|
|
|
... a vágást a nagy bordák felett, és így a csontvázat eltávolítom. A gerinc mentén és a farokrészen (ahol az Y szálkák vannak) egy vékony pengéjű nagyon éles késsel 1-2 mm-enként a bőrig beirdalom, így elvagdosom a szálkákat. Hallani fogjuk, ahogy a vágáskor ropognak. A bőrt ne vágjuk át! (Ezt a műveletet előző nap, esetleg délelőtt szoktam elvégezni.)
A diót deszkán késsel durv... |
2017-12-21 18:20:58 |
|
|
|
|
|
|
... zsírszalonna
1 szál friss oregano
só
frissen őrölt feketebors
1 lime
Elkészítés: A durbincsot megpucolom, uszonyait levágom, kizsigerelem, majd mindkét oldalát beirdalom egészen a csontig. A szalonnát vékony csíkokra vágom. A hal hasüregébe egy szál friss oreganót teszek, az oldalvágatokba szalonnacsíkokat nyomkodok.
A halakat a halsütő rács köz... |
|
2017-08-17 23:41:20 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
mustár
só
bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, majd az olajon megdinsztelem, megszórom őrölt köménnyel. Közben a virslit beirdalom, hogy jobban átsüljön, meg így jobban is néz ki. A virsliket belehelyezem egy jénai tálba, ráöntöm a megdinsztelt hagymát az olajjal együtt.
A tejfölös öntethez a tejfölt, a mu... |
|
2015-07-04 13:06:26 |
|
|
|
|
|
|
... zsírszalonna
1 szál friss oregano
só
frissen őrölt feketebors
1 lime
Elkészítés: A durbincsot megpucolom, uszonyait levágom, kizsigerelem, majd mindkét oldalát beirdalom egészen a csontig. A szalonnát vékony csíkokra vágom. A hal hasüregébe egy szál friss oreganót teszek, az oldalvágatokba szalonnacsíkokat nyomkodok.
A halakat a halsütő rács köz... |
|
2015-05-21 11:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... csomó petrezselyemzöld,
Só.
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat, a halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütőbe tolom és a vajjal időnként... |
2015-04-19 09:59:13 |
|
|
|
|
|
|
... csomó petrezselyemzöld,
Só.
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat, a halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütőbe tolom és a vajjal időnként... |
2015-04-08 10:11:10 |
|
|
|
|
|
|
... vaj,
Zsemlemorzsa,
Olaj,
Só
Elkészítés:
A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett ... |
2015-04-08 09:57:27 |
|
|
|
|
|
|
... megfelelő mennyiségű lecsó)
2-3 cseresznyepaprika
4 adag gyufatészta
ELKÉSZÍTÉS:
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a p... |
2015-04-07 10:03:55 |
|
|
|
|
|
|
... Fahéjjal meghintem, majd durvára vágott áfonyával is megszórom, és szorosan, de a tészta levegősségére vigyázva feltekerem.
Koszorú formában sütőpapíros tepsire fektetem, mélyen beirdalom úgy, hogy nagyjából 10 tisztes csiga legyen belőle. Eligazgatom a sütőpapíron, majd megkenem elhabart tojással és megszórom egy kevés barna cukorral. 175 fokon szép színesre sütöm.
... |
2014-11-12 21:43:46 |
|
|
|
|