Belépés
Farkas Árpád




FARKAS ÁRPÁD


Farkas Árpád (Siménfalva, 1944. április 3. -) Kossu...
2019-07-18 21:00:19
300 forintos receptek - így élnek a magyarok napi kétezer fo
... lehet értékesíteni" - mondja.

Egy kisvárosi, gyesen lévő anyuka meséli, hogy vasárnaponként kijár árulni a helyi vásárba saját készítésû dolgokat, befőttet, lekvárt, kötött, horgolt holmit. ,,Látom, hogy akinek van valamire tehetsége és kreatív, otthon tud készíteni például ékszereket, plüssállatokat, azokat árulja itt, de a neten is el l...
2013-05-06 09:11:53
Tvn konyha A titokzatos E-betű
... majd a húsoknál a füstölés. Az ,,adalékanyagok" megjelenése sem újkeletû. Elegendô, ha csak saját háztartásunkra gondolunk. Nagyszüleink még szalicillal tartósították a befôttet, ma már nátrium-benzoát és más készítmények pótolják ezt.
Az adalékanyagok az 1970-es évek végén jelentek meg tömegével az élelmiszeriparban. Már nem csupán a tartósítás volt a cél, ha...
2011-08-09 19:19:43
szeretettel
... világért sem, de se aludni, se tanulni nem tudott, míg csak ötven ív papírt nem vett, s elment a Darabos utcába a könyvkötőhöz, aki ott lakik a Csokonai szülőháza mellett, s teleköttette a pompás fedelet fehér papírral.
Hogy becézte aztán ezt a sárgás, finom bőrkönyvecskét! A könyökével tisztítgatta, mert sok volt még rajta a plezúr s a föld, labdakorából... Eb...
2011-05-17 17:41:45
Vaddisznóhús vörös borral
... levelet félig eltakarv...
2010-11-04 05:16:36
Gyümölcskocsonya
... felolvasztott 4 dkg
zselatint keverünk hozzá. Egy kivajazott formába 2 ujjnyit öntünk a
még folyékony kocsonyából, ha kissé megszilárdult, apróra vágott
friss gyümölcsöt vagy befőttet teszünk rá, majd leöntjük az újból
folyékonnyá melegített maradék kocsonyával. Készíthetjük különböző
gyümölcsökből rétegezve is. Tálaláskor a formát egy pilla...
2010-10-25 19:29:53
Rumos dióbomba
... hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat
formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva mign...
2010-10-25 06:13:05
Rokokó torta
... Szükség
szerint 1-2 kanál tejet is keverhetünk a tésztához. A tésztát 3-felé
osztjuk: az első részhez 3 szelet reszelt csokoládét, a második részhez
apróra vágott befőttet vagy cukrozott gyümölcsöt és birsalma-sajtot, a
harmadik részhez pedig 1 citrom reszelt héját adjuk még. Vajjal kent,
lisztezett tortaformában a három tésztát külön-külön sütjü...
2010-10-24 11:17:17
Barackos tekercs
... kihőtjük.
Margarint és a cukrot kikeverjük, és a kihőlt pudinghoz adjuk. Robotgéppel habos
krémmé dolgozzuk.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel. A sárgabarack befıttet a belsı oldalára
kirakjuk sorba, és összetekerjük, megkenjük baracklekvárral.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzátesszük a margarint és az étolajat, majd ráöntjük a
teke...
2010-09-22 05:32:54
Mikrohullámú szakácskönyv
...


Mikrohullámú szakácskönyv

Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére

a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ...
2010-05-23 22:39:27
1 2 
Címkék: Farkas Árpád, FARKAS ÁRPÁD, magyarok napi, titokzatos E-betű, helyi vásárba, 1970-es évek, tartósítás volt, pompás fedelet, könyökével tisztítgatta, kivajazott formába, tésztát 3-felé, második részhez, három tésztát, cukrot kikeverjük, kihőlt pudinghoz, piskótát kitekerjük, sárgabarack bef&#305, csokoládét felolvasztjuk, túlzott mikrohullámú, biztonsági zárat, figyelmeztetések, kristálycukorban, gyümölcskocsonya, baracklekvárral, plüssállatokat, vasárnaponként, háztartásunkra, adalékanyagok, összetekerjük, tortaformában, megszilárdult, felolvasztott, felolvasztjuk, tartósították, készíthetjük, tisztítgatta, szakácskönyv, mikrohullámú, rkönyvecskét, készítmények, teleköttette, értékesíteni, labdakorából, vaddisznóhús, elkerülésére, nagyszüleink, hozzátesszük, megforgatva, kocsonyából, keverhetünk, folyékonnyá, kocsonyával, szalicillal, sárgabarack, gyümölcsökb, szeretettel, robotgéppel, megjelenése, kikeverjük, titokzatos, siménfalva, tartósítás, gyümölcsöt, lisztezett, ékszereket, csokoládét, könyökével, kitekerjük,
© 2013 TVN.HU Kft.