|
|
|
... félbevágott vöröshagymát sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt pirospaprikával ízesítve és fejenként egy liter vizet hozzáöntve főzzük 2-2,5 órán keresztül.
3,A halfiléket beirdaljuk, kockára daraboljuk, megszórjuk kevés sóval, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
4,Ha az alaplevünk elkészült, akkor passzírozzuk át egy tésztaszűrőn fakanállal vagy egy húsklopfolóva... |
2024-02-09 18:15:19 |
|
|
|
|
|
|
... combokat alaposan megmossuk, majd a fűszerkeverékkel jól meghintjük
és uha vajjal és zúzott fokhagymával átkenjük őket.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a combokat beirdaljuk és a
szalonnával megtűzdeljük. A maradék vajjal egy tepsit kikenünk.
A hagymát kisebb kockákra vágjuk és elterítjük a tepsi alján, majd rászórjuk
a megmaradt sz... |
|
2023-09-24 06:23:23 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
A fűszereket jól elkeverjük az olajban.
A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk.
Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és ... |
2020-11-11 08:48:31 |
|
|
|
|
|
|
... Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk al... |
|
2019-11-03 12:53:47 |
|
|
|
|
|
|
... olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
A burgonyát alaposan megtisztítjuk és éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
A bacont kisebb szeletekre vágjuk. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhely... |
|
2018-10-22 15:57:49 |
|
|
|
|
|
|
... nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megkenjük a zsírral.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszü... |
2018-09-22 00:29:59 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
- 4 db kacsamell - 1 liter zöldséglé - 200 gr polenta (puliszka) - 2 dl tej - 15 dkg szeletelt, pirított mandula - só - bors - 4 evőkanál narancsos répalekvár
A kacsamellet beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a... |
2018-09-09 16:24:55 |
|
|
|
|
|
|
... alma
só
őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió
elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt a... |
2018-09-09 16:12:46 |
|
|
|
|
|
|
... főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 citrom leve. A galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszed... |
2018-08-08 13:01:21 |
|
|
|
|
|
|
...2 db hekk
4 teáskanál só
150 g búzaliszt
50 g pirospaprika
2 dl olaj a sütéshez
A hekktörzsek hasát vágjuk végig.
Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.
A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele.
Közben a l... |
2018-01-29 20:18:00 |
|
|
|
|