Belépés
Ha komló, akkor nem csak sör
... nagyon ízletes leves készíthető belőle: a friss hajtásokat kevés fokhagymás vajon megfuttatjuk és felöntjük zöldségalaplével, vagy vízzel. Fűszerezzük, tejföllel és egy tojás sárgájával behabarjuk, pürésítjük, reszelt sajtos pirítóssal tálaljuk.

Használhatjuk a komlót fűszerként is, zöldség fasírtok, mártások, tojáskrém ízesítésére, salátákat díszíthetünk vele.
...
2024-02-07 22:41:42
Tejfölös szelet makarónival
...
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. Beletesszük
a hússzeleteket, és puhára főzzük.

Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt kikeverjük ...
2024-01-24 06:49:33
Betyárleves... vagy pandúrgulyás?
... érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét fe...
2019-04-23 17:42:54
Zalai betyárleves
... fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
...
2018-10-24 18:50:20
Hortobágyi húsos palacsinta
...
Visszatéve a tűzre, hozzáadjuk az átmosott darált húst, és megsózzuk.
Kicsit főzzük így, majd vizet adunk hozzá, annyit, hogy ellepje. A húst
puhára főzzük, majd egy tejföllel behabarjuk (ha kicsit híg, akkor kevés
liszttel elkevert tejföllel).

Ha kész a pörkölt, akkor a húst szűrőlapáttal kiszedjük, megtöltjük vele
egyenként a palacsintáka...
2018-09-30 13:49:44
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
... kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.


Nagyon finom és laktató leves, ünnepnapokon is el lehet készíteni.
Jó étvágyat kí...
2018-09-27 15:23:39
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... és a töltött leveleket, néha megforgatva őket, hogy mindenütt megpuhuljon a rizs bennük.

Mikor elkészült az étel, megfőtt minden, kiszedjük egy tányérra a töltikéket, majd behabarjuk a liszttel és tejföllel a karalábé mártást. Megkóstoljuk a levet, ha kell sózzuk. Visszahelyezzük a töltött leveleket, húsgombócokat és frissen, felrottyantás után tálaljuk.

Kih...
2018-09-27 15:22:21
Fahéjas pulyka meggyszósszal
... sütjük.
A meggyet fel tesszük főni, annyi vízben hogy ellepje. Ho...
2018-09-09 16:30:57
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
... megfőtt gyümölcsből egy merőkanálnyit félreteszünk, és hagyjuk kihűlni. ezután kevés gyümölcslével turmixgépbe öntjük, tejföllel, tejszínnel és liszttel péppé keverjük. Ezzel a péppel behabarjuk a forrásban levő levest, és állandó keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Csak ekkor tesszük bele a cukrot. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük. Csészékbe jéghidegen tálaljuk.
Ta...
2018-08-27 18:43:39
Hideg barackleves
... citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a barackokat, nehogy túl puhák legyenek. Behabarjuk a tejföllel és a liszttel, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt is. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.

...
2018-07-10 23:47:36
1 2 3 ..............46 47 .......70 71 .......92 93 94 
Címkék: Kohut Katalin, AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT, friss hajtásokat, tojás sárgájával, komlót fűszerként, húsok megpuhultak, tejfölt kikeverjük, felszeletelt gomba, kisebb darabokra, forró lével, végén hozzáadjuk, apróra vágott, átmosott darált, tejföllel behabarjuk, húst szűrőlapáttal, töltött leveleket, rizs bennük, karalábé mártást, merőkanálnyit félreteszünk, péppel behabarjuk, forrásban levő, hosszában szétnyitott, többi fűszert, zöldségalaplével, visszahelyezzük, pirospaprikával, kelkáposztának, hűtőszekrénybe, beleszaggatjuk, tejszínhabbal, csomómentesre, meggyszósszal, gyümölcslével, használhatjuk, hússzeleteket, felrottyantás, merőkanálnyit, szűrőlapáttal, húsgombócokat, felszeletelt, pandúrgulyás, díszíthetünk, palacsintáka, félreteszünk, ünnepnapokon, belekaparjuk, majorannával, megfuttatjuk, megkóstoljuk, petrezselyem, ízesítésére, makarónival, mindmegette, beletesszük, megforgatva, fűszerezzük, turmixgépbe, betyárleves, felengedjük, szaporítjuk, mindezekkel, megpuhultak, megpuhuljon, gyümölcsből, citromlével,
© 2013 TVN.HU Kft.