Belépés
Ferenc pápa katekézise 01.13
A magasztalás olyan, mint a tiszta oxigén belélegzése!
Január 13-án a Szentatya folytatta az imáról szóló katekézissorozatát, ezúttal a magasztaló, dicsérő ima paradox szépségét tárta hallgatósága elé. Jézustól és a nyomában járó szentektől megtanulhatjuk, hogy elsősorban nem Istennek, hanem nekünk van szükségünk a magasztalásra, éspedig legfőképpen a csüggedés és elbizonytala...
2021-01-14 10:12:43
A vöröshagyma hajra, bőrre és egészségre gyakorolt jótékony
... mindezen problémák könnyedén kezelhetőek.
Egy kis darab vöröshagyma elmulasztja a láz mellékhatásait, ha az ember a homlokára teszi.
Egy kis darab vöröshagyma szagának belélegzése elállítja, vagy legalábbis lelassítja az orrvérzést.
Fogyasszon naponta egy hagymát, így megszabadulhat az álmatlanságtól és az alvási problémáktól.
A vöröshagyma jó hatás...
2020-12-26 00:39:09
Az aromaterápai javallatai
... hiszen az illóolajok energiát is biztosítanak. Milyen illóolajok lehetnek hasznosak ebben a helyzetben? Leginkább a bergamott, az eukaliptusz és a citrusos gyümölcsök illatai, melyek belélegzése nagyon pozitívan hat az energiaszint alakulására. Kimondottan frissítőleg hat a citrom, a narancs, a lime és a grapefruit illóolaja.

Az aromaterápia a testünkre és az egészségün...
2020-12-01 22:09:03
Lüktető fejfájás ellen
... fájhat, de a koncentrációval is gondjaink lesznek.

Az illóolajok is segíthetnek a fejfájás enyhítésében. Nem hiába van az aromaterápiának több száz éves múltja. Az illóolajok belélegzése nagyon hatásos egyes egészségügyi panaszok megszüntetésében. A borsmentaolaj az egyik legjobb a fejfájás ellen, de kipróbálhatunk még egy illóolaj-keveréket is, mely levendula-, eukalip...
2020-11-27 23:33:08
Természetes gyógymódok megfázásra
... csökkenti a nyálkahártya gyulladását és duzzanatát, sőt még a fájdalmat is csillapítja.

Az aromaterápiának mindig szerepe volt a megfázás elleni küzdelemben. Egyes illóolajok belélegzése ugyanis szintén terápiás hatással bír. A gyulladás csökkentésére, a légzés megkönnyítésére használhatjuk a levendula, a kamilla, a mentol és az eukaliptusz illóolajait.
Forrás : [l...
2020-11-24 13:05:14
A babérlevél gyógyhatásairól
... stimulálja a légutakat, segíthet feloldani a váladékot és a nyálkát a tüdőben. A legjobb módja a légzőszervi betegségek kezelésének a friss vagy szárított babérlevél gőzének vagy olajának belélegzése. Allergia és asztma esetén a babérlevél olajával masszírozzuk át a mellkast.

3. Korpa
Korpa ellen a babérlevelet meleg jojoba olajjal keverjük össze. Masszírozzuk be ...
2020-11-05 21:09:09
Levendula gyógyhatásairól
... mechanizmuson alapszik. Szintén állatkísérletek igazolták a gyorsabb elalvást, és a hosszabb alvásidőt.

Képalkotó eljárásos vizsgálatok igazolták, hogy a levendula illóolajának belélegzése hat az agy érzelmekért felelős, limbikus rendszerére, befolyásolva ezzel a hangulatot, közérzetet.

EEG kísérletek bizonyították, hogy belégzéssel az illóolaj komponensek ...
2020-11-04 19:12:11
Az illóolajok csökkenthetik a neuropátiás fájdalmat
... orbáncfűvel kapcsolatban azt a megállapítást tették a hozzáértők, hogy jelentősen csökkentheti a cukorbetegséggel összefüggő idegkárosodás okozta kellemetlen tüneteket.

A levendula belélegzése elősegíti a pihenést, oldja a szorongást és jelentős fájdalomcsökkentő hatással is rendelkezik. Erről az illóolajról is bebizonyosodott, hogy jó hatással van a neuropátiás fájdalo...
2020-09-20 23:15:58
Gyömbéres-mentás nyári frissítő
... hatással van az emésztőrendszer izmaira, így az IBS tüneteit is nagymértékben csökkenteni tudja.

Még az agy működésére is hat

A mentaolaj aromája, vagyis annak belélegzése, pozitívan hat a memóriára, az éberség fokozásában is aktívan részt vesz. A borsmentaolaj még a szorongás oldását is elősegíti, illetve fáradtság esetén is nagyon hatásos lehet.

...
2020-08-01 22:19:57
Migréncsökkentő módszerek
... anyagból.

Az illóolajok mint migréncsillapítók
Migrén esetén az illóolajokra is bátran számíthatunk. A levendula az egyik legjobb migréncsillapító illóolaj. Az illóolaj belélegzése jelentősen csillapítja a migrénre jellemző tüneteket. Hasznos lehet még a borsmentaolaj. Egy vattakorongra csepegtetve a homlokot kell az olajjal bedörzsölni.
Forrás : https:/...
2020-06-16 23:26:24
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: vöröshagyma hajra, aromaterápai javallatai, babérlevél gyógyhatásairól, illóolajok csökkenthetik, neuropátiás fájdalmat, magasztalás olyan, tiszta oxigén, imáról szóló, nyomában járó, homlokára teszi, alvási problémáktól, illóolajok energiát, citrusos gyümölcsök, energiaszint alakulására, grapefruit illóolaja, fejfájás enyhítésében, aromaterápiának több, illóolajok belélegzése, egyik legjobb, fejfájás ellen, nyálkahártya gyulladását, aromaterápiának mindig, megfázás elleni, gyulladás csökkentésére, légzés megkönnyítésére, eukaliptusz illóolajait, legjobb módja, légzőszervi betegségek, friss vagy, babérlevél olajával, babérlevelet meleg, gyorsabb elalvást, hosszabb alvásidőt, levendula illóolajának, illóolaj komponensek, megállapítást tették, cukorbetegséggel összefüggő, levendula belélegzése, neuropátiás fájdalo, emésztőrendszer izmaira, mentaolaj aromája, éberség fokozásában, szorongás oldását, illóolajok mint, illóolaj belélegzése, migrénre jellemző, vattakorongra csepegtetve,
© 2013 TVN.HU Kft.