|
|
|
... nagyon ízletes leves készíthető belőle: a friss hajtásokat kevés fokhagymás vajon megfuttatjuk és felöntjük zöldségalaplével, vagy vízzel. Fűszerezzük, tejföllel és egy tojás sárgájával behabarjuk, pürésítjük, reszelt sajtos pirítóssal tálaljuk.
Használhatjuk a komlót fűszerként is, zöldség fasírtok, mártások, tojáskrém ízesítésére, salátákat díszíthetünk vele.
... |
2024-02-07 22:41:42 |
|
|
|
|
|
|
...
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. Beletesszük
a hússzeleteket, és puhára főzzük.
Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt kikeverjük ... |
|
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét fe... |
2019-04-23 17:42:54 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
... |
|
2018-10-24 18:50:20 |
|
|
|
|
|
|
...
Visszatéve a tűzre, hozzáadjuk az átmosott darált húst, és megsózzuk.
Kicsit főzzük így, majd vizet adunk hozzá, annyit, hogy ellepje. A húst
puhára főzzük, majd egy tejföllel behabarjuk (ha kicsit híg, akkor kevés
liszttel elkevert tejföllel).
Ha kész a pörkölt, akkor a húst szűrőlapáttal kiszedjük, megtöltjük vele
egyenként a palacsintáka... |
|
2018-09-30 13:49:44 |
|
|
|
|
|
|
... kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.
Nagyon finom és laktató leves, ünnepnapokon is el lehet készíteni.
Jó étvágyat kí... |
2018-09-27 15:23:39 |
|
|
|
|
|
|
... és a töltött leveleket, néha megforgatva őket, hogy mindenütt megpuhuljon a rizs bennük.
Mikor elkészült az étel, megfőtt minden, kiszedjük egy tányérra a töltikéket, majd behabarjuk a liszttel és tejföllel a karalábé mártást. Megkóstoljuk a levet, ha kell sózzuk. Visszahelyezzük a töltött leveleket, húsgombócokat és frissen, felrottyantás után tálaljuk.
Kih... |
2018-09-27 15:22:21 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
A meggyet fel tesszük főni, annyi vízben hogy ellepje. Ho... |
2018-09-09 16:30:57 |
|
|
|
|
|
|
... citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák legyenek. Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.
... |
2018-07-10 23:47:36 |
|
|
|
|