Belépés
Házi kürtős kalács
... élesztőt a kávéskanál porcukorral és a 0.5 dl langyos tejjel egy kis csészében felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
A tésztát bedagasztjuk, hogy szép egyenletes legyen - kb 15 perc. Ha kész, meghintjük a tetejét sima liszttel, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 30 percig.
Míg kel, a durvára tört diót ös...
2009-01-03 18:54:28
Kenyér receptek
... víz
Elkészítés:
A vizet meglangyosítjuk, a mézet kevergetve feloldjuk benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Megsózzuk és az ecetet és a fűszereket hozzáadjuk. A kétféle liszttel bedagasztjuk, meleg helyen letakarva, kb. 45 percig pihentetjük. Belisztezett deszkára borítjuk, elfelezzük, cipóvá formáljuk, és újabb 45 percig pihentetjük. A cipók tetejét éles késsel 2-3...
2008-12-01 23:22:47
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
... tejszín

Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojásokkal, a liszttel és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük, és ismét hólyagosra bedagasztjuk úgy, hogy elváljon az edény falától. Újabb 30 percnyi kelesztés után a tésztát 3 mm vastagságban téglalap alakúra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a ...
2008-11-27 23:05:32
Fánkok
... közepébe kis mélyedést nyomunk, a langyos tejet, a cukrot beleszórjuk, és az élesztőt rámorzsoljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd a vajat, a reszelt citromhéjat, a tojásokat hozzáadjuk és bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel 2 centi átmérőjű golyócskákat formálunk. Ezeket forró olajban aranysárgára sütjük, kiemelve lecsöpögtet...
2008-10-26 20:31:34
Csokis puffancs
... élesztőt tálba morzsoljuk, egy keveset a margarinos tejből és a cukorból is hozzáadunk. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a maradék vajas tejet és a többi cukrot. Jól bedagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 40 percen át.
Ezalatt a töltelékhez való marcipánt lereszeljük, vagy ledaráljuk. Az ugyancsak lereszelt csokoládéval és a lekvárral ö...
2008-10-09 18:41:57
Fánkok
... közepébe kis mélyedést nyomunk, a langyos tejet, a cukrot beleszórjuk, és az élesztőt rámorzsoljuk. Rövid ideig pihentetjük, majd a vajat, a reszelt citromhéjat, a tojásokat hozzáadjuk és bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel 2 centi átmérőjű golyócskákat formálunk. Ezeket forró olajban aranysárgára sütjük, kiemelve lecsöpögtet...
2008-10-01 17:27:03
sütigyűjtemény
... porcukorral beszórjuk.19). Ági fánkHozzávalók: 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, csipet só, 5 dkg ráma, fél deci rum, 2 dkg élesztőt felfuttatunk cukros tejben, 50 dkg liszttel és langyos tejjel bedagasztjuk a masszát, utána rögtön kinyújtjuk fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és a gyúrótáblán hagyjuk 1 és fél óráig. Utána forró zsírban kisütjük és vaníliás porcukorral hintjük.20). Fánk va...
2008-08-02 16:31:44
Fokhagymás cipó és bodzalé
... cukor, 2,5 teáskanál só, 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 1 nagy csipet szárított rozmaring
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe, és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és 2 cipót formázunk a darabokból. Éles késsel keresztben bevágjuk, majd sütőzacskóba...
2008-06-14 22:22:53
Kevet élesztős tészta
... (vagy kis konyhai robotgéppel) jól kikeverjük, majd a tetejét belisztezzük, letakarjuk, és megkelesztjük. A megmaradt lisztet és az összes többi nyersanyagot a megkelt kovásszal együtt bedagasztjuk, majd rövid pihentetés után vajjal vastagon bekent és kevés liszttel meghintett formába töltjük. Ügyelünk arra, hogy a betöltött tészta magassága ne érjen tovább a forma felénél, mert "...
2008-02-06 10:50:45
Gyúrt élesztős tészta
... vagyis az ujjunkat belenyomva, megmarad a helye. Ha a kovász lapos, már túlérett, ha még rugalmas, éretlen. A keletlen, éretlen kovásszal sütött tészta sűrű, nehéz. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval együtt - a tej kivételével.
Dagasztani mély, nagy tálban célszerű. A lisztet beleszórjuk a tálba, a közepébe mélyedést vájunk. Ebbe öntjük a ...
2008-02-06 10:44:48
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: kávéskanál porcukorral, tészta hozzávalóit, tálba mérjük, felfuttatott élesztőt, tésztát bedagasztjuk, tetejét sima, durvára tört, vizet meglangyosítjuk, mézet kevergetve, fűszereket hozzáadjuk, kétféle liszttel, cipók tetejét, maradék tejjel, órát pihentetjük, edény falától, langyos tejet, cukrot beleszórjuk, élesztőt rámorzsoljuk, reszelt citromhéjat, tojásokat hozzáadjuk, tésztából lisztes, margarinos tejből, maradék vajas, többi cukrot, töltelékhez való, ugyancsak lereszelt, gyúrótáblán hagyjuk, megadott sorrendben, duplájára kelesztjük, megkelt tésztát, tetejét belisztezzük, megmaradt lisztet, összes többi, megkelt kovásszal, betöltött tészta, forma felénél, ujjunkat belenyomva, kovász lapos, megkelt kovászt, többi liszttel, többi hozzávalóval, lisztet beleszórjuk, közepébe mélyedést, kenyérsütőgépbe, fánkszaggatóval, meglangyosítjuk, sütigyűjtemény, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, fánkhozzávalók, konyharuhával, megkelesztjük, összekeverjük, bedagasztjuk, kétszeresére, kiszaggatjuk, rámorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.