Belépés
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt - Pio atya fényképésze számos csoda tanúja volt.
Pio atya imái, találkozásai, tekintete, hétköznapi gesztusai elevenednek meg hivatalos fotósának képkockáin. Elia Stelluto fotóiból készült válogatást, négyszáz fényképet állítottak ki Pietrelcinától nem messze, Paupisiben, a Santa Maria del Bosco-templomban.
A fényképész a ...
2020-10-15 16:38:51
25. évközi hét szerda 09.23
OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Csak Isten hűségében bízhatunk, rajta kívül nincs biztos út.
A szent ősök bölcsessége így tanít: Az Isten minden szava színtiszta igazság, megvédi azt, aki szüntelenül benne bízik.
Szavához ne tégy hozzá semmit, hogy meg ne feddjen, és hazugságban ne maradj.
Két dolgot kérek, ezt add meg, Uram, mielőtt meghalok: a csalárd hazu...
2020-09-22 23:07:50
Férfizarándoklat indult a Sziklatemplomtól
... hívő szervezésében július 4-én, szombaton reggel gyalogos férfizarándoklat indult a Magyarok Nagyasszonya pálos sziklatemplomtól. Az egész napra tervezett lelkiségi úton a férfiak és fiúk bejártak néhány olyan budapesti helyszínt, amely hazánk férfiszentjeihez kötődik.
A zarándoklat elindulása előtt Roska Péter koncelebrált szentmisét mutatott be a Sziklatemplomban. A szentbe...
2020-07-06 09:00:00
Szeretlek Magyarország

Sokszor kérdezik ismert művészektől na meg a celebektől melyik a legkedvesebb országa, városa stb. Mérgelődve olvasom a felsorolásokat, amiben minden szerepel, csak Magyarország nem. Sokan a fél világot bejárták, de pl. azt sem tudják, hol van a filozófusok kertje Budapes...
2020-06-18 10:29:20
Koronavírus - Meghallgatja az ügyészség az olasz kormányfőt a járványellenes intézkedésekkel kapcsolatban
...
A helyi és országos döntéshozók esetleges felelőségének megállapítására szolgáló ügyészségi vizsgálat több mint kétszáz lakossági feljelentés alapján indult.
A Bergamóban elhunytak rokonai szerdán a városi bíróság épülete előtt tüntettek, azt hangoztatva, hogy szeretteiknek nem kellett volna meghalniuk, ha a hatóságok időben lépnek. Emlékeztettek, hogy bár február 23-án ...
2020-06-10 19:23:11
Koronavírus - Olaszországban ötszáz alatt a halottak és az újonnan diagnosztizáltak száma egy nap alatt
...
A halottak száma 433 volt, ami további csökkenést mutat a szombati 482-höz képest. A most elhunytak hetekkel, akár egy hónappal ezelőtt betegedtek meg.
Az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma is csökkent a korábbi 809-hez képest. Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 108 ezret, a gyógyultaké a 47 ezret.
Gyógyultakat és halottakat is számítva a diagnos...
2020-04-19 20:11:53
Koronavírus - Ferenc pápa: azt kértem Istentől, állítsa meg járványt
...
A katolikus egyházfő úgyvélte, a járványhelyzet lehetőséget ad azokra az apró, de konkrét gesztusokra, cselekvésekre, amelyek erősítik a kapcsolatot a hozzánk közel állókkal.
Hangoztatta: meg kell értenünk, hogy a kis dolgokban kincs rejlik.
"Ha így éljük meg ezeket a napokat, nem pazaroljuk őket feleslegesen" - jelentette ki Ferenc pápa. Példaként említett egy tál...
2020-03-18 10:11:11
Újraválasztották a pálos rend generálisát
... generálissá.
Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesendet Boldog Özséb esztergomi kanonok nevéhez fűződik.
Özséb kapcsolatban állt a környék remetéivel, akik a pilisi erdőből bejártak Esztergomba vesszőből font kosaraikat élelemre cserélni, és kedvet kapott a remete élethez.
Özséb 1246-ban- miután az esztergomi érsek jóváhagyta - lemondott kanonoki méltóságáró...
2020-03-05 15:01:57
Szenvedélyesen szerette Istent és a számítógépet
Boldoggá avatják a 15 évesen elhunyt olasz fiút
,,Mindenki eredetinek születik - mondta Carlo Acutis -, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg." ,,Eredetiként" meghalni Carlo szerint úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz.
................
2020-02-24 22:15:57
5. évközi hét hétfő 02.10
OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A frigyszekrényt átviszik az új templomba, és az Úr dicsősége betölti a templomot.
Miután elkészült a jeruzsálemi templom és minden felszerelése, Salamon király összehívta magához Jeruzsálembe a választott nép elöljáróit, a törzsek összes vezetőit és Izrael fiainak összes nemzetségfőit, hogy felvigyék az Úr szövetségének szekrényét Dávi...
2020-02-10 12:53:02
1 2 3 ............42 43 ......64 65 ......84 85 86 
Címkék: Szeretlek Magyarország, Elia Stelluto, Santa Maria, Csak Isten, Magyarok Nagyasszonya, Roska Péter, Boldog Özséb, Carlo Acutis, olasz kormányfőt, járványellenes intézkedésekkel, újonnan diagnosztizáltak, pálos rend, fényt &#8211, szent ősök, csalárd hazu, egész napra, zarándoklat elindulása, legkedvesebb országa, filozófusok kertje, városi bíróság, hatóságok időben, halottak száma, szombati 482-höz, most elhunytak, hónappal ezelőtt, korábbi 809-hez, aktív diagnosztizáltak, katolikus egyházfő, járványhelyzet lehetőséget, hozzánk közel, egyetlen magyar, környék remetéivel, pilisi erdőből, remete élethez, esztergomi érsek, ember hagyja, frigyszekrényt átviszik, jeruzsálemi templom, törzsek összes, újraválasztották, sziklatemplomtól, férfizarándoklat, diagnosztizáltak, férfiszentjeihez, sziklatemplomban, intézkedésekkel, fénymásolatként, megállapítására, olaszországban, szenvedélyesen, pietrelcinától, felsorolásokat, járványellenes, járványhelyzet, diagnosztizált, szerzetesendet, frigyszekrényt,
© 2013 TVN.HU Kft.