Belépés
Március 15. - LMP: szabadságunkat és függetlenségünket ma is kihívások fenyegetik
...
1848 nemzeti forradalom volt, amelynek üzenete, a nemzeti önrendelkezés és a polgári öntudat, olyan érték, amely most, a 21. században is érvényes és védendő - hangsúlyozta Keresztes László Lóránt.
Úgy fogalmazott: a magyarság nem tűrheti az idegen hatalmak befolyását, nem tűrheti szabadságának és gondolatainak lábbal tiprását, hangjának elfojtását.
"A magát nemzeti...
2019-03-15 10:41:11
Elfogadták a külföldi befektetések átvilágítására szolgáló rendszer felállítását az EU-ban
...
Az új jogszabály az olyan érzékeny szektorokat védi majd, mint az energetika, a közlekedés, a kommunikáció, az adatforgalom, az űrtudomány, valamint a pénzügy. A kritikus technológiák között a félvezetők, a mesterséges intelligencia és a robotika szerepel. Emellett a vízszolgáltatást, az egészségügyet, a védelmi rendszereket, a médiát, a biotechnológiát és az élelmiszerbizton...
2019-03-05 13:06:54
Krónika 6. rész (azonnali kérdések, Nemzetközi Beruházási Bank, vagyonkezelő alapítványok, napirend után)
...

Jobbik: mennyire hiteles a kormány politikája?
Bencsik János (Jobbik) a Fideszt ért néppárti bírálatokra hívta fel a figyelmet, és úgy ítélte meg: a Fidesz mindent megtesz annak érdekében, hogy kiprovokálja saját kizárását az Európai Néppártból.
Úgy ítélte meg, hogy ez nemcsak a Fidesznek lenne rossz, hanem az ország érdekérvényesítő képességét is csökkenten...
2019-03-05 10:29:26
Bálvány
...,,Egyeseket a hatalom és a befolyás utáni vágy motivál leginkább, míg másokat a dicséret és az elismerés hoz lázba."

-Timothy Keller-...
2019-03-02 10:09:37
576 éve született Mátyás király576 éve született Mátyás király


Ma született Magyarország utolsó igazán nagy vezetője, Mátyás király. Ő még népmesék és mondák alakja lett, az utóbbi évtizedek vezetői már csak viccekbe fértek be. Az ő idejében a nyugati építőmesterek jöttek hazánkba, n...
2019-02-23 22:30:17
EP-szakbizottság: nyugtalanító a sajtószabadság helyzetére Magyarországon
...
Hangsúlyozta, hogy az uniós intézmények rendkívül nyugtalanító jeleket kapnak a Magyarországról, ezért fontos összegezni, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy az uniós bizottság az európai jogot érvényesítse.
Giuseppe Abbamonte, az Európai Bizottság médiapluralizmust vizsgáló, készülő éves jelentését ismertetve aggályosnak nevezte, hogy a Közép...
2019-02-20 14:41:27
Az ukrán külügyminiszter szerint Oroszország tüzeli a fiatalok klímatüntetéseit Európa-szerte
...
Az elmúlt hónapokban többször is fiatalok tízezrei tüntettek a klímavédelem fokozásáért például Belgiumban, Hollandiában, Nagy-Britanniában és Németországban is.
"Oroszország támogatja, szítja ezeket a demokratikus intézmények aláásásának és az Európai Unió meggyengítésének céljával" - hangsúlyozta Klimkin, miután európai uniós kollégáival tárgyalt.
Hozzátette, a Kr...
2019-02-18 15:42:33
Müncheni konferencia - Német külügyminiszter: az EU-nak ki kell alakítania geopolitikai identitását
...
Heiko Maas beszédében hangsúlyozta, hogy az EU csak a nemzeti "szuverenitások összefogásával képes szuverén módon cselekedni", és tagállamai csak akkor őrizhetik meg nemzeti szintű külpolitikai, geopolitikai cselekvőképességüket, ha közösen lépnek fel.

Ennek hiányában az a veszély fenyeget, hogy az EU "felőrlődik a nagyhatalmak versengésében, megosztottá, irányvesz...
2019-02-15 21:52:01
Az Európai Parlament támogatja a külföldi befektetések átvilágítását a stratégiai ágazatokban
...
A strasbourgi plenáris ülésen elsöprő többséggel fogadták el az uniós társjogalkotó szervek - az EP és a tagországok kormányait tömörítő tanács - között korábban létrejött előzetes megállapodást.
Az új jogszabály az olyan érzékeny szektorokat védi majd, mint az energetika, a közlekedés, a kommunikáció, az adatforgalom, az űrtudomány, valamint a pénzügy. A kritikus techno...
2019-02-14 14:21:40
Venezuelai válság - Guaidó washingtoni képviselője a kubai befolyás megszüntetését szorgalmazta
...
A Fehér Ház előtti téren mondott rövid, de a McClatchy tudósítása szerint szenvedélyes beszédében Carlos Vecchio megköszönte a Trump-adminisztrációnak "a venezuelai demokrácia helyreállításáért folytatott küzdelmet", és nyíltan szót emelt Kuba venezuelai szerepvállalása ellen.
"Ez a harc nem ideológiáról szól, ez a küzdelem a demokrácia és a diktatúra között folyik. Ez a...
2019-02-05 20:19:54
1 2 3 ..................113 114 ..........170 171 .........226 227 228 
Címkék: Nemzetközi Beruházási Bank, Európai Parlament, Keresztes László Lóránt, Bencsik János, Európai Néppártból, Giuseppe Abbamonte, Európai Bizottság, Európai Unió, Heiko Maas, Fehér Ház, Carlos Vecchio, külföldi befektetések, sajtószabadság helyzetére, ukrán külügyminiszter, fiatalok klímatüntetéseit, stratégiai ágazatokban, kubai befolyás, nemzeti önrendelkezés, polgári öntudat, idegen hatalmak, magát nemzeti, olyan érzékeny, kritikus technológiák, mesterséges intelligencia, robotika szerepel, védelmi rendszereket, kormány politikája, ország érdekérvényesítő, befolyás utáni, utóbbi évtizedek, nyugati építőmesterek, uniós intézmények, uniós bizottság, európai jogot, elmúlt hónapokban, klímavédelem fokozásáért, demokratikus intézmények, nagyhatalmak versengésében, strasbourgi plenáris, uniós társjogalkotó, tagországok kormányait, kritikus techno, venezuelai demokrácia, diktatúra között, klímatüntetéseit, vízszolgáltatást, érdekérvényesítő, meggyengítésének, élelmiszerbizton, szerepvállalása,
© 2013 TVN.HU Kft.