészta kel, megcsináljuk a szószt, amit később a
tésztára fogunk kenni. Megpucoljuk a...
2009-12-07 10:04:14
Kolbászos sajtos kiflik
... belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, s meleg helyen kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet sóval összeforgatjuk, azután a tejes élesztővel és az olvasztott vajjal bedagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen (kb. 50 perc alatt) a duplájára kelesztjük.
Ezután 3 kis cipót formálunk belőle, s meglisztezett gyúrólapon kb. 28 centi átmérőjű kerek lapokká ...
2009-12-05 10:44:54
Hetedhét gyümölcskenyér
... tesszük. A mogyorót, diót és mandulát durvára vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztához a lisztet, a zabkorpát, az élesztőt, a fűszert és a vizet összegyúrjuk, bedagasztjuk, és langyos helyen egy órán át kelesztjük. Összegyúrjuk a gyümölcsös masszával és két (lehetőleg hosszúkás) cipóvá formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben egy órán át kelesztjük.
Vi...
2009-11-30 11:26:39
százrétű kalács!
... étolaj.
A liszt közepébe beletesszük az élesztőt, felöntjük 2 dl langyos, cukros tejjel, és megvárjuk, míg megkel. A maradék tejben elkeverjük a sót. Ezzel, és 2,5 dl étolajjal bedagasztjuk a tésztát. Lágy anyagot kapunk, amit nem kell keleszteni. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ott is átdolgozzuk, majd két cipót formálunk belőle.
Az első bucit kézzel széthúzzuk a des...
2009-11-29 15:38:51
Pizzás tekergők
... olaj

só, cukor

oregáno

bazsalikom

Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe és hozzáadjuk a sót, a cukrot és az olajat. Jól bedagasztjuk, majd letakarjuk és meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk kb 30 percet.


Amíg a tészta kel, megcsináljuk a szószt, amit később a tésztára fogunk kenni. Megpucol...
2009-11-22 07:17:52
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .26 27 28 29 
Címkék: ujjunkkal benyomva, egész kissé, kovász lapos, megkelt kovászt, többi liszttel, összes nyersanyag, sütemény összes, lisztet szitáljuk, élesztős vizet, tészta akkor, tésztát tepsibe, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztővel, olvasztott vajjal, kevés langyos, tésztát letakarjuk, bögre tejet, olvasztott margarint, élesztő felfutott, margarint hozzáadogatva, megkelt tésztát, nagy téglalapot, nagyobb darabra, nagyobb darabból, langyos vízben, lisztet sóval, tejes élesztővel, duplájára kelesztjük, többi hozzávalóval, vizet összegyúrjuk, gyümölcsös masszával, liszt közepébe, maradék tejben, első bucit, tésztára fogunk, tojássárgájával, gyümölcskenyér, összedolgozzuk, nyújtódeszkára, belemorzsoljuk, összeforgatjuk, hozzáadásával, összekeverjük, hozzáadogatva, gyúródeszkára, kidolgozáshoz, kalácskoszorú, megkelesztjük, meglisztezett, összegyúrjuk, felfuttatjuk, kenyérlángos, bedagasztjuk, sütőpapírral, hozzávalóval, belekeverjük, hozzávalókat, hozzávalóját, megcsináljuk, vastagságúra, felfuttatott, kettévágjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.