Belépés
tejszínes diós pontyfilé karácsonyra
... a vágást a nagy bordák felett, és így a csontvázat eltávolítom. A gerinc mentén és a farokrészen (ahol az Y szálkák vannak) egy vékony pengéjű nagyon éles késsel 1-2 mm-enként a bőrig beirdalom, így elvagdosom a szálkákat. Hallani fogjuk, ahogy a vágáskor ropognak. A bőrt ne vágjuk át! (Ezt a műveletet előző nap, esetleg délelőtt szoktam elvégezni.)
A diót deszkán késsel durv...
2017-12-21 18:20:58
Halak a grillen
... zsírszalonna
1 szál friss oregano

frissen őrölt feketebors
1 lime

Elkészítés: A durbincsot megpucolom, uszonyait levágom, kizsigerelem, majd mindkét oldalát beirdalom egészen a csontig. A szalonnát vékony csíkokra vágom. A hal hasüregébe egy szál friss oreganót teszek, az oldalvágatokba szalonnacsíkokat nyomkodok.
A halakat a halsütő rács köz...
2017-08-17 23:41:20
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Köményes sült virsli tejföllel
... tejföl
mustár

bors

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom, majd az olajon megdinsztelem, megszórom őrölt köménnyel. Közben a virslit beirdalom, hogy jobban átsüljön, meg így jobban is néz ki. A virsliket belehelyezem egy jénai tálba, ráöntöm a megdinsztelt hagymát az olajjal együtt.

A tejfölös öntethez a tejfölt, a mu...
2015-07-04 13:06:26
Halak a grillen
... zsírszalonna
1 szál friss oregano

frissen őrölt feketebors
1 lime

Elkészítés: A durbincsot megpucolom, uszonyait levágom, kizsigerelem, majd mindkét oldalát beirdalom egészen a csontig. A szalonnát vékony csíkokra vágom. A hal hasüregébe egy szál friss oreganót teszek, az oldalvágatokba szalonnacsíkokat nyomkodok.
A halakat a halsütő rács köz...
2015-05-21 11:10:49
Szivárványos pisztráng receptek
... csomó petrezselyemzöld,

Só.

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat, a halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütőbe tolom és a vajjal időnként...
2015-04-19 09:59:13
Sebes pisztráng recept
... csomó petrezselyemzöld,

Só.

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat, a halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütőbe tolom és a vajjal időnként...
2015-04-08 10:11:10
Ponty recept
... vaj,

Zsemlemorzsa,

Olaj,


Elkészítés:
A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett ...
2015-04-08 09:57:27
Halételek
... megfelelő mennyiségű lecsó)
2-3 cseresznyepaprika
4 adag gyufatészta

ELKÉSZÍTÉS:
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a p...
2015-04-07 10:03:55
Csigák, bukták, briósok és más kelt tészták
... Fahéjjal meghintem, majd durvára vágott áfonyával is megszórom, és szorosan, de a tészta levegősségére vigyázva feltekerem.
Koszorú formában sütőpapíros tepsire fektetem, mélyen beirdalom úgy, hogy nagyjából 10 tisztes csiga legyen belőle. Eligazgatom a sütőpapíron, majd megkenem elhabart tojással és megszórom egy kevés barna cukorral. 175 fokon szép színesre sütöm.
...
2014-11-12 21:43:46
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Üregi Éva, nagy bordák, csontvázat eltávolítom, gerinc mentén, vékony pengéjű, bőrig beirdalom, vágáskor ropognak, műveletet előző, diót deszkán, durbincsot megpucolom, szalonnát vékony, szál friss, oldalvágatokba szalonnacsíkokat, halsütő rács, hozzávalók mindig, vöröshagymát apróra, olajon megdinsztelem, virslit beirdalom, virsliket belehelyezem, jénai tálba, megdinsztelt hagymát, olajjal együtt, tejfölös öntethez, szobahőmérsékletű vajat, zúzott fokhagymával, apróra vágott, halat megtisztítom, vágatokba belekenem, fokhagymás vajat, tepsibe teszem, maradék fokhagymás, halak tetejére, forró sütőbe, vajjal időnként, vajat felhevítem, zúzott fokhagymát, pontyot megtisztítom, hagymát apróra, hallal együtt, tészta levegősségére, kevés barna, szalonnacsíkokat, petrezselyemzöld, oldalvágatokba, megdinsztelem, felszeletelem, levegősségére, zsemlemorzsa, belehelyezem, megdinsztelt, megmelegítem, zsírszalonna, paradicsomot, kizsigerelem, megtisztítom, vöröshagymát, szivárványos, fokhagymával, gyufatészta, eltávolítom,
© 2013 TVN.HU Kft.