|
|
|
... tejszín
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojásokkal, a liszttel és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük, és ismét hólyagosra bedagasztjuk úgy, hogy elváljon az edény falától. Újabb 30 percnyi kelesztés után a tésztát 3 mm vastagságban téglalap alakúra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a ... |
2009-11-20 08:19:33 |
|
|
|
|
|
|
... a
kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye és az egész kissé domború. (Ha a kovász lapos,
akkor már túlkelt, ha pedig még rugalmas, akkor keletlen.) A megkelt kovászt bedagasztjuk a
többi liszttel és a hozzávalókkal. Nagy, mély tálban kell dagasztani. A lisztet beleszórjuk a tálba, a
közepébe mélyedést vájunk, ebbe öntjük a már megkelt kovászt és a tö... |
|
2009-07-27 18:51:43 |
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgáját, 3 evőkanál olajat, 3 evőkanál kristálycukrot, 4 deci langyos tejet, 5 deka összemorzsolt élesztőt és 1 mokkáskanál sót egy nagy tálba rakunk, majd 7-8 perc alatt jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük. 25 deka Rama sütőmargarint 20 deka kristálycukorral és 3 evőkanál keserű kakaóporral ki... |
|
2009-06-22 00:52:39 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Először is, 1 dl langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival. A maradék, langyos tejjel, bedagasztjuk, maximum 1 óráig. Megfelezzük a tésztát, majd kinyújtjuk vékonyra. Megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd jöhet rá a sonka, hagyma, kukorica, sajt és feltekerjük. Ez... |
|
2009-03-26 10:19:49 |
|
|
|
|
|
|
... dkg mák (dió is lehet)
0,5 l tej
3 csomag vaníliás cukor
0,5 kg porcukor
A lisztet, sót, cukrot, tojást, olajat, langyos tejben felfuttatott élesztőt bedagasztjuk, mint a buktatésztát és kelni hagyjuk Amíg a tészta kel, a mákot ledaráljuk.
Ha a tészta megkelt, három cipóba szaggatjuk. A cipóból kis rudakat sodrunk, a rudacskák egyik oldal... |
2009-02-26 12:24:36 |
|
|
|
|
|
|
... szárított is jó (az élesztőt felkell futtatni 2,5dl langyos tejben) 4 evőkanál cukor, 1.5 dl olaj , csipet só. 1 csomag vaníliacukor .
A hozzávalókat az olaj kivételével egy tálban bedagasztjuk. Az olajat csak a végén adjuk csak hozzá és ezzel jól kidolgozzuk a tésztát. A tálban lefedve, meleg helyen legalább1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát tetszés szerinti fotmára ... |
2009-01-30 07:35:41 |
|
|
|
|
|
|
... jonatán alma, 1 evőkanál rum (citromlé).
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben és összegyúrjuk a zsírral elmorzsolt liszttel, a tojássárgájával meg a csipet sóval. Alaposan bedagasztjuk, két cipóra osztjuk, és egy fél óráig pihentetjük langyos helyen. Közben a héjától megtisztított, sült tököt a kés fokával darabossá szétverjük, közéreszeljük a megtisztított almát és... |
2009-01-26 22:21:08 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt a langyos tejben feloldjuk, 2 evőkanál lisztet hozzákeverünk és ezt a kovászt langyos helyen, felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük és az összes hozzávalóval együtt, jól bedagasztjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, és tepsi nagyságúvá nyújtjuk. A tepsit olajjal kikenjük és az egyik tésztalapot, beleigazítjuk. A túrót áttörjük majd három felé, osztjuk. Egyharmadát a tep... |
2009-01-26 22:19:11 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt morzsoltunk, hogy lepje. 1 órát állni hagyjuk, hogy a zsemle megszívja magát. Beleütünk 2 tojást, sózzuk, elkeverjük annyi liszttel, hogy galuska keménységű tészta legyen, bedagasztjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálva belőle, sós vízben 5-10 percig főzzük.
Tálalás előtt vágjunk ketté egy gombócot és kóstoljuk meg, hogy átfőtt-e. Vadas h... |
2009-01-15 14:10:39 |
|
|
|
|