Belépés
x
...





Hagymásiné Berei Joli Jol...


Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só...
2014-06-13 17:21:33
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni....
2014-05-28 10:28:11
Finom sütirecept
... első 3 db-t egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a beiglit - majd hármasfonássaL FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg. Úgy 20x30 cm tep...
2014-04-08 18:29:13
x
... káposzta,a menyemnek, unokámnak a vadas zsemlegombóccal.És persze főzök halászlevet is, aztán ki mit akar enni, a többöből visznek.És az elmaradhatatlan darázsfészek.Én már évek óta nem csinálok beiglit,azt az anyóstárs átvállalta.
#1103
2008. november 20. 14:03
Válaszolj!






Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...
...
2014-02-20 15:19:19
x
... kétszeresére.
Eközben a puha vajat a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd, amint a beiglit is szokás, csavard fel. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy kivajazott tortaformába. Locsold meg olvasztott vajjal, s keleszd még fél órán...
2014-02-08 19:53:08
x
... kelesztjük.
Közben a margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóval.
A cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük a vajas krémmel és feltekerjük, mint a beiglit.
Hármat-hármat összefonunk és zsírozott tepsibe tesszük. 1/2 órát kelesztjük, megkenjük tojással, megszórjuk durvára vágott dióval.
Hideg sütőbe tesszük és 30-40 percig sütjük...
2013-12-23 09:29:35
kelt ostoros rétes
... 3
db-t egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell
elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a beiglit - majd hármas
fonással FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket
kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg. ...
2013-08-20 18:41:13
***FEKETE RÓZSA***&***mákos**FINOMSÁG***
... sütöttünk és rákenjük a mákos tölteléket ami abból áll, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Mind a négy lapra arányosan elosztjuk a tölteléket és feltekerjük őket úgy, mint a beiglit. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon kb 20-25 perc alatt megsül a négy rúd. Össze nőnek a tepsiben, de ne szedjük szép őket! A pudingokat megfőzzük előírás szerűen és ha kihű...
2012-12-23 09:04:38
Kelt ostoros rétes!
... első 3 db-t egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a beiglit - majd hármasfonássaL FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg. Úgy 20x30 cm tep...
2012-03-02 23:24:20
vajdasági sajtos
... gombócot készíteni, az elsőt vékonyra kinyújtani, a sóval, tojássárgájával kikavart margarint rákenni a tésztára, kevés reszelt sajttal megszórni.
A tésztát szorosan felcsavarni, mint a beiglit, feldarabolni.
Lehet a hengereket rombusz formára, de ha lelapítjuk a hengert téglalap alakúra, akkor háromszög formára vágni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni.
A te...
2011-12-08 15:39:38
1 2 3 4 
Címkék: Hagymásiné Berei Joli Jol, Juhászné Szunyogh Mária, FONOTT KALÁCSOT, Gelle Lászlóné Dr, nagyon finom, család kedvence, héját dobjuk, áztatás során, almahéj felpuhul, vadas zsemlegombóccal, többöből visznek, elmaradhatatlan darázsfészek, anyóstárs átvállalta, puha vajat, darált dióval, porcukorral keverd, tésztát finoman, szeleteket állítgasd, kivajazott tortaformába, margarint kikeverjük, cipókat egyenként, vajas krémmel, mákos tölteléket, töltelék hozzávalóit, négy lapra, pudingokat megfőzzük, elsőt vékonyra, tésztát szorosan, hengereket rombusz, hengert téglalap, tojássárgájával, elmaradhatatlan, zsemlegombóccal, hármasfonással, barnacukorral, összekeverjük, darázsfészek, sütőpapírral, kétszeresére, feldarabolni, mennyiségből, ízesíthetjük, tortaformába, hajtogatunk, feltekerjük, elkészítése, nádcukorral, porcukorral, halászlevet, hozzávalóit, elrágcsálni, összefonunk, kostoljátok, felcsavarni, megszórjuk, lelapítjuk, lisztezett, szeleteket, tölteléket, sütirecept, sertéscomb, olvasztott, könnyebben, kelesztjük,
© 2013 TVN.HU Kft.