Belépés
Állomás bejárás
Ebéd után a napi séta helyett kimentem az állomásra és bejártam egy részét. Legalább tudjam, hogy mi van és mi nincs. Hogyan néznek ki dolgok, mit lehet és mit nem. Elég szeles idő volt, de napfénynél sikerült jó pár dolgot tisztázni.
Ma csirkecombokat sütöttem és töltött krumpli volt hozzá a köret. ...
2020-02-16 17:44:46
5. évközi hét hétfő 02.10
OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A frigyszekrényt átviszik az új templomba, és az Úr dicsősége betölti a templomot.
Miután elkészült a jeruzsálemi templom és minden felszerelése, Salamon király összehívta magához Jeruzsálembe a választott nép elöljáróit, a törzsek összes vezetőit és Izrael fiainak összes nemzetségfőit, hogy felvigyék az Úr szövetségének szekrényét Dávi...
2020-02-10 12:53:02
Hatvan év után búcsúzott Gyurkó Henrik a Budapest Bábszínháztól
... Bábszínház elődjéhez), majd ezt követően végezte el a bábszínészképző tanfolyamot. 1988 és 1992 között az intézmény igazgatóhelyettese is volt.
Sokszínű hős- és karakterszínész, aki bejárta a Budapest Bábszínházzal a világot, benne volt a műfajt megújító, kiváló produkciókban, a színház nagy generációjához tartozik - méltatta búcsúzó művészét a teátrum.
A közlemény szeri...
2020-02-02 13:31:52
Évközi 3. vasárnap 01.26
... fiát, Jakabot és testvérét, Jánost. Apjukkal, Zebedeussal a hálóikat javították a csónakban. Őket is elhívta. Ők is otthagyták a csónakot és az apjukat, és követték őt.
Jézus pedig bejárta egész Galileát. Tanított a zsinagógákban, hirdette a mennyek országa örömhírét, és meggyógyított a nép körében minden betegséget és minden gyötrelmet.
Ezek az evangélium igéi.
Vag...
2020-01-26 09:52:36
Két szamárral és három gyerekkel zarándokolt......
Hitre, az akadályok leküzdésére szerették volna tanítani gyermekeiket és arra, hogy elégedjenek meg annyival, amennyi éppen szükséges.
Két szamárral és három gyerekkel zarándokolt a Vatikánig egy francia család
............
Nyolc hónapon át tartott a francia orvos házaspár útja három kisgyerme...
2020-01-24 22:14:12
Felavatták Tőkéczki László síremlékét Budapesten
... Vándortanító volt, aki nagyon komolyan vette az ismeretterjesztést, nem volt ritka, hogy évi száz előadást tartott Eperjestől Újvidékig, Burgenlandtól Székelyföldig, "szellemi portyázásai" alatt bejárta az egész magyar világot. Azt mondta, Tőkéczki László közvetlen ember volt, nem ismerte az akadémiai gőgöt, mindig érvelt és soha sem kinyilatkoztatott, mindig közérthető, világos s...
2020-01-23 12:11:57
Férfi kézilabda Eb - Chema Rodríguez: próbálunk új impulzusokat adni
... selejtezőtornára jutásért. A csapat kedden (ma) 20.30-tól Svédországgal, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik.
Rodrígueznek az izlandiak elleni mérkőzést követő öltözői beszéde bejárta a világhálót, elismerő, lelkesítő szavaival tovább növelte népszerűségét.
"Felváltva beszélünk a játékosokhoz, csak az én szavaimat felvették. Legutóbb Nagy László tartott besz...
2020-01-21 11:31:42
Erdő Péter megnyitotta a Boldog Özséb-emlékévet
... főkáptalan kanonokja lett. Több könyvet írt, de ezek nem maradtak fenn, csak sejthető, hogy egyházjogi munkák lehettek.
Özséb kapcsolatban állt a környék remetéivel, akik a pilisi erdőből bejártak Esztergomba vesszőből font kosaraikat élelemre cserélni. Maga is kedvet kapott a remete élethez.
Özséb 1246-ban- miután az esztergomi érsek jóváhagyta - lemondott kanonoki mél...
2020-01-20 14:12:53
Ferenczi Csilla versei
... örök, s csak a jók mennek el
Utolsó versem ez legyen, mit elküldök
Édesanyám most neked.
Tudnod kell, hogy volt egy lány
Ki szeretni akart volna még igazán.
Bejártam én sok világot,
De a boldogsága, sehol sem találtam.
Írni az éltemről már nem tudok,
Elfogyott a tintám, és a papírom.
Nincs már mit le írnom,
Este ha lefek...
2020-01-17 18:00:57
Útravaló – 2020. január 7.
...,,Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek országa!" Keresztelő Szent János bebörtönzése után Jézus megkezdte nyilvános működését, bejárta egész Galileát. Tanította és gyógyította mindazokat, akikkel találkozott. Híre elterjedt az egész vidéken. János szenvedése és vértanúsága előkészítette ezt az utat. Jézus hirdeti Isten országát, mely nem távoli valóság, hanem közöttü...
2020-01-07 14:10:21
1 2 3 .................208 209 ........313 314 ........416 417 418 
Címkék: Gyurkó Henrik, Budapest Bábszínháztól, Felavatták Tőkéczki László, Chema Rodríguez, Erdő Péter, Boldog Özséb-emlékévet, Ferenczi Csilla, Budapest Bábszínházzal, Eperjestől Újvidékig, Burgenlandtól Székelyföldig, Tőkéczki László, Legutóbb Nagy László, Keresztelő Szent János, napi séta, frigyszekrényt átviszik, jeruzsálemi templom, törzsek összes, bábszínészképző tanfolyamot, műfajt megújító, színház nagy, közlemény szeri, hálóikat javították, mennyek országa, evangélium igéi, akadályok leküzdésére, francia család, francia orvos, egész magyar, akadémiai gőgöt, csapat kedden, izlandiak elleni, környék remetéivel, pilisi erdőből, remete élethez, esztergomi érsek, egész vidéken, selejtezőtornára, bábszínészképző, karakterszínész, csirkecombokat, frigyszekrényt, generációjához, szövetségének, zsinagógákban, népszerűségét, nemzetségfőit, meggyógyított, svédországgal, produkciókban, bábszínháztól, székelyföldig, előkészítette, portugáliával, bábszínházzal, burgenlandtól, bebörtönzése, kapcsolatban, vándortanító,
© 2013 TVN.HU Kft.