|
|
|
... élesztőt a kávéskanál porcukorral és a 0.5 dl langyos tejjel egy kis csészében felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
A tésztát bedagasztjuk, hogy szép egyenletes legyen - kb 15 perc. Ha kész, meghintjük a tetejét sima liszttel, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 30 percig.
Míg kel, a durvára tört diót ös... |
2009-01-03 18:54:28 |
|
|
|
|
|
|
... víz
Elkészítés:
A vizet meglangyosítjuk, a mézet kevergetve feloldjuk benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Megsózzuk és az ecetet és a fűszereket hozzáadjuk. A kétféle liszttel bedagasztjuk, meleg helyen letakarva, kb. 45 percig pihentetjük. Belisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük, cipóvá formáljuk, és újabb 45 percig pihentetjük. A cipók tetejét éles késsel 2-3... |
|
2008-12-01 23:22:47 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojásokkal, a liszttel és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük, és ismét hólyagosra bedagasztjuk úgy, hogy elváljon az edény falától. Újabb 30 percnyi kelesztés után a tésztát 3 mm vastagságban téglalap alakúra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a ... |
2008-11-27 23:05:32 |
|
|
|
|
|
|
... közepébe kis mélyedést nyomunk, a langyos tejet, a cukrot beleszórjuk, és az élesztőt rámorzsoljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd a vajat, a reszelt citromhéjat, a tojásokat hozzáadjuk és bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel 2 centi átmérőjű golyócskákat formálunk. Ezeket forró olajban aranysárgára sütjük, kiemelve lecsöpögtet... |
|
2008-10-26 20:31:34 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt tálba morzsoljuk, egy keveset a margarinos tejből és a cukorból is hozzáadunk. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a maradék vajas tejet és a többi cukrot. Jól bedagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 40 percen át.
Ezalatt a töltelékhez való marcipánt lereszeljük, vagy ledaráljuk. Az ugyancsak lereszelt csokoládéval és a lekvárral ö... |
|
2008-10-09 18:41:57 |
|
|
|
|
|
|
... közepébe kis mélyedést nyomunk, a langyos tejet, a cukrot beleszórjuk, és az élesztőt rámorzsoljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd a vajat, a reszelt citromhéjat, a tojásokat hozzáadjuk és bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel 2 centi átmérőjű golyócskákat formálunk. Ezeket forró olajban aranysárgára sütjük, kiemelve lecsöpögtet... |
2008-10-01 17:27:03 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral beszórjuk.19). Ági fánkHozzávalók: 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, csipet só, 5 dkg ráma, fél deci rum, 2 dkg élesztőt felfuttatunk cukros tejben, 50 dkg liszttel és langyos tejjel bedagasztjuk a masszát, utána rögtön kinyújtjuk fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és a gyúrótáblán hagyjuk 1 és fél óráig. Utána forró zsírban kisütjük és vaníliás porcukorral hintjük.20). Fánk va... |
2008-08-02 16:31:44 |
|
|
|
|
|
|
... cukor, 2,5 teáskanál só, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 nagy csipet szárított rozmaring
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe, és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és 2 cipót formázunk a darabokból. Éles késsel keresztben bevágjuk, majd sütőzacskóba... |
2008-06-14 22:22:53 |
|
|
|
|
|
|
... (vagy kis konyhai robotgéppel) jól kikeverjük, majd a tetejét belisztezzük, letakarjuk, és megkelesztjük. A megmaradt lisztet és az összes többi nyersanyagot a megkelt kovásszal együtt bedagasztjuk, majd rövid pihentetés után vajjal vastagon bekent és kevés liszttel meghintett formába töltjük. Ügyelünk arra, hogy a betöltött tészta magassága ne érjen tovább a forma felénél, mert "... |
2008-02-06 10:50:45 |
|
|
|
|
|
|
... vagyis az ujjunkat belenyomva, megmarad a helye. Ha a kovász lapos, már túlérett, ha még rugalmas, éretlen. A keletlen, éretlen kovásszal sütött tészta sűrű, nehéz. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval együtt - a tej kivételével.
Dagasztani mély, nagy tálban célszerű. A lisztet beleszórjuk a tálba, a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe öntjük a ... |
2008-02-06 10:44:48 |
|
|
|
|