Belépés
Rámás receptek
... tejszín

Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojásokkal, a liszttel és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük, és ismét hólyagosra bedagasztjuk úgy, hogy elváljon az edény falától. Újabb 30 percnyi kelesztés után a tésztát 3 mm vastagságban téglalap alakúra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a ...
2009-11-20 08:19:33
Tészták, rétesek
... a
kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye és az egész kissé domború. (Ha a kovász lapos,
akkor már túlkelt, ha pedig még rugalmas, akkor keletlen.) A megkelt kovászt bedagasztjuk a
többi liszttel és a hozzávalókkal. Nagy, mély tálban kell dagasztani. A lisztet beleszórjuk a tálba, a
közepébe mélyedést vájunk, ebbe öntjük a már megkelt kovászt és a tö...
2009-07-27 18:51:43
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
2009-07-10 17:49:01
Ostoros rétes/kalács receptek
... tojássárgáját, 3 evőkanál olajat, 3 evőkanál kristálycukrot, 4 deci langyos tejet, 5 deka összemorzsolt élesztőt és 1 mokkáskanál sót egy nagy tálba rakunk, majd 7-8 perc alatt jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. 25 deka Rama sütőmargarint 20 deka kristálycukorral és 3 evőkanál keserű kakaóporral ki...
2009-06-22 00:52:39
Hajócska recept
...

Elkészítés:

Először is, 1 dl langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival. A maradék, langyos tejjel, bedagasztjuk, maximum 1 óráig. Megfelezzük a tésztát, majd kinyújtjuk vékonyra. Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd jöhet rá a sonka, hagyma, kukorica, sajt és feltekerjük. Ez...
2009-03-26 10:19:49
kazári ferentő
... dkg mák (dió is lehet)
0,5 l tej
3 csomag vaníliás cukor
0,5 kg porcukor


A lisztet, sót, cukrot, tojást, olajat, langyos tejben felfuttatott élesztőt bedagasztjuk, mint a buktatésztát és kelni hagyjuk Amíg a tészta kel, a mákot ledaráljuk.

Ha a tészta megkelt, három cipóba szaggatjuk. A cipóból kis rudakat sodrunk, a rudacskák egyik oldal...
2009-02-26 12:24:36
Régi munkahelyi receptjeim
... szárított is jó (az élesztőt felkell futtatni 2,5dl langyos tejben) 4 evőkanál cukor, 1.5 dl olaj , csipet só. 1 csomag vaníliacukor .
A hozzávalókat az olaj kivételével egy tálban bedagasztjuk. Az olajat csak a végén adjuk csak hozzá és ezzel jól kidolgozzuk a tésztát. A tálban lefedve, meleg helyen legalább1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát tetszés szerinti fotmára ...
2009-01-30 07:35:41
B.Lacibacsi receptjei
... jonatán alma, 1 evőkanál rum (citromlé).

Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben és összegyúrjuk a zsírral elmorzsolt liszttel, a tojássárgájával meg a csipet sóval. Alaposan bedagasztjuk, két cipóra osztjuk, és egy fél óráig pihentetjük langyos helyen. Közben a héjától megtisztított, sült tököt a kés fokával darabossá szétverjük, közéreszeljük a megtisztított almát és...
2009-01-26 22:21:08
Husos-turos lepeny
... élesztőt a langyos tejben feloldjuk, 2 evőkanál lisztet hozzákeverünk és ezt a kovászt langyos helyen, felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük és az összes hozzávalóval együtt, jól bedagasztjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, és tepsi nagyságúvá nyújtjuk. A tepsit olajjal kikenjük és az egyik tésztalapot, beleigazítjuk. A túrót áttörjük majd három felé, osztjuk. Egyharmadát a tep...
2009-01-26 22:19:11
Vadashoz illő köretek
... élesztőt morzsoltunk, hogy lepje. 1 órát állni hagyjuk, hogy a zsemle megszívja magát. Beleütünk 2 tojást, sózzuk, elkeverjük annyi liszttel, hogy galuska keménységű tészta legyen, bedagasztjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálva belőle, sós vízben 5-10 percig főzzük.
Tálalás előtt vágjunk ketté egy gombócot és kóstoljuk meg, hogy átfőtt-e. Vadas h...
2009-01-15 14:10:39
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, maradék tejjel, órát pihentetjük, edény falától, ujjunkkal benyomva, egész kissé, kovász lapos, megkelt kovászt, lisztet beleszórjuk, nagy tálba, duplájára kelesztjük, tálban összekeverjük, tészta hozzávalóival, mákot ledaráljuk, tészta megkelt, rudacskák egyik, élesztőt felkell, olaj kivételével, tálban bedagasztjuk, olajat csak, végén adjuk, tálban lefedve, megkelt tésztát, cukros tejben, zsírral elmorzsolt, csipet sóval, héjától megtisztított, megtisztított almát, langyos tejben, kovászt langyos, többi liszthez, összes hozzávalóval, tésztát kétfelé, tepsit olajjal, egyik tésztalapot, túrót áttörjük, zsemle megszívja, kristálycukorral, tojássárgájával, tartalomjegyzék, magyarországon, kristálycukrot, összedolgozzuk, hozzákeverünk, összekeverjük, megtisztított, összemorzsolt, beleigazítjuk, tojássárgáját, hozzávalókkal, közéreszeljük, sütőmargarint, hozzávalóival, hozzávalókat, felfuttatjuk, vaníliacukor, vastagságban, bedagasztjuk, megfuttatjuk, összegyúrjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.